ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

gsis.gr: Εκτυπώστε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 2014 - Οδηγίες πληρωμής (Ενιαίος Φόρος Ακινήτων)

Προθεσμία έως την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 έχουν οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν την πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) καθώς
από την Κυριακή 21-09-2014 έχουν αναρτηθεί στο Taxis τα νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά (ειδοποιητήρια).




Σε αρκετές περιπτώσεις οι μειώσεις φόρου στα νέα εκκαθαριστικά φθάνουν και το 90%.Τα νέα εκκαθαριστικά δεν περιέχουν τις εκπτώσεις φόρου κατά 20% για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν και για όσους πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ώστε να λάβουν 50% έκπτωση ή απαλλαγή από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ (έκπτωση 100%). Οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν την 1η δόση του φόρου χωρίς να έχουν γίνει οι ανωτέρω εκπτώσεις.

Επίσης στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή (δήλωση Ε9), προκειμένου όσοι έχουν κάνει λάθη να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις. Ακόμη, εκτός λειτουργίας θα τεθεί το Taxisnet από την Κυριακή (28-9-2014) στις 12:00 μμ έως τη Δευτέρα (29-9-2014) στις 7:00 πμ το πρωί λόγω προγραμματισμένων εργασιών προληπτικής συντήρησης». Το διάστημα αυτό δεν θα λειτουργεί και η εφαρμογή για τον ΕΝΦΙΑ.

Προσοχή:
Σε περιπτώσεις συνιδιοκτησίας ακινήτων που αφορά ανδρόγυνο η εφαρμογή εμφανίζει στο εκκαθαριστικό την πληρωμή μόνο του συζύγου και όχι της συζύγου, ενώ εμφανίζεται κανονικά στη σελίδα με το E9 της συζύγου (Βλέπε την εικόνα κάτω). Για να δείτε το ειδοποιητήριο πληρωμής της συζύγου, επιλέξτε από τη εφαρμογή του Ε9 την επιλογή «Αλλαγή υπόχρεου» (είναι αριστερά πάνω δίπλα στον ΑΦΜ)...

Οδηγίες πληρωμής: Η «ταυτότητα Οφειλής» ακολουθεί την οφειλή του ΕΝΦΙΑ μέχρι την εξόφλησή της . Μπορείτε να πληρώνετε μέρος (σε 6 δόσεις) ή το σύνολο της οφειλής (χωρίς έκπτωση), κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες (όπως πχ εξόφληση στο γκισέ, web banking, mobile banking κλπ) και τα ΕΛ.ΤΑ. Τα 9 πρώτα ψηφία της Τ.Ο. αντιστοιχούν στον Α.Φ.Μ. σας. Για την αποφυγή λαθών, να ελέγχετε την απόδειξη πληρωμής που λαμβάνετε από την Τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ., ως προς την αναγραφή της σωστής Τ.Ο. Για πληρωμή σε ταμείο τράπεζας ή στα ΕΛΤΑ θα πρέπει να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο από την επιλογή «Στοιχεία δόσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α.» στη σελίδα/εφαρμογή του Περιουσιολογίου (Ε9).


Αναλυτικά δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου