ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Όταν σκάσει η βόμβα του εσωτερικού χρέους θα τα τινάξει όλα στον αέρα

Τα χρέη των Ελλήνων προς το δημόσιο έφτασαν στο πρώτο εξάμηνο τα 6,2 δις ευρώ, δηλαδή 1 δις ευρώ το μήνα προστίθενται στα χρωστούμενα και μη πληρωτέα...


Τα στοιχεία που έρχονται κάθε μέρα στο φως για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων είναι συνταρακτικά. Κι όποιος δεν τα βλέπει ή τα αναλύει όντας… τυφλός το μόνο που προσφέρει στη χώρα είναι κακές υπηρεσίες.

Τα χρέη των Ελλήνων προς το δημόσιο, δηλαδή φόροι και ασφαλιστικές εισφορές έφτασαν στο πρώτο εξάμηνο τα 6,2 δις ευρώ, δηλαδή 1 δις ευρώ το μήνα προστίθενται στα χρωστούμενα και μη πληρωτέα.

Αν προστεθούν και οι οφειλές που είχαν σχηματιστεί μέχρι το τέλος του 2013, τα συσσωρευμένα χρέη προς το δημόσιο, ανέρχονται πλέον στα 67,25. δισεκατομμύρια ευρώ. Για να καταλάβετε το μέγεθος είναι το 1/3 του ελληνικού ΑΕΠ, όχι παίξε – γέλασε.

Και υπάρχουν κι άλλα στοιχεία. Ο στόχος στα καινούργια χρέη ήταν να εισπραχθεί το 16% των νέων οφειλών, αλλά συγκεντρώθηκε το 12,01%. Μέχρι το τέλος του χρόνου, θα πρέπει να εισπραχθεί το 25% των καινούργιων χρεών. Στο πρώτο εξάμηνο ελέγχθηκαν 377 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν φόροι 70,7 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων εισπράχθηκαν τα 19,1 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι κάθε μέρα το δημόσιο βάζει χέρι σε 4.000 τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών. Πιθανότατα πολλοί από τους κατόχους να είναι κατ’ επάγγελμα μπαταχτσήδες και καλά τους κάνει το κράτος και τους τα παίρνει. Γιατί από τους μη έχοντες καταθέσεις τι να πάρεις; Απολύτως τίποτε.

Εν πάση περιπτώσει, αυτή είναι η Ελλάδα του 2014. Η βόμβα του εσωτερικού χρέους είναι τόσο μεγάλη που απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα, κι εμείς καθόμαστε και λέμε πότε θα διαπραγματευτούμε για το χρέος της χώρας. Και συζητάμε με την τρόικα αν θα μας επιτρέψουν τις 100 δόσεις για αποπληρωμή χρεών ή όχι. Αντί να τους στείλουμε στο διάολο και να βάλουμε 1.000 δόσεις σε όσους πράγματι είναι σε δυσχερή θέση. Τους επαγγελματίες οφειλέτες ας τους κλείσουμε στη φυλακή. Εκδότες, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, επιχειρηματίες και κάθε καρυδιάς καρύδι που χρωστούν δισεκατομμύρια στο κράτος αλλά μουλιάζουν τα πόδια τους στην Ψαρού, ας τους μπουζουριάσουμε εδώ και τώρα.

Όλους εκείνους που μένουν ακόμη στις βιλάρες τους στα προάστια και κυκλοφορούν με Καγιέν και Λαμποργκίνι, ας τους τσακίσουμε μπας και βάλουν μυαλό.

Όμως, το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Η χώρα έχει τεράστιο πρόβλημα και οι πολίτες είναι όμηροι της εφορίας. Μέχρι πόσο θα αντέξει; Και τι νομίζουν όλοι εκείνοι οι αρμόδιοι που συναντώνται κρυφά και φανερά για να κουρέψουν τα χρέη των τραπεζών και να φορτώσουν τα βάρη στους πολίτες; Ότι θα την γλιτώσουν;

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου