ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Δημοσκόπηση κόλαφος για τον Τσίπρα και την Αντιπολίτευση



Ο Τσίπρας έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αν στην χειρότερη στιγμή της κυβέρνησης παίρνει μόνο μια τόσο μικρή διαφορά και δεν μπορεί να ξεπεράσει σε δημοφιλία τον Σαμαρά, τότε το μέλλον του είναι μαύρο.

Θα το καταλάβουν στο Μαξίμου για να κάνουν τις κινήσεις που πρέπει ώστε να κυριαρχήσουν πολιτικά για τα επόμενα χρόνια;

Δημοσκόπηση δημοσιεύει το «Ποντίκι» την οποία διενήργησε η Alco και η οποία έχει ενδιαφέροντα στοιχεία. Βεβαίως όλοι μένουν πάντα στην ψαλίδα μεταξύ του πρώτο κόμματος και του δεύτερου εν προκειμένου του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. ). Όπως φαίνεται λοιπόν ο Τσίπρας προηγείται με 3,6% καθώς το κόμμα της χαράς και της Αριστεράς παίρνει 25,3%. Η ΝΔ, η οποία βρίσκεται δύο χρόνια στην εξουσία παίρνει 21,7% και από κει και μετά το χάος. Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, αναποφάσιστοι κλπ...

Η Ν.Δ. φαίνεται επίσης να μειώνει την ένταση των διαρροών της προς τη Χρυσή Αυγή. Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα αν ψήφιζαν μόνο οι άνω των 65 ετών, η Ν.Δ. θα ηγεμόνευε. Όμως ψηφίζουν όλοι οι πολίτες από 18 και πάνω. Και στις ηλικίες από 65 και κάτω η Ν.Δ. (και το ΠΑΣΟΚ) έχουν μεγάλο πρόβλημα.

Τι σημαίνει η διαφορά των 3,6% αυτή τη χρονική περίοδο; Ότι ο Τσίπρας αν είχε το πολιτικό σθένος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί πάραυτα. Αν παίρνει μόνο μια τόσο μικρή διαφορά, δεν μπορεί να χτίσει ένα ισχυρό κόμμα που θα γίνει σίγουρα κυβέρνηση και δεν μπορεί να ξεπεράσει σε δημοφιλία τον Σαμαρά, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιο πρόβλημα.

Σκεφτείτε μόνο τις εξής παραμέτρους:

1. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη φάση με τον «τραχανά» απλωμένο. Όλα τα θέματα είναι ανοικτά, η τρόικα απαιτεί κι άλλα μέτρα, η συζήτηση για το χρέος δεν έχει ξεκινήσει, οι φοροελαφρύνσεις έχουν καθυστερήσει, ο Σαμαράς δεν έχει πει την τελευταία του λέξη, δεν έχει ανακοινώσει απολύτως τίποτε.

2. Ο ΕΝΦΙΑ, η μεγαλύτερη ουσιαστική και επικοινωνιακή γκάφα της κυβέρνησης εδώ και χρόνια έχει πληγώσει σοβαρά τη ΝΔ. Απ' ότι μαθαίνουμε στο Μαξίμου έχουν πάθει... παράκρουση με τα όσα διαβάζουν και τα όσα ακούνε για το φόρο ακινήτων. Λάθη επί λαθών έχουν μετατρέψει την κυβέρνηση σε σάκο του μποξ με τον κόσμο να βρίσκεται στα κάγκελα εξαιτίας της μεγάλης γκάφας που προέκυψε. Κι όσο κι αν σπεύσουν να το μαζέψουν είναι γεγονός ότι η καρδιά των ψηφοφόρων της ΝΔ έχει πληγεί.

3. Ο Τσίπρας γυρνάει από γραφείο σε γραφείο και από παραγωγικό φορέα σε άλλον και τάζει τα πάντα. Μόνο... θάλασσα στην Καρδίτσα δεν έχει τάξει ακόμη αλλά όπου να 'ναι, θα την φέρει από τη Βενεζουέλα. Έχει υποσχεθεί αυξήσεις μισθών, μειώσεις στη φορολογία, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κίνητρα για επενδύσεις, προσλήψεις όσων έχουν απολυθεί. Ενώ σύμφωνα με τον Δραγασάκη έχει έτοιμο και πρόγραμμα 4-5 δισ. ευρώ για να φτιάξει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αν τον έχετε δει θα θυμηθείτε τον Κωσταντάρα που έλεγε «θα σας εξαφανίσομεν», εννοώντας «θα σας εξασφαλίσομεν».

4. Η διεύρυνση που έχει υποσχεθεί ο Σαμαράς και η δημιουργία της Νέας Ελλάδας έχει σαφώς καθυστερήσει. Πρωτοβουλίες έπρεπε να έχουν ληφθεί και δεν έγινε, κάτι που χρεώνεται αρνητικά στη ΝΔ.

5. Η φθορά της εξουσίας ενός κόμματος που είναι δύο χρόνια κυβερνών κόμμα και η αναγκαστική συμβίωση με το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ ασφαλώς και είναι «βαρίδια» για τη ΝΔ.

Αν μετά από όλα αυτά και μαζί τις επικοινωνιακές γκάφες μιας ομάδας που λειτουργεί ερασιτεχνικά, η ΝΔ αντέχει ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει... πάρτι τότε τι να πούμε. Ότι θα πάει καλύτερα όταν θα υπάρξει πραγματική ανάκαμψη; Ότι μόλις γυρίσει το κλίμα, έρθουν καλύτερα νέα από το μέτωπο του χρέους, υπάρξουν διορθώσεις στις φορολογικές αδικίες, ο κόσμος θα συνεχίσει να στηρίζει τον Τσίπρα και την αβεβαιότητα;

Μάλλον όχι. Ο Αλέξης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει ότι το «λεφτά υπάρχουν» το πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός. Και σιχαίνεται ακόμη και την ιδέα των παροχών και υποσχέσεων που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Βαρέθηκε τους Μαυρογιαλούρους, τους Πασόκους και τους γιαλαντζί Πασόκους. Σοβαρότητα θέλει και σταθερότητα. Θα το καταλάβουν και ορισμένοι στο Μαξίμου για να κάνουν τις κινήσεις που πρέπει ώστε να κυριαρχήσουν πολιτικά για τα επόμενα χρόνια;



Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου