ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Mάτα Χάρι: Η σαγηνευτική ερωμένη ισχυρών αντρών, η πράκτορας Η21 των Γερμανών, η εκτέλεσή της και το κεφάλι της που ... αγνοείται

Στα 16 της αποπλάνησε τον διευθυντή του κολεγίου της. Στα 18 παντρεύτηκε έναν αξιωματούχο του στρατού, έκανε δύο παιδιά,

το ένα πέθανε το άλλο το εγκατέλειψε και έγινε αυτό που την έκανε μια εμβληματική γυναικεία μορφή της ιστορίας: Η σαγηνευτική χορεύτρια, η ερωμένη, η πράκτορα των Γερμανών.

Η Μαργκαρέτα Γερτρούδη Ζέλε ήταν μια προικισμένη καλλονή, με έντονα στοιχεία από τη μητέρα της που καταγόταν από τη Χαβάη, αν και η ίδια ήταν Ολλανδή. Μελαχρινή, με πλούσια μακριά μαλλιά, καμπύλες, σαρκώδη χείλια, μεγάλα μάτια. Ομως η δίψα της για εξουσία ήταν φανερή από νωρίς. Οταν χρεοκόπησε ο πατέρας της ήξερε ότι πρέπει να βρει έναν σημαντικό άντρα και τον βρήκε στο πρόσωπο του Ρούντολφ Μακ Λέοντ. Λίγο πριν το τέλος της σχέσης τους αυτός έλεγε πως δεν την αντέχει άλλο, πρέπει να απαλλαγεί από αυτήν. Την χώρισε, κράτησε την επιμέλεια της κόρης τους (ο γιος τους είχε σκοτωθεί υπό μυστηριώδεις συνθήκες σε ένα ταξίδι τους στο εξωτερικό) και αυτή άρχισε να εκπαιδεύεται στους εξωτικούς χορούς.

Ηδη από την πρώτη της εμφάνιση έγινε το θέμα συζήτησης των αντρών που συνέρρεαν για να την δουν υπνωτισμένοι. Εμφανιζόταν αρχικά ως Λαίδη Μακλέοντ μέχρι να υιοθετήσει το μυθικό πλέον Μάτα Χάρι. Εγινε η ερωμένη δεκάδων ισχυρών, δισεκατομμυριούχων αντρών, μάθαινε μυστικά της υψηλής κοινωνίας αλλά και της πολιτικής εξουσίας σε μια εποχή εκρηκτική, λίγο πριν τον Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στρατολογήθηκε από τους Βέλγους για να μαθαίνει μυστικά των Γερμανών. Η Γάλλοι της έδωσαν 1 εκατομμύριο φράγκα για να μάθει τα μυστικά των Γερμανών. Η μεγάλη της δύναμη προερχόταν κυρίως από τη σχέση της με τον Γερμανό πρόξενο Κράμερ. Από το σημείο αυτό και μετά αρχίζει μια ζωή που ξεπερνά τη φαντασία και δημιουργούνται οι πρώτες υποψίες πως είναι διπλή πράκτορας. Στην Ισπανία, όταν μετά από μια εκρηκτική σχέση με Γερμανό κορυφαίο αξιωματούχο αυτός ενημερώνει το στρατηγείο του Χίτλερ πως την έπεισε να δουλέψει για αυτούς, η είδηση διαρρέει. Στο Παρίσι, εισβάλουν στρατιωτικές δυνάμεις στο ξενοδοχείο της, την συλλαμβάνουν και την οδηγούν στη φυλακή με την κατηγορία της προδοσίας που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 50.000 στρατιώτες.

Το στρατοδικείο συμφωνεί. 15 Οκτώβρη του 1916 οδηγείται μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Φοράει μια στολή αμαζόνας που ζήτησε να της ετοιμάσουν ειδικά για την τελευταία της στιγμή πάνω στη γη. Δεν δέχεται να της δέσουν τα μάτια. Οταν οι ριπές την χτυπούν, γονατίζει με το κεφάλι πάντα ψιλά, λικνίζεται ελαφρά και μετά καταρρέει.
ι

Κανένας δεν ζήτησε το σώμα της για να γίνει η ταφή. Το κεφάλι της κρατήθηκε και τοποθετήθηκε στο Μουσείο Ανατομίας όπου λίγα χρόνια μετά ανακαλύφθηκε ότι κάποιος το είχε κλέψει! Το σώμα της αγνοείται. Λες και η Μάτα Χάρι, ότι της ανήκε έπρεπε να καταστραφεί, να αφανιστεί. Για να μείνει στην ιστορία σαν μύθος. Οπως ακριβώς την ερμήνευσε και η συγκλονιστική Γκρέτα Γκάρμπο στην ταινία σταθμό στην καριέρα της.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου