ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Κάνουν ό, τι μπορούν για να πέσει η κυβέρνηση

Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να κάνουν άλλες γκάφες...

Μα καλά. Τι δεν καταλαβαίνουν στην κυβέρνηση; Τι δεν αντιλαμβάνονται όταν λέμε ότι δεν πρέπει να κάνουν άλλες γκάφες και να βάλουν κι άλλα αυτογκόλ;



Δεν τους φτάνει δηλαδή το γεγονός ότι με το φόρο ακινήτων κινδυνεύει να πέσει η κυβέρνηση από τις αντιδράσεις; Τώρα ανοίγουν και νέα μέτωπα;

Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Στο υπουργείο Οικονομικών και ειδικά η γενική Γραμματέας Εσόδων κ. Σαββαϊδου κάνουν ότι θέλουν; Λειτουργούν με βάση τα δικά τους κριτήρια και δεν σκέφτονται το κοινωνικό και πολιτικό κόστος;

Βγήκε λοιπόν μια εγκύκλιος της κ.Σαββαϊδου η οποία αναφέρει ότι μπορεί να γίνονται κατασχέσεις λογαριασμών ή να παγώνουν περιουσιακά στοιχεία ακόμη κι αν χρωστάει κάποιος 3.000 ευρώ από ΦΠΑ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Τα αδικήματα φοροδιαφυγής που σχετίζονται με πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες είναι:

1. Μη ή ανακριβής απόδοση ΦΠΑ, παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων, τελών ή εισφορών, εφόσον το προς απόδοση ποσό του κύριου φόρου, τέλους ή εισφοράς ή το ποσό του ΦΠΑ που συμψηφίστηκε ή δεν αποδόθηκε, υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

2. Μη έκδοση ή αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων για ανύπαρκτη συναλλαγή εφόσον η συνολική αξία εικονικών φορολογικών στοιχείων υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ, καθώς και μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση στοιχείων καθ' υποτροπή εντός τριετίας από τον εντοπισμό της παράβασης για πρώτη φορά.

3. Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, εφόσον το συνολικό χρέος από κάθε αιτία, συμπεριλαμβανομένων τόκων ή προσαυξήσεων υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ, με την εξαίρεση της μη καταβολής χρεών από χρηματικές ποινές ή πρόστιμα από δικαστήρια ή διοικητικές αρχές.

4. Μη υποβολή δήλωσης ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, εφόσον ο φόρος που αναλογεί στα καθαρά εισοδήματα που έχουν αποκρυβεί υπερβαίνει σε κάθε διαχειριστική περίοδο τις 15.000 ευρώ, καθώς και η αποφυγή πληρωμής φόρου πλοίων.

Εφόσον ελεγκτικά κέντρα και ΔΟΥ διαπιστώνουν τέτοιες παραβάσεις οφείλουν να το αναφέρουν στην Αρχή ενημερώνοντας ταυτόχρονα και τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, εφόσον το ποσό των παραβάσεων όλων των παραπάνω αδικημάτων υπερβαίνει αθροιστικά τις 50.000 ευρώ.

Πόσες χιλιάδες Έλληνες άραγε εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες; Πόσοι χρωστάνε επειδή δεν έχουν να πληρώσουν κι όχι επειδή είναι τζαμπατζήδες; Πόσοι δηλαδή κινδυνεύουν με κατασχέσεις επειδή το κράτος αδιακρίτως τους θεωρεί ύποπτους για «ξέπλυμα» χρήματος;

Αυτά τα πράγματα είναι απίστευτα. Μα καλά δεν σκέφτονται καθόλου τι κάνουν;

Και μάλιστα για να αποδείξει η κ. Σαββαϊδου και οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο φορολογικό βασίλειο έβγαλε και νέα εγκύκλιο για άλλο θέμα που επίσης προκαλεί το κοινό αίσθημα.

Σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους όσοι ήταν υπεύθυνοι σε επιχειρήσεις και φορείς των δήμων και οι οποίες έχουν τεράστια χρέη. Έγινε δηλαδή πάρτι εκατομμυρίων ευρώ, οι οφειλές μεταφέρθηκαν στους δήμους και πολλές διαγράφηκαν αλλά κανείς δεν θα λογοδοτήσει για το σκάνδαλο.

Δεν ντρέπονται; Από τη μια να κάνουν κατασχέσεις για 3.000 ευρώ και από την άλλη να αθωώνουν κάποιους για ένα τεράστιο φαγοπότι που στήθηκε;

Έτσι θα πάει η κυβέρνηση στο φθινόπωρο; Έτσι θέλει να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία;




Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου