ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Έτσι θα δημιουργήσετε τον πιο ΑΣΦΑΛΗ κωδικό πρόσβασης.. - Ασφαλίστε τους κωδικούς πρόσβασής σας (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στους παραβάτες του κυβερνοχώρου. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε ισχυρούς κωδικούς
πρόσβασης, διαφορετικούς για τους σημαντικούς λογαριασμούς σας και θα είναι καλό να ενημερώνετε τακτικά τους κωδικούς πρόσβασής σας.
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και να τους διατηρείτε ασφαλείς.

Χρησιμοποιείτε μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για τους σημαντικούς λογαριασμούς σας, όπως η διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο λογαριασμός σας για τις τραπεζικές συναλλαγές στο διαδίκτυο.

Η επιλογή του ίδιου κωδικού πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο είναι σαν να χρησιμοποιείτε το ίδιο κλειδί για να κλειδώσετε το σπίτι, το αμάξι και το γραφείο σας – εάν ένας εισβολέας αποκτήσει πρόσβαση σε ένα από αυτά μπορεί να παραβιάσει όλα τα υπόλοιπα. Γι αυτόν το λόγο μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για ένα ενημερωτικό δελτίο στο διαδίκτυο και για το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ή τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Μπορεί να είναι λιγότερο βολικό, αλλά επιλέγοντας πολλούς κωδικούς πρόσβασης είστε πιο ασφαλείς.

Διατηρήστε τους κωδικούς πρόσβασής σας σε ένα μυστικό μέρος για να μην είναι εύκολα ορατοί

Η καταγραφή των κωδικών πρόσβασής σας δεν αποτελεί απαραίτητα κακή ιδέα. Αλλά εάν το κάνετε, μην αφήνετε σημειώματα με τους κωδικούς πρόσβασής σας σε κοινή θέα, στον υπολογιστή ή στο γραφείο σας.

Χρησιμοποιήστε κωδικούς πρόσβασης μεγάλης έκτασης, αποτελούμενους από αριθμούς, γράμματα και σύμβολα

Όσο μεγαλύτερος είναι ο κωδικός πρόσβασής σας, τόσο πιο δύσκολο είναι να τον μαντέψει κανείς. Κάντε λοιπόν τον κωδικό πρόσβασής σας μεγάλο προκειμένου να διατηρήσετε ασφαλείς τις πληροφορίες σας. Η προσθήκη αριθμών, συμβόλων και συνδυασμού πεζών και κεφαλαίων γραμμάτων δυσκολεύει τους ενδεχόμενους εισβολείς ή τους άλλους να μαντέψουν ή να παραβιάσουν τον κωδικό πρόσβασής σας. Μην χρησιμοποιείτε τους κωδικούς πρόσβασης "123456" ή "password" και αποφύγετε να χρησιμοποιείτε στους κωδικούς πρόσβασής σας πληροφορίες που είναι δημόσια διαθέσιμες, όπως τον αριθμό του τηλεφώνου σας. Δεν είναι και πολύ πρωτότυπο και δεν είναι καθόλου ασφαλές!

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια φράση που μόνο εσείς γνωρίζετε

Μια ιδέα είναι να σκεφτείτε μια φράση που μόνο εσείς γνωρίζετε και η οποία σχετίζεται με τον συγκεκριμένο ιστότοπο για να μπορείτε να τη θυμάστε πιο εύκολα. Για το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με τη φράση "Οι φίλοι μου ο Tom και η Jasmine μού στέλνουν ένα αστείο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μία φορά κάθε μέρα" και μετά να χρησιμοποιήσετε αριθμούς και γράμματα για να το γράψετε με διαφορετικό τρόπο. Το "MfT&Jsmafe1ad" είναι ένας κωδικός πρόσβασης με πολλές παραλλαγές. Στη συνέχεια, επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για άλλους ιστότοπους.

Ορίστε τις επιλογές ανάκτησης του κωδικού πρόσβασής σας και διατηρήστε τις ενημερωμένες

Εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή κλειδώσετε το λογαριασμό σας, χρειάζεστε έναν τρόπο να ανακτήσετε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Πολλές υπηρεσίες θα σας στείλουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης, εάν χρειαστεί να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας, βεβαιωθείτε επομένως ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης είναι ενημερωμένη και ότι αποτελεί έναν λογαριασμό στον οποίο εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε έναν αριθμό τηλεφώνου στο προφίλ σας για να λάβετε έναν κωδικό επαναφοράς του κωδικού πρόσβασής σας μέσω μηνύματος κειμένου. Η προσθήκη ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου στο λογαριασμό σας αποτελεί έναν από τους πιο εύκολους και αξιόπιστους τρόπους να συμβάλετε στη διατήρηση της ασφάλειας του λογαριασμού σας.
Για παράδειγμα, οι παροχείς υπηρεσιών μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον αριθμό του τηλεφώνου σας ως δοκιμασία για όσους προσπαθούν να παραβιάσουν το λογαριασμό σας και για να σας στείλουν έναν κωδικό επαλήθευσης έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα να ανακτήσετε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας, εάν τη χάσετε ποτέ. Η προσθήκη ενός αριθμού τηλεφώνου ανάκτησης στην Google δεν θα έχει ως αποτέλεσμα να εγγραφείτε σε διαφημιστικές λίστες ή να λαμβάνετε κλήσεις για τηλεφωνικές πωλήσεις.
Ο αριθμός του κινητού σας τηλεφώνου αποτελεί μια πιο ασφαλή μέθοδο ταυτοποίησης σε σχέση με τη διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επαναφοράς ή μιας ερώτησης ασφαλείας επειδή, σε αντίθεση με αυτές, έχετε τη φυσική κατοχή του κινητού σας τηλεφώνου.
Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε ή δεν επιθυμείτε να προσθέσετε έναν αριθμό τηλεφώνου στο λογαριασμό σας, πολλοί ιστότοποι ενδέχεται να σας ζητήσουν να επιλέξετε μια ερώτηση για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Εάν η υπηρεσία που χρησιμοποιείτε σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας ερώτηση, δοκιμάστε να σκεφτείτε μια ερώτηση της οποίας την απάντηση γνωρίζετε μόνο εσείς και δεν αποτελεί κάτι το οποίο έχετε αναρτήσει δημοσίως ή μοιραστεί σε κοινωνικά μέσα.
Δοκιμάστε να βρείτε έναν τρόπο να κάνετε την απάντησή σας μοναδική αλλά και να μπορείτε να τη θυμάστε – μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας την παραπάνω συμβουλή – έτσι ώστε ακόμη και αν κάποιος μαντέψει την απάντηση, να μην είναι σε θέση να την εισαγάγει σωστά. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε την απάντηση – εάν την ξεχάσετε ενδέχεται να μην καταφέρετε ποτέ να ανακτήσετε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας.




google.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου