ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Οι 6 φορολογικές υποχρεώσεις των 15 δισ. ευρώ που καλούμαστε να πληρώσουμε σε 3 μήνες

Εξαιρετικά κρίσιμο για την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισµού τουλάχιστον στο σκέλος των εσόδων θεωρείται το τελευταίο τρίμηνο του έτους, αφού για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί θα πρέπει να εισρέουν στα δημόσια ταμεία έσοδα πάνω από
5 δισ. ευρώ κάθε μήνα.
< Η επίτευξη των στόχων στο µέτωπο των εσόδων αποτελεί το µεγάλο στοίχηµα για το οικονοµικό επιτελείο, αλλά και το σηµαντικότερο επιχείρηµα που θέλει να έχει στα χέρια της η ελληνική πλευρά στον επόμενο γύρο της αξιολόγησης από την τρόικα, για να διαπραγµατευτεί τη δεύτερη και σημαντικότερη φάση των φορολογικών ελαφρύνσεων. Άλλωστε η κυβέρνηση φαίνεται πως «ψάχνει» να ανακοινώσει ή να προαναγγείλει κάποιες νέες «ανάσες» και φοροαπαλλαγές, επιχειρώντας έτσι να αποκαταστήσει το κλίµα εµπιστοσύνης µετά την αντίδραση των αγορών και το κραχ στο Χρηµατιστήριο και να περάσει το µήνυµα πως τα δύσκολα έχουν περάσει. Εγχείρηµα όµως το οποίο δεν είναι εύκολο, όταν µάλιστα οι φοροδοτικές αντοχές των πολιτών θα δοκιµαστούν µέχρι το τέλος του έτους. Κάθε µήνα οι φορολογούµενοι θα πρέπει να πληρώνουν έναν µε δυο φόρους, µε αποκορύφωµα τον Δεκέµβριο, όταν θα πρέπει να εξοφληθούν η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015. Σε κάθε περίπτωση η επίτευξη των στόχων του προϋπολογισµού στο σκέλος των εσόδων περνά κυρίως µέσα από τις εισπράξεις που θα προέλθουν από: 1. Τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων
Από τον φόρο αυτό προσδοκώνται συνολικά έσοδα ύψους 2,65 δισ. ευρώ ή περίπου 440 εκατοµµύρια ευρώ µηνιαίως έως το τέλος Φεβρουαρίου. Οι πρώτες ενδείξεις από τον Σεπτέµβριο είναι καλές. Ωστόσο παραδοσιακά η πρώτη δόση ενός φόρου, όπως ο ΕΝΦΙΑ, αποδίδει περισσότερο εισπρακτικά σε σχέση µε τις υπόλοιπες, αφού αρκετοί φορολογούµενοι επιλέγουν να πληρώσουν το ποσό του φόρου µε πιστωτική κάρτα, για να εκµεταλλευτούν από τις άτοκες δόσεις και στο λογιστικό σύστηµα η πληρωµή µε κάρτα εµφανίζεται ως εφάπαξ εξόφληση του φόρου.
Μέσα στο τελευταίο δίµηνο το υπουργείο Οικονοµικών θα βρεθεί αντιµέτωπο µε νέα «τρύπα» τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ στα έσοδα του ΕΝΦΙΑ λόγω της διόρθωσης των λαθών και της χορήγησης των απαλλαγών και εκπτώσεων στους δικαιούχους. Η ηλεκτρονική εφαρµογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 από τους φορολογουµένους που θέλουν να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους αναµένεται να ανοίξει στις αρχές Νοεµβρίου. Η προθεσµία για τις διορθώσεις λήγει κανονικά στις 30 Νοεµβρίου αλλά σύµφωνα µε πληροφορίες αναµένεται να δοθεί παράταση τουλάχιστον µέχρι το τέλος του έτους.
2. Τον φόρο εισοδήµατος
Στο τέλος Νοεµβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η τρίτη και τελευταία διµηνιαία δόση του φόρου που προέκυψε µε την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ.
3. Τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρµανσης
Από την περασµένη Τετάρτη ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρµανσης µε τον µειωµένο κατά 30% ΕΦΚ. Εφόσον η ζήτηση είναι σηµαντικά υψηλότερη σε σχέση µε πέρυσι θα επαληθευτεί και το επιχείρηµα της κυβέρνησης για αύξηση εσόδων από τη µείωση του φόρου.
4. Τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2015...
και τα υπόλοιπα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου