ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Το βατικανό αδειάζει τον ΣΥΡΙΖΑ [εικονες]

Για ιδιωτικού χαρακτήρα συνάντηση, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας διευκρινίζοντας πώς ο Πάπας συνάντησε τον Τσίπρα ως ακτιβιστή!...



Δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο, επισημαίνεται από το Βατικανό και διευκρινίζεται ότι ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας δέχθηκε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ως άνθρωπο που ασχολείται με θέματα «ανθρωπιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα».

Σε επικοινωνία του protothema.gr με το γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας, μας επισημάνθηκε ότι η συνάντηση ανάμεσα στον Πάπα Φραγκίσκο και τον Αλέξη Τσίπρα δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα, ενώ έγινε με πρωτοβουλία του «Κινήματος των Focolari». Όπως διευκρίνισε το γραφείο Τύπου του Βατικανού «ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βάλτερ Μπάγερ δεν έγιναν δεκτοί από τον Πάπα ως πολιτικοί, αλλά ως άνθρωποι που ασχολούνται με θέματα ανθρωπιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα».



Παρόλα αυτά, η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ποντίφικα πήρε πολιτική χροιά από στελέχη του κόμματος Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία, του Νίκι Βέντολα. Μετά τη συνομιλία των δύο ανδρών, το υψηλόβαθμο στέλεχος της γενικής γραμματείας, Μασιμιλάνο Σμερίλιο, έγραψε στο Twitter πως πρόκειται για «εξαιρετικά σημαντικό γεγονός», και έκανε λόγο για ένα «διάλογο ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες που έχουν ένα κοινό στόχο: τον αγώνα κατά της φτώχειας».

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή της η «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» (το ψηφοδέλτιο της ιταλικής ριζοσπαστικής αριστεράς στις τελευταίες ευρωεκλογές) στις 17 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μία μέρα πριν την συνομιλία των δύο ανδρών, ανέφερε πως «για πρώτη φορά προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας συναντά ευρωπαίο ηγέτη του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς».





Τι γράφουν οι ιταλικές εφημερίδες

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος αρνείται ότι υπήρξε ποτέ υποστηρικτής της Δεξιάς, όπως επισημαίνει δημοσίευμα της εφημερίδας Il Sole 24 Ore, άνοιξε πύλη διαλόγου με την ευρωπαϊκή Αριστερά πάνω στα ζητήματα της ειρήνης, της προστασίας του περιβάλλοντος και του αγώνα κατά της φτώχειας.

Αυτά ήταν τα κύρια θέματα της ιδιωτικής συζήτησης, η οποία διήρκησε 35 λεπτά, πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη συνάντηση ανάμεσα σε προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και εκπρόσωπο της Αριστεράς όπως τονίζει το δημοσίευμα, ανάμεσα στον Πάπα Φραγκίσκο και τους δύο πολιτικούς της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και τον Αυστριακό κομμουνιστή Βάλτερ Μπάγερ.

Επρόκειτο για μία συνάντηση «ιδιωτικού χαρακτήρα», με διάλογο επικεντρωμένο σε «θέματα κοινωνικά και ανθρωπιστικά», όπως τον χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, ο οποίος εκλήθη να σχολιάσει τη συνάντηση. Η ακρόαση, όπως είπε ο Λομπάρντι, δεν είχε καμία πολιτική χροιά και προέκυψε από τις επαφές των δύο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με το «Κίνημα της Εστίας».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία του Βάλτερ Μπάγερ, στο πλαίσιο της επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί στον πλανήτη, με την κρίση που γίνεται ακόμα πιο βαθιά και τις συγκρούσεις που διευρύνονται. Στόχος των συνομιλητών ήταν να χτίσουν ένα διάλογο πέρα από τα τετριμμένα, ανάμεσα σε ανθρώπους με καλή πρόθεση που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ροή των γεγονότων.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου