ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να μην αφήσει τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ να παίξουν το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ


«Θα φτάσουμε το θέμα μέχρι και την επιστράτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΝΔ, Α. Παπαμιμίκος



Αποφασισμένη να μην αφήσει τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ να παίξουν το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών... επαναστατικών δυνάμεων και να τινάξουν στον αέρα την ομαλή ροή ρεύματος σε όλη τη χώρα, εμφανίζεται η κυβέρνηση. Τα μηνύματα που στέλνει στους Φωτόπουλους το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι θα προχωρήσει από την πρώτη στιγμή σε επιστράτευση των απεργών, την ίδια στιγμή που οι συνδικαλιστές απειλούν ότι από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά τους διακόπτες.

Με επίσημο τρόπο η κυβέρνηση διά της εκπροσώπου του είπε: «Σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει... Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους (σ.σ το μπλακ άουτ)... 20 εκατ. τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό».

«Να έχουμε τους συνδικαλιστές να παίρνουν τα χρήματα για να πηγαίνουν ταξίδια; Η ΔΕΗ, δεν ξεπουλιέται ήδη έχει μετόχους, εισήχθη στο ΧΑ» σημείωσε, διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο που κατατίθεται αύριο στη Βουλή.

Αλλά και ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας επίσης στον Σκάι, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν να κατεβάσει διακόπτες ούτε για μισό λεπτό.

«Θα φτάσουμε το θέμα μέχρι και την επιστράτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Παπαμιμίκος ανέφερε επίσης ότι ο κόσμος δεν πρέπει να ενημερώνεται μονόπλευρα και προβοκατόρικα καθώς μιλάμε για μια πώληση του 30% με το προσωπικό να έχει τους ίδιους μισθούς και τα ίδια δικαιώματα, οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν δικαίωμα στην πρόσληψη και θα ανοίξει η αγορά ενέργειας.

Οι απεργίες των εργαζομένων σε όλες τις μονάδες της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα ξεκινούν στις 12 το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος» Σάκης Μάστορας, εφόσον το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ κατατεθεί στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης, το βράδυ οι εργαζόμενοι θα συγκεντρώνονται στις μονάδες όπου εργάζονται, θα ενημερώνονται στις πύλες για τις εξελίξεις, χωρίς να πραγματοποιούν καταλήψεις, και δεν θα προσέρχονται στη δουλειά τους για εργασία.

Απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλους τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς ΑΗΣ (Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου και Μελίτης στη Δυτική Μακεδονία), σε όλα τα ορυχεία (λεκανοπέδιο Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας καθώς και εκείνα του Νοτίου Πεδίου, της Καρδιάς, της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου), στα υδροηλεκτρικά έργα του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, του Εδεσσαίου και του Άγρα, στον ΑΗΣ Κομοτηνής, το υδροηλεκτρικό έργο του Θησαυρού στη Δράμα, το υδροηλεκτρικό έργο στο Πουρνάρι της Άρτας και σε όλο το υδροηλεκτρικό σύστημα του Αλιάκμονα. «Σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει παραγωγή ρεύματος θα υπάρξει απεργία» προσθέτει ο κ. Μάστορας.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο με τον Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει την Τετάρτη στο Αμύνταιο για να σηκώσει μαζί με τον φίλο του τον Φωτόπουλο το μπαϊράκι της επανάστασης. Στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον ΑΗΣ και το ορυχείο Αμυνταίου - Φιλώτα Φλώρινας. Στη συνέχεια θα παραστεί σε ανοιχτή συνάντηση με τους συνδιοργανωτές του συλλαλητηρίου και τους φορείς της περιοχής στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αμυνταίου.

Στις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Αμυνταίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ».


Ακόμη και η Εκκλησία παρενέβη στο θέμα με τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο να στέλνει επιστολή στον Αντ. Σαμαρά. Σε αυτήν αναφέρει ότι η είδηση για την πώληση τμήματος της ΔΕΗ ακούστηκε ως κεραυνός στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας. «Αγωνία και πόνος επικρατεί εις τον λαόν, ο οποίος, προερχόμενος επί τω πλείστον από τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και αλλαχού, εγκαταστάθη εις όλους τους χώρους, όπου αναπτύχθησαν οι μεγάλες Μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας, με αποτέλεσμα και πάλι να ξεριζωθή μεταφερόμενος σε άλλους χώρους χάνοντας και την γην, την οποίαν καλλιεργούσε» σημειώνει και επισημαίνει ότι υπήρξαν και θετικά για εκείνους αφού πολλοί εργάζονταν στις μονάδες αυτές.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου