ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Έχουμε τους περισσότερους γιατρούς στα νοσοκομεία κι όμως τα περισσότερα νοσοκομεία είναι άδεια!



Έχουμε τους περισσότερους γιατρούς. Και όμως, κρίσιμες μονάδες-κυρίως της περιφέρειας- δεν διαθέτουν επαρκή ιατρική στελέχωση...




Στα περισσότερα επαρχιακά νοσοκομεία ψάχνεις λευκές μπλούζες με το φανάρι. Η κατάσταση επιδεινώνεται χρόνο με τον χρόνο, καθώς την τελευταία τριετία έχουν συνταξιοδοτηθεί ή έχουν αποχωρήσει από το ΕΣΥ 4.000 άνθρωποι.
Όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε αριθμό γιατρών μεταξύ των 34 χωρών του ΟΟΣΑ. Στη χώρα μας αναλογούν 6,2 γιατροί ανά 1.000 κατοίκους, όταν στην Πορτογαλία αναλογούν 4,1 γιατροί, στη Γερμανία 4, στην Ιταλία 3,9 και στην Ισπανία 3,8 γιατροί ανά 1.000 κατοίκους.
Η εξήγηση είναι η εξής: το ενδιαφέρον των Ελλήνων γιατρών εστιάζεται σχεδόν αποκλειστικά στο κέντρο, αφήνοντας ακάλυπτη την υπόλοιπη χώρα. Τα στοιχεία των ιατρικών συλλόγων δείχνουν ότι στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα αναλογεί ένας γιατρός για 140 κατοίκους, όταν στην Χαλκιδική η αναλογία είναι ένας προς 750 κατοίκους και στη Βοιωτία ένας προς 1.500!
Ένας στους δύο γιατρούς δραστηριοποιείται στην Αττική και το 17% στην Κεντρική Μακεδονία. Στη Στερέα Ελλάδα, όπου κατοικεί το 8% του πληθυσμού, δραστηριοποιείται μόλις το 3% των γιατρών, ποσοστό που στη νησιώτικη χώρα είναι κοντά στο 2%.




Έθνος

1 σχόλιο:

  1. Ο τίτλος θα έπρεπε να είναι:
    "Έχουμε μακράν τους λιγότερους νοσηλευτές ανάμεσα στις 34 χώρες του ΟΟΣΑ"
    ...κι όμως τα νοσοκομεία μας δουλεύουν σε ικανοποιητικό επίπεδο παρά την απαξίωση και την εγκατάληψη από την κυβέρνηση με σκοπό την ιδιοτικοποίηση και του ξεπουλήματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή