ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Τέλος στις σκούπες άνω των 1.600 watt

Σε μια προσπάθεια να μειωθεί περαιτέρω η κατανάλωση ενέργειας και να διοχετεύονται στην αγορά προϊόντα με μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση, η ΕΕ βάζει τέλος στις «ισχυρές» ηλεκτρικές σκούπες.


Βάσει της κοινοτικής οδηγίας η οποία τέθηκε σε ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου, απαγορεύεται να πωλούνται πλέον στις χώρες της ΕΕ ηλεκτρικές σκούπες που έχουν ισχύ μεγαλύτερη των 1.600 βατ. Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2017 μάλιστα το ανώτατο όριο ορίζεται στα 900 βατ.
Επιπλέον, στις συσκευές θα πρέπει να υπάρχει πλέον η ευρωπαϊκή ενεργειακή σήμανση, με πληροφορίες για την ενέργεια που καταναλώνει η ηλεκτρική σκούπα, το θόρυβο που παράγει αλλά και την απόδοση καθαρισμού.
Οι καταναλωτές ωστόσο δεν θα πρέπει να ανησυχούν ότι η μείωση της ισχύος των συσκευών επηρεάζει και την απόδοσή τους. Και αυτό γιατί η εντύπωση που έχουν οι περισσότεροι ότι «περισσότερα βατ εγγυώνται και καλύτερο καθάρισμα» και το οποίο αποτελούσε μέχρι πρότινος το βασικότερο κριτήριο αγοράς, είναι απλά λανθασμένη.
Οι κατασκευαστές που χρησιμοποιούν σύγχρονους αποδοτικούς κινητήρες στις σκούπες, παρουσιάζουν εν τω μεταξύ πολύ καλά αποτελέσματα ακόμη και με ισχύ κάτω των 900 βατ.
Πολλαπλά τα οφέλη
Το 2009 οι ευρωπαίοι ηγέτες είχαν συμφωνήσει στη μείωση, μέχρι το 2020, των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20 % σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, στην κάλυψη του 20 % των ενεργειακών αναγκών της ΕΕ από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20%.
Οι ευρωπαϊκές οδηγίες των τελευταίων ετών που αφορούν στην κατανάλωση ενέργειας αποφέρουν ήδη σημαντικούς καρπούς. Η ενεργειακή απόδοση ηλεκτρικών συσκευών, όπως τηλεοράσεων, ψυγείων, πλυντηρίων και υπολογιστών έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ορισμένα προϊόντα μάλιστα καταναλώνουν σήμερα το ένα δέκατο της ενέργειας που χρειάζονταν πριν από δέκα χρόνια.
Καλύτερο, ίσως, παράδειγμα είναι οι αλλαγές που επέφερε η κατάργηση των λαμπτήρων πυράκτωσης το 2009 και η αντικατάστασή τους από τους λαμπτήρες LED. Οι τελευταίοι καταναλώνουν έως και 80% λιγότερη ενέργεια από τους παλιούς λαμπτήρες πυράκτωσης.



skai.gr

1 σχόλιο:

  1. Είναι δεδομένο ότι η εε τελείωσε.Καταχρεωμένοι ζήτουλες,αποβιομηνανημένοι και αποστρατιωτικοποιημένοι,που δεν ξέρουν τί να πρωτομαζέψουν.
    Και το θέμα είναι ότι οι αρχιπροδότες που κυβερνάνε την ελλάδα την κρατάνε κολήμενη εκεί για να βυθιστεί με όλη την υπόλοιπη δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή