ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Με τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, τι κάνει η κυβέρνηση;

Ασφαλώς η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, έστω και καθυστερημένη, είναι πολύ σημαντική για την οικονομία. Θα μπορέσουν να ενταχθούν σ’ αυτήν περί τα 3 εκατ. Έλληνες, μικρές επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που δεν χρωστάνε
παραπάνω από 15-20 χιλιάδες ευρώ. Η κυβέρνηση αργά το κατάλαβε ότι χάνει μια ευκαιρία για να σώσει τα προσχήματα.
Και δεν μπορεί η τρόικα σε τέτοια θέματα να έχει λόγο. Εδώ μιλάμε για χρέη που υπολογίζονται σε 100 δις ευρώ συνολικά. Ποιος θα πληρώσει; Κανείς αν δεν διευκολυνθούν οι πολίτες που χρωστάνε.

Από την άλλη ακούμε ότι θα ρυθμιστούν και τα επιχειρηματικά δάνεια, τα κόκκινα, δηλαδή όσα οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν. Προφανώς θα υπάρξουν και ασφαλιστικές δικλείδες για τα μικρά και μεγάλα λαμόγια που δεν πληρώνουν όχι γιατί δεν έχουν αλλά γιατί δεν γουστάρουν και περιμένουν κάποιο κορόιδο να τους κουρέψει τις οφειλές μαζί με τους υπόλοιπους δυστυχείς.

Όμως, δεν έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής ούτε κουβέντα για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια. Χιλιάδες Έλληνες αγόρασαν σπίτια σε τιμές στο… Θεό, δανείστηκαν απίστευτα ποσά από τις τράπεζες σε άλλες εποχές και τώρα που οι περισσότεροι είναι άνεργοι ή τους έχουν τσεκουρώσει τους μισθούς δεν μπορούν να πληρώσουν.

Και κινδυνεύουν να χάσουν την ακίνητη περιουσία τους, τα σπίτια τους κι αν δεν υπήρχε η προστασία από τους πλειστηριασμούς τότε θα είχαμε δράματα.

Πουθενά λοιπόν δεν ακούσαμε αν θα γίνει κάτι με τα 25-30 δις ευρώ που είναι στεγαστικά σε καθυστέρηση. Τι θα γίνει με όλα αυτά; Πώς μπορούν να πληρώνουν δόσεις δανείων για σπίτια που δεν αξίζουν ούτε το μισό από αυτά που δανείστηκαν; Πώς θα πληρώσουν με τόση ανεργία και με τέτοιες περικοπές;

Μάλιστα, από τις Βρυξέλλες μας διαμηνύουν ότι πρέπει να ανοίξει το θέμα των πλειστηριασμών. «Αίμα» θέλουν οι δανειστές και πήραν προφανώς θάρρος από το μίνι κραχ που δημιούργησαν πριν μερικές ημέρες.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία αν δε θέλει να εξαφανιστεί, το Μαξίμου αν δε θέλει να «γκρεμίσει» τα τείχη για να υποδεχθεί τον Τσίπρα θα πρέπει να προσέξει πολύ. Ξέρετε τι λέει η κοινωνία; Ξέρετε τι λέει ο κόσμος που δεν έχει να πληρώσει; «Είναι δυνατόν να γίνονται ρυθμίσεις μόνο για τις εταιρείες και εμείς στην απέξω μια ζωή;» Και είναι δυνατόν να θέτουν ξανά θέμα πλειστηριασμών της οικογενειακής κατοικίας που κάποιοι αγόρασαν φτύνοντας αίμα;

Έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους στη ΝΔ. Αντί να προστατεύουν του νοικοκυραίους τους αφήνουν να μοιραστούν κανένα ξεροκόμματο από αυτά που θα αφήσουν οι ρυθμίσεις για τα χρέη των επιχειρήσεων. Ο παραδοσιακός δεξιός δεν θέλει να βλέπει την αδικία μπροστά του. Να βρίσκονται εκατομμύρια πολίτες με το πιστόλι στον κρόταφο, ο Τσίπρας να τους υπόσχεται ότι θα τους σώσει και θα τους χαρίσει τα πάντα και η κυβέρνηση να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Τη μια η γκάφα του ΕΝΦΙΑ, την άλλη οι δραματικές καθυστερήσεις για τις ρυθμίσεις με τις 100 δόσεις και την τρίτη να φαίνονται οι δανειολήπτες που δεν έχουν να πληρώσουν… παιδιά ενός κατώτερου θεού. Όχι δεν είναι αυτή πολιτική στήριξης των νοικοκύρηδων που χτυπήθηκαν από την κρίση.

Καλή η πιστωτική γραμμή, καλή η έξοδος από το μνημόνιο, όμως όλο το παιχνίδι θα παιχθεί στην καθημερινότητα. Εκεί που ο κόσμος στενάζει πραγματικά.

Θέλουν λοιπόν να σώσουν την παρτίδα και την… πατρίδα. Ας κάνουν μια πραγματική σεισάχθεια για τους οικονομικά ασθενείς. Αυτούς που δεν έχουν ούτε να περάσουν το μήνα και τρέμουν μη τυχόν και χάσουν την πληρωμή του δανείου τους.

Η κυβέρνηση, και ειδικά η ΝΔ, πρέπει να βρουν μια πραγματική κοινωνική πολιτική που να προάγει την κοινωνική δικαιοσύνη. Αν δεν το κάνουν τότε απλά θα περιμένουν να έρθει η καταστροφή τους.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου