ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

«Τρομοκρατική πράξη» με απρόβλεπτες συνέπειες η κατάρριψη του Boeing

Δείτε και φωτορεπορτάζ από τον τόπο της συντριβής του αεροπλάνου
Τους φιλορώσους αντάρτες στα ανατολικά της Ουκρανίας κατηγόρησε ο πρόεδρος της χώρας για την κατάρριψη του τζετ των Μαλαισιανών Αερογραμμών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 298 επιβατών.
Ο μεγάλος αριθμός των θυμάτων απειλεί να έχει ευρείες και απρόβλεπτες συνέπειες, ενώ έρχεται αμέσως μετά την επιβολή περαιτέρω
κυρώσεων από τις ΗΠΑ στη Ρωσία. Εμπειρογνώμονες της άμυνας και θεμάτων ασφάλειας είπαν ότι η πιο πιθανή εκδοχή είναι να χρησιμοποιήθηκε ένας ρωσικής κατασκευής πύραυλος εδάφους-αέρος Buk, που είναι γνωστό ότι έχουν στην κατοχή τους φιλορώσοι μαχητές στην Ουκρανία.
«Αυτό δεν ήταν ένα συμβάν, δεν ήταν μια καταστροφή, ήταν μια τρομοκρατική πράξη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι το αεροσκάφος φαίνεται να «εξερράγη στον ουρανό», ενώ οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας κυκλοφόρησαν μια ηχογράφηση στην οποία ο επικεφαλής των ανταρτών φέρεται να συνειδητοποιεί ότι οι δυνάμεις του ήταν υπεύθυνες.
Το αεροπλάνο πετούσε 1.000 πόδια πάνω από τον απαγορευμένο εναέριο χώρο, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό οργανισμό ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, Eurocontrol. Όλες οι πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας έχουν πλέον διακοπεί πάνω από την περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας. Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ δήλωσε: «Εάν αποκαλυφθεί ότι η πτήση καταρρίφθηκε, επιμένουμε ότι οι δράστες θα πρέπει σύντομα να προσαχθούν στη δικαιοσύνη». Η χώρα του έστειλε μια ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών στην Ουκρανία.


«Τρομοκρατική πράξη» με απρόβλεπτες συνέπειες η κατάρριψη του Boeing photo - 1
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, είπε ότι ο κόσμος θα πρέπει να «αισθάνεται αποστροφή». «Ρώσοι πληρεξούσιοι, με ρωσικό εξοπλισμό μπορεί να ήταν υπεύθυνοι» δήλωσε. Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ, είπε ότι αν η πτήση MH17 αποδειχθεί ότι καταρρίφθηκε ήταν ένα «απερίγραπτο έγκλημα». Είπε επίσης ότι φιλορώσοι αντάρτες έχουν στα χέρια τους το μαύρο κουτί του αεροσκάφους και πρέπει να το παραδώσουν στις αρχές. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στην «φοβερή τραγωδία», αποφεύγοντας να πάρει θέση. «Ο κόσμος παρακολουθεί», είπε. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσφέρουν ό, τι βοήθεια μπορούν για να προσδιορίσουν τι συνέβη και γιατί». Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έκανε μια δήλωση συλλυπητηρίων και κάλεσε για μια «αξιόπιστη διεθνή έρευνα».
Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ένας πύραυλος εδάφους-αέρος έριξε το αεροπλάνο. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ φέρεται να εργάζονται ακόμα για να καθορίσουν την ακριβή τοποθεσία από την οποία εκτοξεύθηκε ο πύραυλος και αν ήταν στη ρωσική ή ουκρανική πλευρά των συνόρων. Αντάρτες στην αυτοκηρυχθείσα δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ έχουν καταρρίψει πολλά ουκρανικά αεροπλάνα και ελικόπτερα κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Αλλά επέμειναν ότι δεν είχαν συμμετάσχει στην κατάρριψης της MH17, υποστηρίζοντας αντίθετα ότι ευθύνονται οι Ουκρανοί.


«Τρομοκρατική πράξη» με απρόβλεπτες συνέπειες η κατάρριψη του Boeing photo - 3
Ο Ιγκόρ Σουτγιάγκιν, ένας ρώσος ειδικός σε στρατιωτικά θέματα στο Λονδίνο με βάση το Royal United Services Institute, είπε ότι θεωρεί πως είτε Ρώσοι ή υποστηριζόμενες από τη Ρωσία ομάδες στην ανατολική Ουκρανία ήταν υπεύθυνοι. Οι φιλορώσοι με τα καλάσνικοφ στην Ουκρανία δεν θα είχαν την εμπειρία να χρησιμοποιήσουν το σύστημα Buk και θα χρειάζονταν ειδικοί που θα πρόσφεραν «εθελοντικά» τις υπηρεσίες τους από τη Ρωσία ή εμπειρογνώμονες που είχαν προσληφθεί. Η Ρωσία φέρεται να έχει διεισδύσει με ειδικές δυνάμεις στην Ουκρανία, με το πρόσχημα των ανταρτών. Ο Σουτγιάγκιν, ο οποίος παρακολουθεί τα social media στην Ουκρανία, δήλωσε ότι είχε εντοπιστεί μια ουκρανική ομάδα ανταρτών με ένα σύστημα Buk λίγες ώρες νωρίτερα, στο Τόρεζ, ένα χωριό κοντά στην περιοχή όπου έπεσε το αεροπλάνο. Πρόσθεσε επίσης ότι ένα ουκρανικό μεταφορικό αεροσκάφος πετούσε κοντά στην περιοχή όπου εξαπολύθηκε ο πύραυλος, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να ήταν ο αρχικός στόχος. Το αεροπλάνο είχε προσπαθήσει να απελευθερώσει μια πολιορκημένη ουκρανική ομάδα. Ο πύραυλος Buk, με την κωδική ονομασία «Grizzly» από το ΝΑΤΟ, αναπτύχθηκε από την ΕΣΣΔ στη δεκαετία του 1970 για να καταρρίπτει κρουζ και άλλους πυραύλους. Έκτοτε έχει δεχθεί πολλές αλλαγές και αναβαθμίσεις και εξάγεται ευρέως. Οι Ουκρανικές δυνάμεις επίσης τον χρησιμοποιούν. Χρησιμοποιήθηκε ευρέως στον πόλεμο Ρωσίας-Γεωργίας το 2008, όπου η Γεωργία κατέρριψε με αυτόν τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη.
Περίεργες αναρτήσεις στα social media


«Τρομοκρατική πράξη» με απρόβλεπτες συνέπειες η κατάρριψη του Boeing photo - 4
Την Πέμπτη το βράδυ κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα ηχητικό μήνυμα, προφανώς από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας, που υποτίθεται ότι είναι ένας διάλογος φιλορώσων ανταρτών που επιβεβαίωναν ότι είχαν καταρρίψει ένα πολιτικό τζετ. Η συνομιλία είναι προφανώς ανάμεσα σε ένα αρχηγό ομάδας και τον ανώτερό του, οι οποίοι αρχικά νόμιζαν ότι είχαν καταρρίψει ένα στρατιωτικό αεροσκάφος, αλλά αργότερα συνειδητοποίησαν το λάθος τους.
Ο αρχηγός της ομάδας, με την κωδική ονομασία «Δαίμων», λέει στο αφεντικό του: «Ένα αεροπλάνο μόλις καταρρίφθηκε. Συνετρίβη έξω από το Ενακίεβο. Άντρες μας πήγαν να το αναζητήσουν και να το φωτογραφίσουν. Σιγοκαίει....». Όταν οι άνδρες επιθεώρησαν προφανώς τον τόπο της συντριβής, ο «Δαίμων» αναφέρει: «Καζάκοι από το σημείο ελέγχου Τσερνουνκίνο κατέρριψαν το αεροπλάνο. Το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα ... βρήκαν το πρώτο σώμα. Είναι πολιτικό». Και συνεχίζει: «Είναι σίγουρα ένα πολιτικό αεροσκάφος».
Ο ανώτερός του, με το παρατσούκλι «Έλληνας», τον ρωτά: «Ήταν πολλοί άνθρωποι εκεί;» Και ο «Δαίμων» απαντά: «Πάρα πολλοί. Τα συντρίμμια έχουν σκορπιστεί στα χωράφια τριγύρω». Ο «Έλληνας» ρωτά: «Τι είναι το αεροσκάφος;». Και ο άλλος απαντά: «Δεν έχω καταλάβει ακόμα και δεν έχω φτάσει στο κύριο τμήμα. Είμαι εκεί όπου άρχισαν να πέφτουν τα πτώματα. Υπάρχουν συντρίμμια από θέσεις, όργανα...». Ο «Έλληνας» ρωτά: «Υπάρχουν όπλα» και ο «Δαίμων» λέει: «Καθόλου. Πράγματα πολιτών, ιατρικός εξοπλισμός, πετσέτες, χαρτί υγείας». «Τίποτε έγγραφα;», ρωτά ο «Έλληνας» και ο «Δαίμων», συνειδητοποιώντας ίσως τι ακριβώς συνέβη, απαντά: «Ναι, ένας Ινδονήσιος φοιτητής από αμερικανικό πανεπιστήμιο».
Λίγη ώρα μετά την πτώση του Boeing 777, ο αυτοανακηρυχθείς υπουργός Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Ιγκόρ Γκίρκιν, ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροσκάφους. Ο Γκίρκιν, γνωστός με το όνομα Στρέλκοφ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Kyiv Post δε δίστασε να αναρτήσει sτο προσωπικό του προφίλ σε τόπο κοινωνικής δικτύωσης: «Το αεροπλάνο έπεσε κάπου κοντά στο Τόρεζ, στην περιοχή του Ντόνετσκ. Σας προειδοποιήσαμε, μην πετάτε στον ουρανό μας». Ωστόσο, σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα η ανάρτηση του αυτονομιστή πραγματοποιήθηκε στις 16.32 (τοπική ώρα), πριν το αεροσκάφος ανακοινωθεί ότι κατέπεσε.
http://www.thedailybeast.com/
http://www.theguardian.com/


«Τρομοκρατική πράξη» με απρόβλεπτες συνέπειες η κατάρριψη του Boeing photo - 5

«Τρομοκρατική πράξη» με απρόβλεπτες συνέπειες η κατάρριψη του Boeing photo - 6

«Τρομοκρατική πράξη» με απρόβλεπτες συνέπειες η κατάρριψη του Boeing photo - 7

«Τρομοκρατική πράξη» με απρόβλεπτες συνέπειες η κατάρριψη του Boeing photo - 8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου