ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία σήμερα

Χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της χώρας με τον καθιερωμένο αγιασμό και τη διανομή των βιβλίων στους περίπου 1.300.000 μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ υπολογίζεται ότι τα κενά των δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία προσεγγίζουν τις 12.000, κάτι που ωστόσο αρνείται το υπουργείο Παιδείας.

Ο υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" επισήμανε ότι με βάση τους υπολογισμούς που θα οριστικοποιηθούν την Δευτέρα εκτιμάται ότι αυτά τα κενά δεν θα ξεπεράσουν το 1% του εκπαιδευτικού προσωπικού.

"Ο υπολογισμός που κάνουν και προς τιμήν τους το λένε είναι κατά τις εκπαιδευτικές ανάγκες έτσι όπως η δεοντολογία ή οι νόμοι ορίζουν, δηλαδή για το τέλειο. Για ο,τι αφορά την επάρκεια της λειτουργίας τα κενά που θα προκύψουν μετά από την διαδικασία που σας είπα υπολογίζουμε ότι θα είναι γύρω στα 1.000, δηλαδή κάτι λιγότερο από το 1% του εκπαιδευτικού προσωπικού. Κακό αυτό, θα έπρεπε να μην υπάρχει κανένα κενό", τόνισε.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν 127.033 διορισμένοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, έχουν διορίστει τις τελευταίες μέρες 5.000 αναπληρωτές πριν ανοίξουν τα σχολεία και σημείωσε ότι μέχρι τέλος Σεπτέμβρη και με βάση τα κενά που θα διαπιστωθούν τη Δευτέρα "με τρόπο οριστικό" θα προστεθούν άλλοι 10.000 και θα παραμείνουν άλλοι 1.000 για να καλύψουν κενά από έκτακτες περιστάσεις.

"Η φιλοδοξία μας είναι να μην υπάρξει ούτε ένα σχολείο σήμερα που να μην ανοίξει και να μην κάνει αγιασμό, ανεξαρτήτως των κενών που σας περιέγραψα", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.


megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου