ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Τυχαία η σύλληψη Μαζιώτη;


Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού, τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης, την ώρα που μαζί με άλλα άτομα φέρεται να
σχεδίαζε να ληστέψει την Alpha Bank στην οδό Μητροπόλεως 40, μια πληροφορία που πάντως δεν επιβεβαιώνεται...


Ο Βασίλης Κικίλιας γιορτάζει όπως όλοι ξέρουμε την Πρωτοχρονιά. Τότε παίρνει συνήθως και τον μποναμά του, μόνο που μετά τις εξελίξεις με τον Νίκο Μαζιώτη ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης πήρε τον καλύτερο μποναμά του μέσα στο κατακαλόκαιρο.
Τέτοιο δώρο ούτε αυτός ούτε και όλη η κυβέρνηση δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καθώς η σύλληψη του επικίνδυνου τρομοκράτη βελτιώνει την εικόνα και δίνει στον κόσμο την αίσθηση της περισσότερης ασφάλειας και δημόσιας τάξης.
Άλλωστε η σύλληψη του διαβόητου καταζητούμενου ήταν ζήτημα τιμής και για την Αστυνομία αλλά και για τη Δικαιοσύνη η οποία τον άφησε ουσιαστικά να αποδράσει όταν πέρασε το 18μηνο, έμεινε ελεύθερος και οργάνωσε την απόδρασή του μαζί με την Πόλα Ρούπα.
Έκτοτε ο Μαζιώτης έκανε ουκ ολίγες ληστείες έχοντας ένα επαναστατικό ταμείο που μπορεί να ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ.
Τζάμπα επανάσταση βεβαίως αφού χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ του πέρναγε ζωή χαρισάμενη κι αυτός και η οικογένειά του και οι φίλοι του.
Είναι περίεργο πάντως πώς συνελήφθη ο Μαζιώτης. Ήταν άραγε τυχαία η εμφάνιση της ομάδας των αστυνομικών όταν πήγε να ληστέψει την τράπεζα; Ή μήπως παρακολουθούνταν; Μήπως ήξεραν τις κινήσεις του και περίμεναν την καλύτερη στιγμή για να τον βουτήξουν;
Όταν όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη με βαλιτσάκια, κοριούς και βαν που καταγράφουν τα πάντα μας φαίνεται πολύ αστείο να συλλαμβάνεται κάποιος... τυχαία.
Και μην ξεχνάμε και κάτι πολύ σημαντικό. Ότι πρόσφατα οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν διαμαρτυρηθεί στην Ελλάδα για τους τρομοκράτες που κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι στη χώρα μας. Ειδικά μετά την απόδραση Ξηρού εντάθηκαν οι αμερικανικές πιέσεις για να υπάρξουν συλλήψεις. Μήπως λοιπόν το... δώρο στην κυβέρνηση και τον Κικίλια είχε να κάνει με τις πιέσεις των ΗΠΑ; Και μήπως είχαν ενταθεί τον τελευταίο καιρό τα «πάρε – δώσε» αμερικανικών πρακτόρων;
Τα γεγονότα
Ο Μαζιώτης συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού την ώρα που μαζί με άλλα άτομα φέρεται να σχεδίαζε να ληστέψει την Alpha Bank στην οδό Μητροπόλεως 40, μια πληροφορία που πάντως δεν επιβεβαιώνεται.
Στην ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός ο οποίος νοσηλεύεται στο 401, ενώ οι κακοποιοί φέρεται να είχαν μαζί τους τουλάχιστον μια χειροβομβίδα. Οι τραυματίες, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, είναι συνολικά τέσσερις.
Σε νοσοκομείο της Αθήνας για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν και δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός, οι οποίοι δεν διατρέχουν κίνδυνο. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα στον μηρό από σφαίρα. Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Το βλήμα του προκάλεσε διαμπερές τραύμα, ενώ δέχθηκε άλλο ένα στο ύψος του θώρακα, που όμως σφηνώθηκε στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του σώζοντας τη ζωή του. Τον ειδικό φρουρό επισκέφθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας που ενημερώθηκε για όσα είχαν συμβεί από τη ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ..
Ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος είναι σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, με τραύμα στη δεξιά βραχιόνια αρτηρία (ψηλά στον ώμο). Μάλιστα, θα υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση οστεοσύνθεσης και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή καθώς υπάρχει κίνδυνος να χάσει το χέρι του.
Ο Νίκος Μαζιώτης εντοπίστηκε στο Μοναστηράκι, από μικτή ομάδα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ομάδας ΔΙΑΣ, που έκαναν έρευνες στην περιοχή για τον συγκεκριμένο καταζητούμενο με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι αστυνομικοί τον είδαν να μπαίνει σε κάποιο μαγαζί με σακίδια και όταν βγήκε από αυτό του ζήτησαν να παραδοθεί, όμως, ο Μαζιώτης άρχισε να πυροβολεί. Η πληροφορία αυτή όμως αντιφάσκει με την προηγούμενη για την τράπεζα.
Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για την ύπαρξη τουλάχιστον δύο συντρόφων του Μαζιώτη με ένα από αυτούς να πυροβολεί. Από το σημείο της συμπλοκής οι αστυνομικοί πήραν και μια περούκα ενώ υπάρχουν αίματα.
Προσήχθη ο ταξιτζής που τον μετέφερε
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακρίνεται ο οδηγός του ταξί στο οποίο προσπάθησε να μπει ο Μαζιώτης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψή του.
Από τον αριθμό κυκλοφορίας του ταξί, οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με το κέντρο των ραδιοταξί και πληροφορήθηκαν ότι κινούνταν στην περιοχή του Περιστερίου.
Εκεί βρήκαν τον οδηγό και τον προσήγαν στη ΓΑΔΑ, όπου ερευνάται αν έφυγε επειδή φοβήθηκε ή αν προσπάθησε να διαφύγει επειδή είναι συνεργός του Μαζιώτη και τον περίμενε επί τούτου για να τον φυγαδεύσει.
Ο Νίκος Μαζιώτης θεωρείται ο εγκέφαλος του Επαναστατικού Αγώνα, μια οργάνωση που έχει αναλάβει την ευθύνη για μεγάλα βομβιστικά χτυπήματα όπως αυτό στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά και η πρόσφατη βόμβα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Μαζί με την σύντροφό του Παναγιώτα Ρούπα, είχαν προφυλακιστεί τον Οκτώβριο του 2011. Ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μήνου και ενώ είχε ξεκινήσει η δίκη τους εξαφανίστηκαν παραβιάζοντας τους όρους αποφυλάκισής τους, από τις 15 Ιουνίου 2012.
Εκτοτε ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορήθηκε ότι είχε πάρει μέρος σε πολλές ληστείες τραπεζών ενώ οι αστυνομικοί είχαν δώσει φωτογραφίες που έδειχαν ότι είχε αλλάξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Εικαζόταν ότι είχε συγκεντρώσεις επαναστατικό ταμείο άνω των 1,5 εκατ. ευρώ κι ότι ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα σε συνεργασία πιθανότατα και με τον επίσης καταζητούμενο Χριστόδουλο Ξηρό αλλά και μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η πρώτη φορά που απασχόλησε τις αρχές ήταν το 1991, όταν στις 15 Μαΐου (ημέρα των αντιρρησιών συνείδησης) συνελήφθη μετά την άρνησή του να καταταγεί στον στρατό. Καταδικάστηκε σε έναν χρόνο με τριετή αναστολή τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Κλήθηκε και δεύτερη φορά στον στρατό, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου