ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Βρετανία: Αγοράκι… καρχαρίας μάς δείχνει τα δόντια του!

Στο σχολείο τον φωνάζουν «Σαγόνια του Καρχαρία», όχι εξαιτίας της εμμονής του με τη διάσημη ταινία τρόμου του Steven Spielberg,
αλλά λόγω της ομοιότητάς του με τον αιμοβόρο πρωταγωνιστή!


Για την ακρίβεια, ο Zak Brown έχει δύο σειρές δοντιών, όπως ακριβώς και οι λευκοί καρχαρίες! Και μπορεί να μην είναι τόσο… κοφτερά, αλλά σίγουρα σπαταλά διπλάσιο χρόνο στο βούρτσισμα για να καταπολεμήσει την πλάκα.

Το 8χρονο αγοράκι μάλιστα, έχασε το πρώτο του δόντι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι από… πίσω του κρύβεται μια πλήρης οδοντοστοιχία ενήλικα!

«Ήταν πραγματικά περίεργο γιατί έβγαζε πίσω δόντια και δεν έχανε τα πρώτα του», ανέφερε η 38χρονη μητέρα του.

Στην πραγματικότητα, τα ενήλικα δόντια του Zak αναπτύσσονταν πίσω από τα παιδικά, αντί από πάνω τους, χωρίς ωστόσο να του προκαλούν κάποιο πρόβλημα, εκτός από… ψυχολογικό όταν έβλεπε τα αδέρφια του να χαρίζουν στη νεράιδα των δοντιών τα δικά τους.

«Δεν τον ενοχλεί. Δεν έχει κανένα πρόβλημα στο φαγητό, αλλά διαμαρτύρεται πότε θα χάσει και αυτός κάποιο δόντι», συνέχισε η Claire.

Η κατάσταση του Ζακ, γνωστή και ως «παιδιάστικα δόντια καρχαρία» εμφανίζεται σε 1 στα 10 παιδιά, ωστόσο αυτή του μικρού Βρετανού είναι εξαιρετικά σπάνια.

«Αν ένα ενήλικο δόντι δεν ασκήσει πίεση στο βρεφικό ή δεν έχει αρκετό χώρο για να βγει, ακολουθεί το δρόμο της μικρότερης αντίστασης και αναπτύσσεται πίσω από αυτό. Έτσι τα βρεφικά δόντια χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να πέσουν», τονίζει διακεκριμένος οδοντίατρος και καταλήγει: «Δυστυχώς ο Ζακ θα πρέπει να περιμένει άλλα δύο – τρία χρόνια. Θα κοστίσει πολλά χρήματα στην οικογένειά του αν αποφασίσουν να απευθυνθούν σε οδοντίατρο»...




newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου