ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Για να μην τρέχουν μετά στους δικηγόρους -Οι πέντε ερωτήσεις πoυ πρέπει να κάνουν στον εαυτό τους όλοι όσοι σχεδιάζουν να παντρευτούν

Καθώς η ημέρα του γάμου ενός ζευγαριού πλησιάζει, τα ερωτήματα που «στοιχειώνουν» και τους δυο για το αν κάνει καλά ή όχι είναι πολλά.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ζευγάρια χωρίζουν στο παρά πέντε του γάμου καθώς κυριεύονται από συναισθήματα ανασφάλειας για το αν αυτό που κάνουν είναι το σωστό, τα χάνουν και απλά ακυρώνουν το γάμο. Μπορεί έτσι και να είναι καλύτερα. Για να είναι κανείς σίγουρος θα πρέπει όλοι, πριν παντρευτούν, να απευθύνουν στους εαυτούς τους τις παρακάτω πέντε ερωτήσεις.
Σύμφωνα με την iefimerida.gr, από τις απαντήσεις που οι ίδιοι θα δώσουν θα καταλάβουν αν αξίζει τον κόπο να κάνουν το παρακάτω  βήμα στη σχέση τους.

  • «Γιατί παντρεύομαι;»
Απαιτείται ειλικρίνεια και καλή αξιολόγηση των πραγματικών λόγων που οδηγούν σε αυτήν την κίνηση για να μην γίνουν... λάθη. Πριν παντρευτεί κάποιος θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι δεν το κάνει για να ξεφύγει από κάτι ή να αποφύγει κάτι. Το «πάντα ήθελα να παντρευτώ» δεν είναι ένας καλός λόγος που θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον στα σκαλιά της εκκλησίας. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να συντρέχουν πολλές προϋποθέσεις. Κάντε μια λίστα με τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα της σχέσης με τον σύντροφό σας και ακούστε την καρδιά σας και το σώμα σας για το αν θα πρέπει να τον παντρευτείτε.

  • «Ξέρω την προηγούμενη προσωπική ζωή του συντρόφου μου;»
Ο καλύτερος τρόπος πρόβλεψης της εξέλιξης της σχέσης είναι η... ανασκαφή στο παρελθόν. Ετσι καλό είναι πριν το γάμο να γνωρίζει κανείς πώς συμπεριφέρθηκε ο σύντροφός του σε προηγούμενες σχέσεις του αλλά και πώς ήταν η σχέση των γονιών του καθώς οι ενήλικες αναπαράγουν στο γάμο τους αυτό που είχαν δει από τους δικούς τους γονείς ως παιδιά.

  • «Εχω προγραμματίσει το γάμο μου ή απλά την τελετή;»
Λουλούδια, μπομπονιέρες, νυφικά, πάρτι και άλλα συναρπαστικά που θα συνθέσουν την ημέρα του γάμου αποτελούν αντικείμενο συζήτησης και προγραμματισμού μηνών. Η ημέρα όμως που θα γίνει η τελετή θα είναι μόνο μια από τις χιλιάδες του γάμου που θα ακολουθήσουν. Ο γάμος δεν είναι μια μέρα, είναι μια ζωή. Και για αυτό καλό είναι το ζευγάρι με όση προσοχή σχεδιάζει τα της τελετής και τα του πάρτι να σχεδιάζει και τον υπόλοιπο έγγαμο βίο του. Καλό είναι πριν το γάμο το ζευγάρι να έχει συζητήσει το πώς ονειρεύεται την οικογένεια που θέλουν να κάνουν μαζί, το πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους, το πώς θα κάνουν τον οικονομικό τους προϋπολογισμό, το τι σκέφτονται για την καριέρα τους, το πώς σκέφτονται τη σεξουαλική τους ζωή, πώς θα κάνουν τις δουλειές του σπιτιού και όλα αυτά τα καθημερινά που είναι όμως τόσο σημαντικά.

  • «Μήπως επενδύω περισσότερα από όσα θα χάσω αν χωρίσω;»
Εξετάστε το κόστος της σχέσης σας. Και όπου κόστος το αν θα χρειαστεί για χάριν αυτού του γάμου να εγκαταλείψετε φίλους σας, να κάνετε υποχωρήσεις σε θέματα καριέρας ή οικογένειας κτλ. Αν όντως υποχρεούστε να κάνετε κάτι τέτοιο τότε σκεφτείτε τι θα γίνει αν αυτός ο γάμος δεν πάει καλά. Είναι καλύτερα να είστε μόνοι αλλά υγιείς συναισθηματικά παρά μαζί με κάποιον αλλά καταρρακωμένος.

  • «Τι προσδοκώ από αυτό το γάμο;»
Δεν μπορείτε να καθορίσετε το αν κάποιος είναι καλός για εσάς εάν εσείς οι ίδιοι δεν γνωρίζεται πρώτα τις δικές σας ανάγκες. Ψάξτε να δείτε τι θέλετε από τη ζωή σας, τι πραγματικά σας αρέσει και ανακοινώστε τα πριν το γάμο στον σύντροφό σας. Η συνταγή για μια επιτυχημένη σχέση είναι απλή και συναρτάται από το κατά πόσο αυτή είναι χτισμένη σε στέρεη βάση, από το αν υπάρχει φιλική σχέση μεταξύ του ζευγαριού και από το αν αυτή ανταποκρίνεται στις ανάγκες και των δυο ατόμων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου