ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Λέτε να είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο τάφος στην Αμφίπολη;

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του Antinews από την Αμφίπολη...

Εδώ και λίγο καιρό υπάρχει έντονη κινητικότητα, και σπουδαίο αρχαιολογικό ενδιαφέρον για τη περιοχή της Αμφίπολης Σερρών.



Και όταν μιλάμε για ενδιαφέρον, ότι και να πούμε θα είναι λίγο, διότι αν όλα πάνε καλά, αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Αμφίπολη θα προκαλέσει παγκόσμιο επιστημονικό, και όχι μόνο, σεισμό.
Τα μέχρι τώρα δεδομένα έχουν να κάνουν με την ανασκαφή που διενεργείται εδώ και καιρό στον λόφο Καστά από αρχαιολογική ομάδα υπό την επίβλεψη της προϊσταμένης της ΚΗ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνας Περιστέρη, η οποία τον περασμένο Μάρτιο, στα πλαίσια επιστημονικής συνάντησης, ανακοίνωσε την αποκάλυψη ενός μοναδικού μακεδονικού ταφικού περίβολου.
Πρόκειται για μια συγκλονιστικά όμορφη κατασκευή, μέρος μόνο της οποίας έχει έρθει στο φως, που στην ουσία αποτελείται από έναν πλήρη κύκλο, μεγέθους περίπου 500 μέτρων, που χρονολογείται από τα τέλη του 4ου αι. π.Χ. και που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον ίδιο αρχιτέκτονα που σχεδίασε και κατασκεύασε την Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο.
Στην αρχαιότητα, την κορυφή του κοσμούσε ο περίφημος πλέον Λέων της Αμφίπολης.
Να θυμίσουμε εδώ ότι ο διάσημος βασιλικός τάφος του Φιλίππου στη Βεργίνα έχει συνολικό μέγεθος μόλις γύρω στα 152 μέτρα.
Έτσι λοιπόν, αν οι προβλέψεις ευσταθούν, υπάρχει περίπτωση να μιλάμε για μια από τις σπουδαιότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις όλων των εποχών.
Κάτι που έχει απασχολήσει ειδικούς και μη επί αιώνες.
Ένα πραγματικό ιστορικό μυστήριο.
Και χωρίς καμιά διάθεση να το γουρσουζέψουμε, αναφέρουμε με κάθε επιφύλαξη πως μέσα στο επόμενο διάστημα, ίσως μιλάμε για τον τάφο του μεγαλύτερου Μακεδόνα ever, και ναι… ίσως η αρχαιολογική σκαπάνη φέρει στο φως την σορό του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία εκεί κατατείνουν, άσχετα αν οι αρχαιολόγοι είναι δικαιολογημένα επιφυλακτικοί και κρυψίνοες.




Λέτε να είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο τάφος στην Αμφίπολη; photo - 1
Και μια τέτοια ανακάλυψη δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο τον Αντώνη Σαμαρά, που έχει μεγάλη τρέλα με την Μακεδονία, ο οποίος έφτασε αιφνιδιαστικά στη Θεσσαλονίκη σήμερα το πρωί, και συνοδεία της συζύγου του και του υπουργού Πολιτισμού Κ. Τασούλα επισκέφτηκε τον χώρο της ανασκαφής, όπου ξεναγήθηκε, και ενημερώθηκε ενδελεχώς από την κα Περιστέρη. Η συγκίνηση του Σαμαρά ήταν έκδηλη, και αυτό είναι απολύτως κατανοητό αν αναλογιστούμε τις διάφορες παραμέτρους μιας τέτοιας ανακάλυψης.
Προς το παρόν, και παρά την αισιοδοξία όλων, τα στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά, και μάλλον έτσι θα παραμείνουν μέχρι να αποκαλυφτεί αυτό που κρύβεται πίσω από έναν χωμάτινο τοίχο, ο οποίος θα ανοιχτεί τις επόμενες μέρες.
Ας ελπίσουμε ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τους αισιόδοξους, και θα στείλει πολλαπλά μηνύματα όχι μόνο εκεί που πρέπει αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Και επειδή ο Σαμαράς έφυγε με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, εγώ τουλάχιστον ανήκω στους αισιόδοξους.
Περιμένουμε λοιπόν, εν μέσω καύσωνα, και θερινής ραστώνης, την είδηση που θα ξαναβάλει τη χώρα μας και τη Μακεδονία στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.


Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου