ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει βαρέσει διάλυση

Όσο τα αμφιθέατρα αντί για χώροι ανταλλαγής γνώσεων και ελεύθερων ιδεών είναι στέκια μπαχαλάκηδων τόσο η ελληνική κοινωνία θα βουλιάζει στη λάσπη.



Η σκηνή είναι γνωστή σε όλους, σαν πολυφορεμένο ρούχο που το βλέπουμε πάνω σε κάποιον αλλά δεν μας κάνει πια εντύπωση: Καθηγητές, πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις, συγκεντρώνονται για κάποιο λόγο που δεν έχει σημασία, και μαζί μ’ αυτούς μαζεύονται μερικές δεκάδες φοιτητές από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συνήθως αλλά εσχάτως και από τον νεόκοπο επαναστατικό ΣΥΡΙΖΑ. Σηκώνουν πανό με επαναστατικά συνθήματα, φωνάζουν, βρίζουν, απειλούν, ενίοτε χτίζουν τους καθηγητές στα γραφεία τους. Γενικά ένα μπάχαλο τόσο γνώριμο στα ελληνικά πανεπιστήμια που δε μας κάνει πια εντύπωση.

Κι όμως, θα έπρεπε γιατί αυτό ακριβώς είναι η καρδιά του προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας και η ενασχόληση με το πρόβλημα αυτό ίσως να έλυνε μεγάλο μέρος από την κρίση αξιών που περνά η χώρα.

Πριν μερικές ημέρες πήγε να ορκιστεί νέος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ο καθηγητής της Νομικής, Θ. Φορτσάκης ο οποίος διαδέχθηκε τον φοβερό και τρομερό ηθοποιό – καθηγητή Θ. Πελεγρίνη. Βεβαίως κι εκεί δεν έλειψαν τα επεισόδια αφού 30 φοιτητές τα έκαναν μπάχαλο. Γιατί νομίζετε ότι φώναζαν; Μα για να μη διαγραφεί κανείς αιώνιος φοιτητής. 150.000 φοιτητές που δεν έχουν πατήσει τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον και κάποιοι από αυτούς είναι σήμερα 50άρηδες πρέπει να συνεχίσουν να είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Κατά τη γνώμη των αιωνίων… μπαχαλάκηδων στην Ελλάδα και μόνο σ΄ αυτήν πρέπει οι φοιτητές να έχουν… αιωνίως την ιδιότητα αυτή. Τόσο καλά.

Αλλά το αστείο δεν είναι εκεί αλλά στα όσα είπε ο απερχόμενος πρύτανης, για να καταλάβετε γιατί το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει βαρέσει διάλυση. Όταν ο . Φορτσάκης άφησε αιχμές λέγοντας «αυτό είναι το πανεπιστήμιο που παραλαμβάνω. Ένας από τους στόχους της πρυτανείας μου θα είναι να μην ξαναζήσει το πανεπιστήμιο μια τέτοια κατάσταση», απάντησε ο Πελεγρίνης: «Οι φοιτητές μας, ας μην μας διαφεύγει, είναι νέοι, έτοιμοι να αλλάξουν τον κόσμο. Επόμενο είναι να είναι διεκδικητικοί και, παρασυρόμενοι από τον δυναμισμό της διεκδίκησης, ενίοτε προβαίνουν και σε βίαιες ενέργειες. Καταδικαστέες ασφαλώς! Καθώς, όμως, τα πράγματα δεν είναι μονοδιάστατα, θα πρέπει ακόμη και σε φαινόμενα που προκαλούν την αποστροφή μας και μας πληγώνουν, να ψάχνουμε να βρούμε μήπως υπάρχει κάποια θετική πλευρά. Έχουμε αναρωτηθεί αλήθεια γιατί το αποκρουστικό φαινόμενο του φασισμού, που, μέσα από μορφώματα, όπως η Χρυσή Αυγή, τείνει να σαρώσει την ελληνική κοινωνία, δεν έχει εμφανιστεί στο ΕΚΠΑ και στα άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα; Μήπως ο αποκλεισμός αυτός οφείλεται στον δυναμισμό των φοιτητών, ο οποίος, ομολογουμένως, είναι αποκρουστικός;», διερωτήθηκε ο απερχόμενος πρύτανης.

Εντυπωσιακό. Ο πρώην πρύτανης επιχειρεί να βάλει στη ζυγαριά τον δυναμισμό των νέων με το μπάχαλο που επικρατεί στα Πανεπιστήμια. Όπως λέγαμε παλιά «νέοι είναι μωρέ, δεν θα κάνουν και καμιά επαναστατική βλακεία;». Κι επειδή δεν φτάνει αυτό για τον κ. Πελεγρίνη επεκτείνει τη συλλογιστική του. Οι οξύθυμοι νεαροί που έχουν έναν δυναμισμό αποκρουστικό είναι αυτοί που κράτησαν τη Χρυσή Αυγή έξω από τα πανεπιστήμια. Επομένως, το να χτίσουν κανέναν καθηγητή ή να ρίξουν και καμιά μολότοφ δεν έγινε και τίποτε αφού απέκρουσαν τους Χρυσαυγίτες. Δεν του πέρασε από το μυαλό του θεατράνθρωπου ότι τα κωθώνια που στρατεύονται στα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής δεν χρειάζονται πτυχίο πανεπιστημίου. Γυμναστήριο, αναβολικά, ολίγη πλαστή ελληνική ιστορία, καθοδήγηση για τον εθνικισμό και… βουρ στο δρόμο. Γιατί να πάνε στο πανεπιστήμιο; Πώς θα μπορούσε να υπάρχουν Χρυσαυγίτες οργανωμένοι στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όταν είναι ήδη εκεί που θέλουν; Στην καρδιά της νεολαίας;

Από την άλλη δηλαδή όταν κάποιος διαλύει τις ιερές αίθουσες του πανεπιστημίου, βρίζει και χτυπά καθηγητές, συγκρούεται με συμφοιτητές του γιατί δεν είναι της ίδιας ιδεολογίας πόσο λιγότερο φασίστας είναι από τον Χρυσαυγίτη; Τι παραπάνω θα έκανε δηλαδή ένας φοιτητής Χρυσαυγίτης από έναν αναρχικό ή ακροαριστερό που σπάει ότι βρει επειδή έχει… δυναμισμό που λέει και ο Πελεγρίνης;

Αυτή είναι λοιπόν η κατάσταση στα Πανεπιστήμια και κάτι τύποι σαν τον Πελεγρίνη εξέθρεψαν τέτοιες ντροπιαστικές εικόνες. Κι όσο τα αμφιθέατρα αντί για χώροι ανταλλαγής γνώσεων και ελεύθερων ιδεών είναι στέκια μπαχαλάκηδων τόσο η ελληνική κοινωνία θα βουλιάζει στη λάσπη.



Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου