ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΕΝΦΙΑ: Tο απόλυτο Βατερλό του πολιτικού συστήματος

Γλίτωσαν από τόσα μνημόνια, τόσα σκληρά μέτρα και θα την πατήσουν από τον Ε(ν)φιάλτη της ακίνητης περιουσίας...



Όποιος δεν πιστεύει ότι η υπόθεση με το φόρο ακινήτων είναι το απόλυτο Βατερλό του πολιτικού συστήματος, όλων των κομμάτων, θα είναι ψεύτης. Δεν υπάρχει τέτοια ανικανότητα από τους πάντες να συμφωνήσουν σε μια δίκαιη φορολόγηση της περιουσίας η οποία δεν θα διαλύει την κτηματαγορά, δε θα πλήττει τους νοικοκυραίους που με τον ιδρώτα τους έβαλαν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους και δεν θα προκαλεί και σοβαρό πολιτικό πρόβλημα.

Ασφαλώς και τον πρώτο λόγο στην ανικανότητα και τη γκάφα έχουν οι κυβερνώντες αλλά και οι άλλοι δεν πάνε πίσω. Να, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει προς τα που να πάει. Προς τον... ανύπαρκτο σοσιαλισμό που δεν θα υπάρχουν φόροι ή προς τον ρεαλισμό που θα υπάρχουν; Οι μισοί ζητούν να καταργηθεί ο φόρος ακινήτων και να φορολογηθεί η μεγάλη περιουσία και οι άλλοι μισοί τα «μασάνε» κι ετοιμάζονται για...κυβίστηση στην πραγματικότητα των αριθμών.

Μα για ποια μεγάλη περιουσία μιλάμε σύντροφοι; Όταν 8 στα 10 ακίνητα είναι μικρά και σίγουρα κάτω από 150.000 ευρώ ποια περιουσία έμεινε να φορολογήσετε; Θα σωθείτε με τις 2.000 βίλες που υπάρχουν; Έτσι θα γεμίσετε τα ταμεία;

Εν πάση περιπτώσει, αυτοί που φταίνε για το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είτε το θέλουμε είτε όχι. Και όλοι όσοι σχεδίασαν στου κασίδι του κεφάλι, χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται.

Με τον ΕΝΦΙΑ έχουν φτάσει στο σημείο κάποιοι να αναπολούν το χαράτσι του Βενιζέλου, εκεί φτάσαμε. Κι ενώ ο Ενιαίος (έτσι λέγεται) φόρος έπρεπε να ισχύσει εδώ και καιρό παίρνει αναβολές και δημιουργεί σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση. Να μας το θυμηθείτε: Γλίτωσαν από τόσα μνημόνια, τόσα σκληρά μέτρα και θα την πατήσουν από τον Ε(ν)φιάλτη της ακίνητης περιουσίας. Γιατί; Μα γιατί αποφάσισαν να χτυπήσουν τα ιερά και τα όσια του Έλληνα. Τα ακίνητά του που έχτισε με κόπο δουλεύοντας μια ζωή. Και δε μιλάνε για τους επενδυτές στην κτηματαγορά ούτε για τις μερικές χιλιάδες που έχουν σπίτι στην Εκάλη, εξοχικό στη Μύκονο και σαλέ στον Παρνασσό. Μιλάμε για την καρδιά της ελληνικής κοινωνίας. Νοικοκύρηδες που πήραν σπίτι με δάνεια και τα χρωστάνε ακόμη, που έχουν ένα χωραφάκι στο χωριό και το ερείπιο του πατέρα ή που αγόρασαν μια γκαρσονιέρα για τον γιο – φοιτητή.

Κι εντάξει. Να συμφωνήσουμε ότι παντού υπάρχει φόρος ακινήτων, και στην Ελλάδα να δίνουμε το κατιτίς μας για να έχει έσοδα το κράτος. Αλλά να δίνουμε αυτά που πρέπει και να υπάρχει κι ένα σοβαρό σχέδιο, όχι να περιμένουμε πότε οι φωστήρες του υπ. Οικονομικών θα αποφασίσουν τι συντελεστή θα έχει ο φόρος, σε πόσες δόσεις θα πληρωθεί, ποια ακίνητα θα πιάσει. Αυτά έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και χρόνια και να μη μιλάμε για τεράστιες γκάφες.

Δε μπορεί να υπολογίζεται ο φόρος με αντικειμενικές που δεν υπάρχουν. Να πληρώνει ο ιδιοκτήτης για μια περιουσία η αξία της οποίας είναι μισή από αυτή που υπολογίζει η εφορία.

Δε μπορεί να πληρώνουν κανονικό φόρο τα κλειστά διαμερίσματα που δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ έσοδα και τα οποία δεν νοικιάζονται ούτε σε λαθρομετανάστες.

Δε μπορεί το χωραφάκι με την πατάτα του πατέρα να πληρώνει φόρο σαν... οικόπεδο στην Κηφισιά.

Δεν είναι δυνατόν να θεωρούνται μεγαλοϊδιοκτήτες όσοι έχουν δυο σπίτια κι ένα οικόπεδο που τα κληρονόμησαν από τον πατέρα τους και τώρα βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή. Δε μπορεί να είναι απειλή όταν λένε οι γονείς «θα σου γράψω το σπίτι για να έχεις κάτι στη ζωή σου».

Και δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν οι βουλευτές στην επαρχία και να τρώνε «ξύλο» από τον κόσμο για τον ΕΝΦΙΑ. Ψήφισαν ένα νόμο πέρυσι τον Δεκέμβριο και ακόμη τον κοσκινάνε. Είναι αυτό ανικανότητα ή δεν είναι;

Η υπόθεση του ΕΝΦΙΑ έκανε και συνεχίζει να κάνει κακό στην κυβέρνηση. Ουσιαστικά και επικοινωνιακά είναι ένα μεγαλειώδες λάθος και κάποιοι ας αναρωτηθούν αν ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται που τα 'βαλαν με τους νοικοκυραίους. Σύμβουλοι, επικοινωνιολόγοι, υπουργοί αλλά και βουλευτές που έτρεξαν πριν μερικούς μήνες να «διορθώσουν» τα λάθη για τα ακίνητα της επαρχίας σε βάρος των αστικών ακινήτων και τώρα βλέπουν ότι τα έκαναν χειρότερα.

Η κυβέρνηση έχει μια τελευταία ευκαιρία να διορθώσει τις γκάφες της και να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Πρέπει άμεσα να παρουσιάσει ένα πειστικό σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων και να μην κλείνει τα μάτια στις αντιδράσεις των ιδιοκτητών που είναι έτοιμοι να παραδώσουν τα κλειδιά των ακινήτων τους διότι δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν. Πρέπει να ξαναδεί το μεγάλο όνειδος των αντικειμενικών αξιών και να ελαφρύνει τους μη έχοντες να πληρώσουν. Πρέπει ακόμη κι αν τα σπάσει με την τρόικα να διευκολύνει τον κόσμο να καταβάλει τις δόσεις του. Και στη συνέχεια πρέπει να ξαναδεί από την αρχή τον ΕΝΦΙΑ για να μην ξανακάνει άλλες γκάφες. Ειδικά η ΝΔ θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες προς την σωστή κατεύθυνση. Γιατί αλλιώς θα τους πάρει η μπάλα.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου