ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Τι κατάφεραν σε ένα μήνα ο Β. Κικίλιας και ο Δημήτρης Τσακνάκης;

Όταν πριν από μερικές εβδομάδες ανέλαβε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο Βασίλης Κικίλιας είχαμε πει ότι καλείται να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλες προκλήσεις.


Τόσο το θέμα της λαθρομετανάστευσης όσο και της τρομοκρατίας, γράφαμε τότε, είναι καυτοί φάκελοι που ο νεαρός και άπειρος πολιτικός πρέπει να αντιμετωπίσει με θάρρος αν δεν θέλει να έχει προβλήματα.

Άλλωστε η υπόθεση της Δημόσιας Τάξης δεν είναι εύκολη και είναι πολύ σοβαρή διότι αφορά την καθημερινότητά μας την ίδια μας τη ζωή.

Τώρα λοιπόν που στην αρχή της πολιτικής του καριέρας του Β. Κικίλια, με Αρχηγό της ΕΛΑΣ τον Δημήτρη Τσακνάκη, «έσκασε» η υπόθεση Μαζιώτη μπορούμε να πούμε πολλά για τον τρόπο που αντέδρασε ο υπουργός. Ασφαλώς και δεν χρεώνεται αυτός την επιτυχία, ασφαλώς και δεν άλλαξε σε ένα μήνα τα πάντα ώστε να φτάσουμε στη σύλληψη τρομοκρατών.

Ωστόσο αυτό που κατάφερε ήταν να δώσει ένα αίσθημα εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας στους χιλιάδες αστυνομικούς. Ότι είναι δίπλα τους και θα κάνει τα πάντα για να τους λύσει τα προβλήματα. Ότι τρέχει όπου τον ζητήσουν για να τους στηρίξει. Πρόσφατα πήγε την έδρα των ΜΑΤ και έφαγε μαζί τους, και κάποιοι ευαίσθητοι αριστερούληδες του επιτέθηκαν για την κίνησή του αυτή. Όλοι, όμως, θέλουν την τάξη στην κοινωνία, να μην καταστρέφονται τα σπίτια τους και η περιουσία τους, να μην κυκλοφορούν ελεύθεροι τρομοκράτες και κοινοί εγκληματίες.

Ο Κικίλιας από τις πρώτες του δηλώσεις θέλησε να περάσει αυτό το αίσθημα στήριξης της πολιτείας στο αστυνομικό σώμα ώστε να κάνουν τη δουλειά τους. Θέλησε να γίνει φίλος με τα παιδιά των 700 ευρώ που δίνουν τη ζωή τους απέναντι σε καθάρματα όπως ο Μαζιώτης.

Σε ότι αφορά τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. ο Κικίλιας φαίνεται να βρήκε τις ισορροπίες και να μπορεί να συνομιλεί μαζί τους, να μαθαίνει από αυτούς, να δίνει κατευθύνσεις και να μη φοβάται να τα βάλει με όσους δεν εργάζονται με αυταπάρνηση. Και να τιμωρεί τους επίορκους αστυνομικούς όποια στιγμή κι αν αυτοί ξεφεύγουν από το νόμο.

Μετά τη σύλληψη Μαζιώτη ο Β. Κικίλιας βγήκε στα κανάλια όχι για να πανηγυρίσει ή να καρπωθεί τη δόξα, αλλά για να συγχαρεί τους αστυνομικούς για την αυταπάρνησή τους. Και έκανε καλή εντύπωση ο πράος χαρακτήρας και η ηρεμία με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση, μια ακραία κατάσταση στην ουσία.

Αλλά το κυριότερο είναι ότι το αστυνομικό σώμα αισθάνεται περισσότερη ασφάλεια με το να βλέπει την πολιτική ηγεσία να είναι μαζί τους. Μένει τώρα ο κ. Κικίλιας να βάλει μπροστά μια σειρά από ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς στο έργο τους. Με ενίσχυση των μέσων που χρησιμοποιούν, με αλεξίσφαιρα που δεν θα πληρώνουν από την τσέπη τους, με καλύτερες μηχανές και περιπολικά, με καλύτερα λεφτά. Γιατί αν θέλουμε τάξη και ασφάλεια πρέπει να κάνουμε και τους υπηρέτες του νόμου να αισθάνονται ασφαλείς. Είναι το κρίσιμο στοίχημα για τον κ. Κικίλια ο οποίος ίσως ευνοείται τελικά από το νεαρό της ηλικίας του, δεν είναι δηλαδή «δεινόσαυρος» γραφειοκράτης.



Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου