ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ, TAXISnet: Δείτε το εκκαθαριστικό σας σημείωμα | www.gsis.gr

Οι φορολογούμενοι για να δουν το εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.gsis.gr στο TAXISnet, με τους κωδικούς τους και στη συνέχεια αφού επιλέξουν τα σημεία
«προσωποποιημένη πληροφόρηση» και «στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης» θα μπορούν να δουν τον φόρο που πρέπει να πληρώσουν.



Οι φορολογούμενοι μέσω του πεδίου «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων-εκπτώσεων» μπορούν να δουν στο κάτω μέρος της σελίδας τις δόσεις πληρωμής με τις προθεσμίες τους.
Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ μπορεί να εκτυπωθεί μέσω της επιλογής του πεδίου «Ταυτότητα οφειλής» όπου υπάρχει ένας μοναδικός αριθμός για κάθε οφειλή.
Η πληρωμή του εκκαθαριστικού του ΕΝΦΙΑ που χαρακτηρίζεται «Σημείωμα για Πληρωμή» μπορεί να γίνει μέσω τράπεζας ή των ΕΛΤΑ.
Προσοχή στις παγίδες και τα λάθη
Τρελαίνει ζευγάρια το TAXISnet αφού δεν μπορούν να βρουν το εκκαθαριστικό του φόρου όταν ο καθένας έχει ακίνητο ή μερίδιο στο όνομα του.
Επίσης »ξέχασαν» να κάνουν ανάλυση ποσών με συνέπεια να μην ξέρει κανείς εαν έχει γίνει λάθος στις χρεώσεις.
Τα σημεία που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες, είναι τα εξής:
1. Εύρεση εκκαθαριστικού. Στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι, θα αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το οποίο ο φορολογούμενος θα ειδοποιείται ότι πρέπει να πληρώσει. Η αποστολή των μηνυμάτων ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει από χθες Σάββατο. Το εκκαθαριστικό θα το τυπώνει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης μέσω της εφαρμογής του Ε9. Το εκκαθαριστικό δεν αρκεί για να πληρωθεί ο φόρος. Απαιτείται και η «ειδοποίηση πληρωμής» ένα έγγραφο το οποίο αναφέρει τον αριθμό των δόσεων και την «ταυτότητα πληρωμής» βάσει της οποίας καταβάλλονται τα ποσά στην τράπεζα.
2. Εκκαθαριστικά συζύγων. Τα εκκαθαριστικά εκδίδονται ξεχωριστά για κάθε σύζυγο, ενώ τα ακίνητα των ανήλικων τέκνων εμφανίζονται στο εκκαθαριστικό του κηδεμόνα. Η σύζυγος, αν δεν έχει ξεχωριστούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxis, μπορεί να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του συζύγου για να εκτυπώσει το εκκαθαριστικό και την ειδοποίηση πληρωμής.
3. Εφάπαξ πληρωμή του φόρου. Για τον ΕΝΦΙΑ δεν υπάρχει πρόβλεψη για έκπτωση 1,5% σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής του φόρου. Οι δόσεις, είναι… μονόδρομος.
4. Ελλείψεις στοιχείων στα ακίνητα. Αν σε κάποιο ακίνητο υπάρχουν ουσιώδεις ελλείψεις με αποτέλεσμα ο υπολογισμός του φόρου να μην είναι δυνατός, τα ακίνητα θεωρούνται μη δηλωθέντα. Στην πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου που θα βρει ο φορολογούμενος, θα υπάρχει ειδική επισήμανση. Ο φορολογούμενος θα πρέπει σ’ αυτή την περίπτωση να μπει στο Taxisnet και να δώσει τις πληροφορίες που ζητούνται για το συγκεκριμένο ακίνητο. Σε κάποιες περιπτώσεις, (π.χ. μη αναγραφή ορόφου, μη αναγραφή ποσοστού ιδιοκτησίας ή είδους κυριότητας – πλήρης, ψιλή κ.λπ.) το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε μόνο του σε διορθώσεις στηριζόμενο σε παραδοχές. Αν αυτές οι παραδοχές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει επίσης να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις. Ειδικά για τα ακίνητα που αντιμετωπίζονται ως μη δηλωθέντα, οι ιδιοκτήτες πρέπει να σπεύσουν καθώς εκτός από το ότι θα υπάρξει επιβάρυνση με προσαυξήσεις, δεν θα επιτρέπεται οποιαδήποτε συναλλαγή επί του συγκεκριμένου ακινήτου.
5. Διόρθωση λαθών.Οι διορθώσεις των λαθών που θα εντοπιστούν, θα γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής του E9. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η εφαρμογή θα λειτουργήσει προς το τέλος Αυγούστου. Σε διορθώσεις που θα γίνουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, δεν θα επιβάλλονται ούτε πρόστιμα, ούτε προσαυξήσεις. Μετά τη διόρθωση θα προκύψει νέο εκκαθαριστικό σημείωμα.
6. Πληρωμή φόρου σε περίπτωση διόρθωσης.



fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου