ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

«Φωτιά» στα κόκκινα

Το φλογερό χρώμα ενισχύει το σεξαπίλ των γυναικών και τις κάνει να δείχνουν πιο γοητευτικές και πιο ανοιχτές απέναντι στο αντίθετο φύλο

Ακαταμάχητες στα μάτια των ανδρών φαίνονται οι γυναίκες που φοράνε κόκκινα ρούχα, υποστηρίζει νέα κινεζική μελέτη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Γουχάν, οι γυναίκες με τα κόκκινα διαθέτουν αυξημένο σεξαπίλ, ενώ παράλληλα μοιάζουν πιο «προσβάσιμες» στο αντίθετο φύλο.
Στη μελέτη έλαβαν μέρος 280 ετεροφυλόφιλοι φοιτητές (άνδρες και γυναίκες). Στο πλαίσιο των πειραμάτων τους οι ερευνητές έδειξαν στους εθελοντές 32 φωτογραφίες ατόμων του αντίθετου φύλου και τους ζήτησαν να τα αξιολογήσουν βάσει της γοητείας τους. Τα εικονιζόμενα άτομα φορούσαν ρούχα μπλε, λευκού και κόκκινου χρώματος.
Το κόκκινο της επιβολής και της θηλυκότητας
Βάσει των απαντήσεων των συμμετεχόντων φάνηκε ότι οι άνδρες έτειναν να αξιολογούν ως πιο «θηλυκές» και γοητευτικές τις γυναίκες που φορούσαν κόκκινα ρούχα. Οι ίδιες γυναίκες συγκέντρωναν το υψηλότερο σκορ «θερμής» εμφάνισης η οποία απέπνεε, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, αέρα αυτοπεποίθησης.

«Το κόκκινο χρώμα φάνηκε να τονώνει την εικόνα και το σεξαπίλ των γυναικών ενισχύοντας τα θηλυκά χαρακτηριστικά του προσώπου τους» εξηγεί ο κύριος συγγραφέας της μελέτης δρ Φάνγκφανγκ Γουέν. «Επιπλέον οι άνδρες εθελοντές έτειναν να βαθμολογούν τις γυναίκες που ήταν ντυμένες στα κόκκινα ως πιο θερμές και ικανές».

Με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Evolutionary Psychology» οι ερευνητές αναφέρουν ότι το κόκκινο χρώμα για τους άνδρες συμμετέχοντες φάνηκε να αντανακλά τις σεξουαλικές προθέσεις των γυναικών «από την αρχή».

Το κόκκινο χρώμα με μέτρο φάνηκε να ενισχύει - όχι βέβαια στο ίδιο επίπεδο με τις γυναίκες - και το σεξαπίλ των ανδρών. Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί τα κόκκινα ρούχα υποδεικνύουν υψηλό κοινωνικό status, γεγονός που μπορεί να αποτελεί «μαγνήτη» για τις γυναίκες, οι οποίες εξελικτικά αναζητούν ένα ισχυρό αρσενικό για να γίνει ο πατέρας των παιδιών τους.

Παρ' όλα αυτά, οι άνδρες που το παράκαναν ως προς τα κόκκινα ρούχα φάνηκε να βγάζουν μια βίαιη και επιθετική εικόνα στο αντίθετο φύλο.

Κάνε μου σινιάλο

Πριν από περίπου έναν χρόνο μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο British Columbia, στον Καναδά, είχε δείξει ότι οι γυναίκες τείνουν να επιλέγουν ρούχα ροζ ή κόκκινου χρώματος όταν βρίσκονται σε περίοδο ωορρηξίας - όταν διανύουν, δηλαδή, τις πιο γόνιμες ημέρες του μήνα και έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα σύλληψης.

Στη μελέτη είχαν συμμετάσχει 124 γυναίκες, από τις οποίες οι επιστήμονες ζήτησαν να δηλώσουν το χρώμα των ρούχων που φορούσαν και πόσες ημέρες είχαν περάσει από την τελευταία τους περίοδο.

Διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι γυναίκες που είχαν τη μεγαλύτερη πιθανότητα εγκυμοσύνης έτειναν να επιλέγουν ρούχα ροζ ή κόκκινου χρώματος συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν βρίσκονταν σε γόνιμες ημέρες.

Πρόσφατη δημοσκόπηση της ιστοσελίδας γνωριμιών OKCupid πάλι είχε δείξει ότι οι γυναίκες που στη φωτογραφία προφίλ τους φοράνε κόκκινα ρούχα τείνουν να λαμβάνουν περισσότερα μηνύματα θαυμαστών και να βγαίνουν περισσότερα ραντεβού σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες που χρησιμοποιούν την εν λόγω υπηρεσία.



tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου