ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης: Δημιουργία Λευκού Μητρώου για τις συνεπείς επιχειρήσεις-εργοδότες


Στη δημιουργία ενός Λευκού Μητρώου, στο οποίο θα εντάσσονται επιχειρήσεις με αποδεδειγμένα υποδειγματική συμπεριφορά
ως προς τις υποχρεώσεις τους στους εργαζόμενους και στην πολιτεία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης.


Όπως είπε ο κ. Βρούτσης οι επιχειρήσεις που θα συμπεριληφθούν στο εν λόγω Μητρώο δεν θα υπόκεινται πλέον σε εντατικούς ελέγχους και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα στραφούν σε πιο στοχευμένες περιπτώσεις υψηλής ή υποτροπιάζουσας παραβατικότητας.

Για την κατάταξη των επιχειρήσεων στο Μητρώο θα αξιοποιηθούν αυστηρά κριτήρια, όπως η αποδεδειγμένη συμμόρφωσή τους στην εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, η διατήρηση ή/και αύξηση προσωπικού κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η έλλειψη καταγγελιών για παράβαση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας κ.λπ.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, ότι θα μειωθεί το νεκρό βάρος των ελέγχων και θα αυξηθεί η προστιθέμενη αξία τους με την έννοια της συνολικής αύξησης της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων.

Ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία εντός του έτους ενός μόνιμου μηχανισμού διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασίας, που θα αποτυπώνει τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων σε ειδικότητες και δεξιότητες, ώστε ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων του υπουργείου να μη γίνεται γίνεται πλέον στα τυφλά.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και υλοποίηση μιας ειδικής παρέμβασης κατά της διαρροής εγκεφάλων στο εξωτερικό, φαινόμενο που εντάθηκε τα χρόνια της κρίσης.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα μίγμα θεσμικών κινήτρων και χρηματοδοτικών διευκολύνσεων – με πόρους, ιδίως, του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου – τόσο προς επιχειρήσεις και φορείς όσο, κυρίως, προς τους ίδιους τους νέους, ώστε οι καλύτεροι και αριστεύσαντες απόφοιτοι των ελληνικών Πανεπιστημίων να αξιοποιηθούν από την ελληνική αγορά εργασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου