ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Συλλυπητήρια μήνυματα για την εκδημία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Γρεβενών Σεργίου


ΣΕΡΓΙΟΣ - ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΌ ΤΟ NEWS.GRΤου Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Γρεβενών Ευάγγελου Σημανδράκου:  
Σήμερα χάσαμε ένα σημαντικό Ιεράρχη
που κέρδισε την ειλικρινή αγάπη των Γρεβενιωτών μέσα απο το θρησκευτικό και κοινωνικό έργο του, αλλά και μια μεγάλη προσωπικότητα των Γρεβενών που διαδραμάτισε και θα συνέχιζε να διαδραματίζει, το ρόλο ενός σημαντικού εταίρου σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του τόπου και της κοινωνίας μας.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σέργιος, διακρίθηκε για την προσφορά του στην Ορθοδοξία και την τοπική κοινωνία.
Ανάμεσα στη σημαντική παρακαταθήκη που μας αφήνει ξεχωρίζει το πλούσιο κοινωνικό πολιτιστικό και θεολογικό του έργο.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήρια μας
Συλλυπητήριο μήνυμα του Νεοεκλεγούς Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη:
Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και συγκίνησή μας, για την εκδημία ενός σημαντικού Ιεράρχη της χώρας, του σεβαστού και αγαπητού μας Μητροπολίτη Γρεβενών. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σέργιος, ως άοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας, υπηρέτησε τον τόπο του με αυταπάρνηση και αγάπη προς τον συνάνθρωπο για περισσότερα από 38 χρόνια, χαράσσοντας μια θαυμαστή πορεία για τη Μητρόπολη και την τοπική κοινωνία.
Θα παραμείνει στη μνήμη μας για το ελεύθερο πνεύμα του, τη φιλανθρωπία και την εργατικότητά του.
Εκφράζουμε ειλικρινώς τα εγκάρδια και θερμά μας συλλυπητήρια, στα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, στους συγγενείς του και στην κοινωνία των Γρεβενών.
Αιωνία του η μνήμη.



Συλλυπητήριο μήνυμα του Γιώργου Καλαμάρα:
Εκοιμήθη σήμερα ο μακαριστός Μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος και με μεγάλη συγκίνηση εκφράζουμε την θλίψη μας. Η απώλεια για όλους τους Γρεβενιώτες είναι μεγάλη καθώς, ο μακαριστός Μητροπολίτης Σέργιος υπήρξε ένας πιστός δούλος του ποιμνίου του επί δεκαετίες. Το μεγάλο θρησκευτικό και κοινωνικό του έργο αποτελεί παρακαταθήκη για τον τόπο μας, γι’ αυτό η εικόνα του θα παραμείνει χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά όλων μας.

Για τον Συνδυασμό ΕΛΠΙΔΑ
Ο Επικεφαλής ΠΕ Γρεβενών
Γεώργιος Καλαμάρας
Συλλυπητήριο Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη:


Η εκδημία του Μητροπολίτη Γρεβενών προκαλεί απέραντη θλίψη και οδύνη σε όλη την τοπική κοινωνία.
Ο εκλιπών υπήρξε άξιος ποιμενάρχης επί τριάντα οκτώ συναπτά έτη και υπηρέτησε με ιδιαίτερη ανθρωπιά και μαχητικότητα στο πλευρό των αδυνάμων καταλείποντας σημαντικότατο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.
Ανοιχτός στη συνεργασία με όλους και ειδικά με την Αντιπεριφέρεια Γρεβενών, υπήρξε θεματοφύλακας της ορθόδοξης εκκλησιαστικής κληρονομιάς και παράδοσης συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην ανάδειξη και τη διατήρησή τους.
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην Ιεραρχία και την τοπική κοινωνία.
Αιωνία του η μνήμη.



ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Γρεβενών.
Ο εκλιπών υπήρξε άξιος ποιμενάρχης και αφήνει ως παρακαταθήκη πλούσιο θρησκευτικό,
κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Η απώλεια για την κοινωνία των Γρεβενών είναι μεγάλη.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΡΙΝΤΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


 

Συλλυπητήρια της Γενικής Γραμματέα για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Γρεβενών Σέργιου




Συλλυπητήρια επιστολή προς την ιερά Μητρόπολη Γρεβενών για την εκδημία του Μητροπολίτη Σέργιου απέστειλε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά.

Στην επιστολή της η Γενική Γραμματέας αναφέρει:

«Η είδηση της Κοίμησης του Μακαριστού Μητροπολίτη Γρεβενών Σέργιου προκάλεσε βαθιά λύπη. Υπήρξε ένας Ιεράρχης με πλούσια και πολύπλευρη προσφορά, στην τοπική κοινωνία των Γρεβενών .

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σέργιος για περισσότερα από 38 χρόνια ανέπτυξε πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, ενώ το διαρκές ενδιαφέρον του για το μέλλον της περιοχής και η σημαντική θεολογική του κατάρτιση τον καθιστούν φωτεινό παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη που κατέχει ξεχωριστή θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του. Η φιλανθρωπική του δράση και το κοινωνικό του έργο ας αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, που διανύει η χώρα μας.

Με σεβασμό στη μνήμη του, εκφράζω τα πλέον θερμά συλλυπητήρια μου στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στους οικείους του, τους συνεργάτες του και την κοινωνία των Γρεβενών».





Συλλυπητήριο μήνυμα του Γιάννη Γιάτσιου θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας





 Η Ορθοδοξία και τα Γρεβενά θρηνούν για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη κ.Σέργιου. Θέλω να εκφράσω την συγκίνηση και τη θλίψη μου για την απώλεια ενός άξιου ποιμενάρχη που επί μακρόν πρόσφερε στα θρησκευτικά και κοινωνικά ζητήματα του τόπου μας. 
Ο Κύριος ας τον αναπαύσει.



Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας μετά το θλιβερό άγγελμα της προς Κύριον εκδημίας του Μακαριστού Μητροπολίτη Γρεβενών Κυρού Σεργίου, συνήλθε εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 και  
    
      Α π ο φ ά σ ι σ ε  ομόφωνα

1.    Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεως Γρεβενών.
2.    Να παραστεί αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του  Περιφερειακού  Συμβουλίου  κατά την εξόδιο ακολουθία του Εκλιπόντος.
3.  Να δημοσιευτεί το παρόν στον τύπο.

Συλλυπητηριο Μήνυμα του Βουλευτή Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη:

Με απέραντη λύπη ζούμε το θλιβερό γεγονός της εκδημίας του Αειμνήστου Μητροπολίτη μας Σέργιου

Ο Δεσπότης μας , πατέρας όλων μας για σαράντα κοντά χρόνια απέδειξε ότι αγάπησε , ευεργέτησε , δίδαξε και ανέδειξε τα Γρεβενά σε όλα τα επίπεδα , θρησκευτικό , εθνικό , κοινωνικό , ανθρωπιστικό και προπαντός στάθηκε δίπλα σε όλους που θέλησαν το κάλο .

Μένουν στα Γρεβενά η φήμη του Δεσπότη μας ως Β΄ κτίτωρ της Ιεράς Μονής Οσίου ΝικάνοροςΖάβορδας όλων των άλλων θρησκευτικών και εθνικών μνημείων μας καθώς και ιδρυμάτων.

Υπήρξε πατέρας και διδάσκαλος μας . Με τις πολυποίκιλες και ωφέλιμες εκδόσεις των αρχείων της μητροπόλεως , τις βιβλιογραφίες των εντόπιων Αγίων και τα ιστορικά αιματοβαμμένα Γρεβενά , απολάμβανε την ευγνωμοσύνη μας , γι αυτό και η ακαδημία των Αθηνών βράβευσε το όλον έργο του .

Ο δε Πατριάρχης μας πολλές φορές ανέφερε προς παράδειγμα το υψηλoν έργο του.

Τώρα που φεύγει τον παρακαλούμε να ευλογεί και από τα ουράνια το ποίμνίο του .

Αιωνία η μνήμη του και να τύχη συνέχειαν το έργο Του .

Τιμολέων Κοψαχείλης
Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών «ΕΛΠΙΔΑ» εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Γρεβενών Σεργίου και σε έκτακτη συνεδρίαση του στις 11-07-2014 αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει αντί στεφάνου χρηματικό ποσό υπέρ «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΓΚΙΑ ΜΑΡΙΑ ΒΑΝΙΩΤΗ


Συλλυπητήριο μήνυμα από το Επιμελητήριο  Γρεβενών

Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γρεβενών κ.Νικόλαος Ράμμος , εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και την οδύνη τους, για την απώλεια του μακαριστού ιεράρχη των Γρεβενών Σεργίου.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Γρεβενών, παρέδωσε ένα πλούσιο πνευματικό, κοινωνικό έργο, που τον καθιστούν ξεχωριστό. Ως ξεχωριστός θα μείνει στη μνήμη μας.
Συνέβαλε καθοριστικά ώστε η εκκλησία να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. Αφουγκράστηκε τις αγωνίες και τις ανάγκες της κοινωνίας και στάθηκε δίπλα της, ως άξιος ποιμενάρχης.
Ανοιχτός στη συνεργασία με όλους τους φορείς, έδειξε το δρόμο για να επιλυθούν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και να αντιμετωπιστούν ανάγκες που δημιούργησε η οικονομική κρίση. Οραματιστής και ρεαλιστής. Μαχητής μέχρι το τέλος.
Η Ορθοδοξία είναι φτωχότερη από σήμερα. Φτωχότερα γίνονται και τα Γρεβενά. Αιωνία του η Μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου