ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Η τρόικα μας χαιρετά μα τα συντρίμμια μένουν

Τελικά αυτό που όλοι θέλουν να ονομάσουν «τέλος της τρόικας» τι είναι και τι νόημα έχει;
Υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας που δεν θέλει να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα; Υπάρχει έστω κι ένας πολίτης που δεν θέλει αυτή η χώρα να αποκτήσει προοπτική, όραμα, ελπίδα και στόχους κυρίως στο ζήτημα του απεγκλωβισμού από τα μνημόνια;



Αν υπάρχει ένας τέτοιος σίγουρα δουλεύει για τη Μέρκελ και το σκληρό ευρωπαϊκό μπλοκ της λιτότητας που θέλει υποταγμένους τους λαούς. Εξαιρούνται βεβαίως οι "σωτήρες" του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και λοιπών δήθεν αντιμνημονιακών δυνάμεων που θα ήθελαν διατήρηση των μνημονίων εσαεί διότι έτσι έχουν λόγο ύπαρξης.

Ως εκ τούτου τα σενάρια που ακούγονται για σχέδιο Σαμαρά με στόχο την απομάκρυνση της τρόικας και μάλιστα από τον Σεπτέμβριο και ύστερα, ακούγονται με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Όπως διαρρέεται εντέχνως η κυβέρνηση έχει έτοιμο σχέδιο απεγκλωβισμού από τις δαγκάνες των τροικανών, ένα σχέδιο που θα κάνει έναρξη εφαρμογής στο Παρίσι, στην επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Εκεί θα πάνε οι αρμόδιοι υπουργοί (Χαρδούβελης, Μητσοτάκης κ.λπ.) σε μια πρώτη αξιολόγηση και στη συνέχεια, ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων θα έρθει η τρόικα στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες διαρροές αναφέρουν ότι η τρόικα μπορεί να αντικατασταθεί από μια task force η οποία θα ελέγχει την ελληνική οικονομία, όχι όμως με το γνωστό σουλατσάρισμα στα υπουργεία που προκαλούσε πανικό και διέλυε την οικονομική ζωή του τόπου.

Όλα αυτά, λένε οι γνωρίζοντες θα μπορούσαν να γίνουν δεσμεύσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Εκεί ο Αντ. Σαμαράς θα μιλήσει για το τέλος της τρόικας και των μνημονίων και θα θελήσει να δώσει την εικόνα ενός νέου ξεκινήματος για την Ελλάδα. Ως εδώ καλά. Μακάρι η ΔΕΘ να αποτελέσει την πραγματική αρχή για μια Νέα Ελλάδα όπως αυτή πρέπει να είναι. Χωρίς τοποτηρητές, εντολές άνωθεν και προκλητικές απαιτήσεις των ανθύπατων των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.

Αλλά τελικά αυτό που όλοι θέλουν να ονομάσουν «τέλος της τρόικας» τι είναι και τι νόημα έχει; Θα είναι δηλαδή μια ακόμη επικοινωνιακή φωτοβολίδα ενόψει πολιτικών εξελίξεων; Θα είναι μια ακόμη προσπάθεια να διατηρηθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός και να «ταπωθεί» ο Τσίπρας και η παρέα του; Ή θα έχει πραγματικό περιεχόμενο όλη αυτή η εκστρατεία; Διότι ο κόσμος έχει βαρεθεί από συνθήματα, τσιτάτα και επικοινωνιακές μπαρούφες που διαψεύδονται την άλλη μέρα.

Ο κόσμος έχει σιχαθεί τους πολιτικαντισμούς που το μόνο που κάνουν είναι να γεννούν ελπίδες που γρήγορα χάνονται και ο λαός πέφτει σε νέα, μαύρη απελπισία. Και έχει βαρεθεί να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του ή να τον κοροϊδεύουν κατάμουτρα.

Άλλωστε, με φόρους 8 δις ευρώ που έχει να πληρώσει ο κόσμος μέχρι το τέλος του χρόνου και με τη απαισιοδοξία διάχυτη για το μέλλον του, δεν υπάρχουν περιθώρια για ψεύτικες υποσχέσεις. Αλλά και τι να τις κάνεις τις υποσχέσεις αν την άλλη στιγμή γίνονται τόσο απίστευτες και ανόητες γκάφες όπως αυτές με τον ΕΝΦΙΑ; Τι να τα κάνεις τα επικοινωνιακά συνθήματα όταν δεν λες την αλήθεια στον ελληνικό λαό για το ποια είναι η κατάσταση της οικονομίας και η δικιά του;

Να βγουν και να πουν ξεκάθαρα τι συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί. Ότι το ιδιωτικό χρέος είναι ανεξέλεγκτο. Ότι πάνω από 70 δις ευρώ δάνεια δεν εξυπηρετούνται. Ότι πάνω από 67 δις ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη μπορεί να μην αποπληρωθούν ποτέ. Ότι πάνω από 10 δις ευρώ είναι οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία που καταρρέουν.

Ότι το δημόσιο χρέος είναι πάνω από 320 δις ευρώ κι αν δεν διευθετηθεί η Ελλάδα θα είναι μονίμως χρεοκοπημένη. Ότι στην τελική ο μέσος Έλληνας δεν έχει ούτε μαντήλι για να κλάψει για το χάλι. Οι επικοινωνιακές ανοησίες του έλειπαν;

Αν λοιπόν ο κ. Σαμαράς έχει ένα σχέδιο για απεγκλωβισμό από την τρόικα και τα μνημόνια ας το υλοποιήσει, αλλά ας του δώσει πραγματικό νόημα. Διότι ένα τέτοιο σχέδιο είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να σε κάνει ήρωα μπορεί να σε ρίξει και στα Τάρταρα αν δεν έχει περιεχόμενο, αν είναι απλά επικοινωνιακή εκστρατεία για να καλυφθούν αδυναμίες και λάθη και να διατηρηθεί εσαεί μια κυβέρνηση που δεν «τσουλάει».

Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος έπειτα από τόσες θυσίες δεν έχει άλλες αντοχές και άλλα περιθώρια για να παίζει κανείς μπιλιάρδο στην πλάτη του. Θα τον τιμωρήσει και θα το κάνει με το χειρότερο τρόπο.

Ναι, λοιπόν να διαλοστείλουμε την τρόικα και τα μνημόνια. Αλλά να το κάνουμε επειδή πράγματι θα γίνει κι όχι για να χαϊδέψουμε τα αυτιά του λαού. Τα θαύματα διαρκούν λίγο στη χώρα αυτή και τότε ο κάθε κατεργάρης μπαίνει στον πάγκο του. Άλλωστε στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.



Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου