ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Χάος επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών

«Το αμίλητο νερό» λένε ότι πήρε ο υπουργός Οικονομικών γιατί ούτε μιλάει, ούτε παίρνει αποφάσεις, ενώ τα θέματα τρέχουν.

Τo ότι η οικονομία είναι σε κρίσιμη φάση και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα είναι σκληρές το ξέρουμε.


Για το λόγο αυτό και ο πρωθυπουργός συγκάλεσε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη το πρωί της Παρασκευής στην οποία συμμετέχουν εκτός του Β. Βενιζέλου και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης καθώς και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Βασικό θέμα είναι ασφαλώς το μπρα ντε φερ με την τρόικα για τους φόρους και τη μείωση κάποιων από αυτούς αλλά και η κατάσταση που διαμορφώθηκε με αφορμή τη «μικρή» ΔΕΗ.

Ομολογουμένως, πάντως, είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι και ο Γ. Στουρνάρας βρίσκεται στην κυβερνητική σύσκεψη. Εκ της θέσεώς του δεν έχει να συζητήσει κάτι για τις τράπεζες π.χ. ή για τα «κόκκινα» δάνεια. Ο ρόλος του προφανώς είναι υποστηρικτικός στο νέο υπουργό Οικονομικών ο οποίος, απ' ότι μαθαίνουμε, «τα έχει βρει μπαστούνια» με τους τροικανούς.

Οι πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν ήδη υπάρχει μια σχετική δυσαρέσκεια για τις κινήσεις του κ. Χαρδούβελη στον ένα μήνα που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος, αν και κάποιοι θέλουν να του δώσουν μια περίοδο χάριτος. Ωστόσο, ήδη του έχουν βγάλει και παρατσούκλι. «Το αμίλητο νερό» λένε γιατί ούτε μιλάει, ούτε παίρνει αποφάσεις κι ενώ τα θέματα τρέχουν.

Δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητες ορισμένες πληροφορίες μας:

Το πρώτο είναι ότι την περασμένη εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς πήγε στο γραφείο του κ. Στουρνάρα στην ΤτΕ κι έμεινε εκεί επί τρεις ώρες ενθυμούμενος την εξαιρετική συνεργασία που είχαν και την καλή πορεία που είχαν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται προβληματισμένος για το πόσο μπορεί να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης ο κ. Χαρδούβελης και αναπολεί τον παλιό υπουργό.

Επίσης, ο πρωθυπουργός παίρνει συνέχεια τηλέφωνο τον Γ. Στουρνάρα, περισσότερο από το νέο υπουργό, προκειμένου να τον συμβουλευτεί για βασικά ζητήματα που «τρέχουν». Κι αυτό σίγουρα κάτι λέει

Το δεύτερο είναι ότι, όπως μαθαίνουμε, στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί το απόλυτο χάος. Δεν λειτουργεί τίποτε με ευθύνη όχι τόσο του νέου υπουργού όσο των συνεργατών του, διευθυντών, συμβούλων και λοιπών παρατρεχάμενων οι οποίοι λειτουργούν άκρως γραφειοκρατικά και έχουν φτιάξει ένα σύστημα που δεν λειτουργεί με τίποτε. Παράλληλα, στελέχη του υπουργείου, πολλαπλώς ευεργετηθέντα από τον κ. Στουρνάρα, έχουν αρχίσει και τον «θάβουν» στο νέο υπουργό κάνοντας «κωλοτούμπες» σε σχέση με την προ μηνός στάση τους όπου πήγαιναν πίσω από τον κ. Στουρνάρα μέχρι και στην... τουαλέτα. Παράλληλα, βγήκαν και τα «μαχαίρια» με αποτέλεσμα να ξηλωθούν σημαντικά στελέχη που είχαν βασικό ρόλο στη διαπραγμάτευση με την τρόικα κι έτσι τώρα ο υπουργός έχει μείνει με άσχετους και άγνωστους στον Τόμσεν και την παρέα του.

Και το τρίτο είναι ήδη υπάρχει μια υποβόσκουσα κόντρα μεταξύ του Γκ. Χαρδούβελη και του Χρ. Σταϊκούρα με πολλούς να λένε ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει η ανοικτή σύγκρουση. Κι όλα αυτά την ώρα που η τρόικα είναι στην Αθήνα και απειλεί. Καλά ξεμπερδέματα...
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου