ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Τιμωρήθηκε το MEGA για την υπόθεση Σεργιανόπουλου


Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε πρόστιμο του ΕΣΡ στο Mega για τον τρόπο με τον οποίο είχε μεταδώσει το θέμα...
Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ αυτών και το Mega, είχαν βγάλει στη δημοσιότητα πλήθος πληροφοριών για την προσωπική ζωή του Νίκου Σεργιανόπουλου μη σεβόμενα το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής.


Το πρόστιμο επιβλήθηκε στο σταθμό για αναφορές, που έγιναν κατά τη διάρκεια εκπομπών για την προσωπική ζωή του Νίκου Σεργιανόπουλου, όπως για παράδειγμα στις σεξουαλικές προτιμήσεις του καλλιτέχνη. Επικυρώνοντας το πρόστιμο το Συμβούλιο της Επικρατείας δημιουργεί ένα πλέγμα προστασίας για τη δημοσιοποίηση της ιδιωτικής ζωής κάθε ατόμου.
Το Mega είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του προστίμου που του είχε επιβληθεί, ωστόσο όπως επισημαίνεται στην απόφαση «η μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό εκπομπών σχετικές με την ιδιωτική και ερωτική ζωή του δολοφονηθέντος ηθοποιού, δεν ήταν κατά το Σύνταγμα επιτρεπτή».
«Η ελευθερία της έκφρασης και διάδοσης στοχασμών και η ελευθερία του πληροφορείν και πληροφορείσθαι που κατοχυρώνει το άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος δεν περιλαμβάνει και την ελευθερία μετάδοσης πληροφοριών ή αναπαραστάσεως εικόνων ή σκηνών, που ανάγονται στην προστατευόμενη από τα άρθρα 2 παρ. 1 και 9 παρ. 1 του Συντάγματος απαραβίαστη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής των προσώπων, στον πυρήνα της οποίας ανήκει προδήλως και η ερωτική τους ζωή», σημειώνεται στην απόφαση του ΣτΕ και επισημαίνεται πως

«Στον πυρήνα αυτό του ιδιωτικού βίου και στον βαθμό που τα στοιχεία που τον συνθέτουν δεν δημοσιοποιούνται οικειοθελώς, ουδείς (ούτε δημόσια αρχή, ούτε ιδιώτης) επιτρέπεται να διεισδύσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου