ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

40 μέρες χωρίς τον Μακαριστό Σέργιο - Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στα Γρεβενά (ΦΩΤΟ)

Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 17 Αυγούστου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού Γρεβενών.



Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Κοζάνης κ. Παύλος, Σιατίστης κ.Παύλος, Λευκάδος κ. Θεόφιλος, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Τοποτηρητης της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας Σεραφείμ..της κ.Παύλος, Λευκάδος κ. Θεόφιλος, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Τοποτηρητης της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας Σεραφείμ.grevena-87


Σήμερα συμπληρώνονται 40 ημέρες από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Γρεβενών κυρού Σεργίου, ο οποίος εκοιμήθη στις 10 Ιουλίου σε ηλικία 80 ετών.
Στιγμές κατάνυξης και θλίψης (εικόνες)
Το «Ύστατο Χαίρε» στον Σέργιο (video)
grevena-97Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πάνσεπτο πρόσωπο και την ταπείνωση της Παναγίας.
Επίσης ο κ. Παύλος τόνισε ότι η Παναγία δείχνει στον άνθρωπο τον δρόμο προς την σωτηρία, μέσα από την ταπείνωση και την μετάνοια.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη Σεργίου, ο οποίος διακόνησε εν σιωπή πάνω από 38 χρόνια τον λαό.
«Ο σεμνός και ταπεινός Μητροπολίτης Σέργιος μέχρι την τελευταία ώρα της ζωής του στο κρεβάτι του πόνου ενδιαφερόταν για το ποίμνιο του«, συμπληρώσε ο κ. Παύλος.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: "Σήμερα γιορτάζουμε διότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Σέργιος εισέρχεται στην Βασιλεία του Θεού, και του ζητούμε να εύχεται για όλους μας από το ουράνιο θυσαστήριο" .


Δείτε εικόνες ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. ο λόγος του Μητροπολίτου Σισανίου κ. Παύλου μας ενθουσίασε γιατί οι Αρχιερείς φαίνεται πως εκτιμούν αξίες. Χαιρόμαστε λοιπόν και ελπίζουμε ότι θα μας σταλεί ο προβαλλόμενος υποψήφιος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Πουλής της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων κ Αιγιαλείας στο πρόσωπο του οποίου βλέπουμε όλα όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Σισανίου.
    ΝΙΚΟΣ ΤΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή