ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Πρότυπο Επιχειρηματία στα Γρεβενά.. - Μιά συνέντευξη που θα σας εμπνεύσει... από τους Μάκη Σαββίδη και Ελευθέριο Σαββίδη

Συνέντευξη στο mygrevena.blogspot.gr
ΠΩΣ Η ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ…  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ»..





Ο Όμιλος Σαββίδη είναι μια επιχείρηση με ιστορία 50 ετών στην εμπορία ειδών πολυτελείας και πολύτιμων λίθων. Ξεκινήσατε από εδώ, τα Γρεβενά, με το πρώτο σας κατάστημα με κοσμήματα. Πείτε μας λίγο για την ιστορία της επιχείρησης και τα πρώτα σας βήματα….

Η επιχείρησή μας ξεκίνησε την λειτουργία της το 1963 στην πόλη των Γρεβενών και δραστηριοποιείται από τότε στην εμπορία ρολογιών, κοσμημάτων, αξεσουάρ και πολύτιμων λίθων. Από το 1999 αρχίσαμε να ασχολούμαστε με το ηλεκτρονικό εμπόριο και είμαστε από τα πρώτα ηλεκτρονικά καταστήματα της Ελλάδας. Οι δυσκολίες βέβαια που αντιμετωπίσαμε τα πρώτα χρόνια φαινόταν ανυπέρβλητες ιδίως λόγω της μη ύπαρξης υποδομών internet στην Ελλάδα και ειδικά στα Γρεβενά. Παρόλο αυτά καταφέραμε να αναπτύξουμε τα ηλεκτρονικά μας καταστήματα και να καταστούμε πρωτοπόροι στην εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών, όπως για παράδειγμα την διασφάλιση των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες μέσω του συστήματος 3D Secure που το εφαρμόσαμε πρώτοι στην Ελλάδα μαζί με την τράπεζα Πειραιώς.  Φέτος, έπειτα 15 χρόνια διαρκούς λειτουργίας των ηλεκτρονικών μας καταστημάτων, σχεδιάζουμε νέες επεκτάσεις και νέες καινοτομίες.
    
  Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση όπου πλέον δραστηριοποιούνται και τα παιδιά σας, με λαμπρές σπουδές πάνω στο αντικείμενο της εταιρίας.

Ο συνδυασμός εμπειρίας της παλιάς γενιάς με τις γνώσεις της νέας είναι η αιχμή του δόρατος της επιχείρησης μας. Τα τρία αδέρφια, με αξιόλογες σπουδές, προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις στην επιχείρηση, ο Ευδόκιμος με σπουδές στα Οικονομικά και μεταπτυχιακό στα Διεθνή Επενδυτικά, η Κυριακή με σπουδές στην Γεμολογία και  Σχέδιο Κοσμήματος και η Μαρία με σπουδές στην Ψυχολογία και ειδίκευση στην Ψυχολογία Καταναλωτή.

    Ο Όμιλος Σαββίδη ξεκίνησε να ασχολείται  με το ηλεκτρονικό εμπόριο όταν τα δεδομένα στην Ελλάδα ήταν ακόμη σε πολύ αρχική – έως πρωτόγονη - μορφή. Σήμερα μετράτε 3 εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Αντιμετωπίσατε δυσκολίες στην αρχή; Πείτε μας για εκείνο το εγχείρημα…

 Τα πρώτα βήματα στο ηλεκτρονικό επιχειρείν έγιναν το 1999 όπου προσπαθήσαμε να εξυπηρετήσουμε κυρίως τους ομογενείς έλληνες του εξωτερικού. Τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε ήταν πολλά και ειδικά το γεγονός ότι βρισκόμασταν σε μια μικρή πόλη της βόρειας Ελλάδας, τα Γρεβενά, που πολλοί δεν γνώριζαν καν που βρίσκεται, χειροτέρευε ακόμη περισσότερο τα πράγματα, τόσο από την άποψη των συνεργατών όσο και των πελατών μας. Στην Ελλάδα άλλωστε οτιδήποτε γίνεται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα θεωρείται υποδεέστερο και μη αξιόλογο, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη τουλάχιστον. Σήμερα, 15 χρόνια μετά, καταφέραμε να λειτουργούμε τα πρώτα καταστήματα στο είδος τους, το www.OROLOI.gr με ρολόγια, το www.KOSMIMA.gr με κοσμήματα και το www.ACCESSORY.gr με αξεσουάρ. 
   
    Δικαιωθήκατε όμως. Τον περασμένο Δεκέμβριο, στην τελετή απονομής των «e-volution awards 2014», τα δύο ηλεκτρονικά σας καταστήματα OROLOI.gr και KOSMIMA.gr απέσπασαν το 1ο Βραβείο στην κατηγορία τους. Πείτε μας λίγα λόγια για την βράβευση…

Πράγματι, τον περασμένο Δεκέμβριο στην τελετή απονομής των ετήσιων «e-volution awards» που γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και άλλων 20 φορέων, το ηλεκτρονικό κατάστημα ρολογιών μας, το www.OROLOI.gr κατέκτησε το ΧΡΥΣΟ βραβείο ηλεκτρονικού καταστήματος και το ηλεκτρονικό κατάστημα κοσμημάτων μας, το www.KOSMIMA.gr κατέκτησε την ΠΡΩΤΗ θέση στην κατηγορία της καινοτομίας στο ηλεκτρονικό επιχειρείν. Να επισημάνω ότι ελάχιστα ηλεκτρονικά καταστήματα βραβεύονται με ΧΡΥΣΑ και ΠΡΩΤΑ βραβεία. Οι δύο αυτές πρωτιές μας δίνουν δύναμη και ώθηση να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, ώστε να προσφέρουμε ακόμη καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα στους πελάτες μας.
      
  Πού πιστεύετε ότι οφείλεται η επιτυχία του Ομίλου Σαββίδη στο ηλεκτρονικό εμπόριο;

Η επίμονη και αφοσιωμένη δουλειά, η διαρκής επένδυση σε υποδομές, οι αναβαθμίσεις σε όλα τα επίπεδα και η επένδυση στους εργαζόμενους μας, που σήμερα ανέρχονται συνολικά στους 23, είναι στοιχεία που βοήθησαν πολύ στην καταξίωση της εταιρείας μας. 

   Όμως, η επιτυχία δεν σταματά εδώ. Έχετε ανοίξει ένα νέο κατάστημα στον εμπορικότερο δρόμο, στην καρδιά της Αθήνας. Πότε και πώς δημιουργήθηκε η ιδέα για ένα τέτοιο εγχείρημα, και μάλιστα στην Ελλάδα της κρίσης;

Από τον Νοέμβριο του 2013 λειτουργούμε επί της Ερμού 4  το μεγαλύτερο κατάστημα ρολογιών, κοσμημάτων και αξεσουάρ, με πολύ μεγάλη καταναλωτική απήχηση. Η ιδέα για ένα τέτοιο εγχείρημα προϋπήρχε αφού από το 2008 λειτουργούμε κέντρο αποστολών παραγγελιών στον πρώτο όροφο της Ερμού 18 και έπειτα, το 2011, επί της Ερμού 7, λειτουργήσαμε κανονικό κατάστημα, κέντρο service και κέντρο αποστολής παραγγελιών. Παρ’ όλη την κρίση, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία αυτού του πρότυπου καταστήματος στον εμπορικότερο δρόμο της Ελλάδας, την οδό Ερμού, και να προσφέρουμε στους πελάτες μας πέρα από τις υψηλές υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου και τον χώρο ρολογιού, κοσμήματος και αξεσουάρ στην Ελλάδα.

             Τι έχετε να πείτε για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα του σήμερα;

 Μετά τις πολύ-επίπεδες προεκτάσεις της κρίσης, είναι η ώρα της ανάπτυξης και της προόδου στην Ελλάδα. Ο ένας και μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε εμπρός, είναι η επιχειρηματικότητα. Η στήριξη και η προώθηση της είναι το κλειδί που θα μας ανοίξει την πόρτα προς ανοδικούς ρυθμούς και άνοδο του βιοτικού επιπέδου μας.

   Όντας ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και από τους σημαντικότερους Έλληνες επιχειρηματίες σήμερα, τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους νέους που θα θέλανε να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα και να έχουν μια λαμπρή πορεία σαν τη δική σας στον χώρο αυτό…

Η σημερινή νέα γενιά, είναι η γενιά με την μεγαλύτερες και πιο ευρείς γνώσεις. Αυτή η πολύτιμη γνώση πρέπει να συνδυαστεί με όρεξη για παραγωγή και πρόοδο, με όρεξη για ανάπτυξη και επιχειρείν. Η στασιμότητα των τελευταίων ετών πρέπει να μείνει στο παρελθόν και γυρίζοντας σελίδα πρέπει να δει η νέα γενιά τι μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα για να ανέβει ένα σκαλί πιο πάνω.

 Σας ευχαριστώ για την συνέντευξη και την ευκαιρία να παρουσιάσω την εταιρεία μας και τις απόψεις μου.
Savvidis Makis
Chief Executive Officer
SAVVIDIS S.A.

 ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΣΑΒΒΙΔΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΣΑΒΒΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ.
Α.Β.









.

mygrevena.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου