ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Βόμβα στα θεμέλια των Ενόπλων Δυνάμεων: Εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές και υποψηφίων που δεν έχουν ελληνική καταγωγή

Σε μια απίστευτη απόφαση προχώρησε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την οποία δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε,
ακόμη κι αν πιστεύουμε στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.



Το δικαστήριο, με την υπ΄ αριθμ. 3317/2014 απόφαση, έκρινε ότι μπορούν να εισέρχονται στις Στρατιωτικές Σχολές και υποψήφιοι οι οποίοι δεν έχουν ελληνική καταγωγή (Έλληνες το γένος) αλλά έχουν μόνο την ελληνική ιθαγένεια και απέρριψε την προσφυγή απόστρατων αξιωματικών και Έλληνα πολίτη.

Οι απόστρατοι αξιωματικοί και ο Έλληνας πολίτης (και Έλληνας το γένος) ζητούσαν να ακυρωθεί η από 15.4.2011 απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας η οποία όριζε στα προσόντα συμμετοχής στον διαγωνισμό για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Σχολή Ευελπίδων, κ.λπ., ότι πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, χωρίς να απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος, καθώς και η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία κυρώθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κ.λπ.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ ερμηνεύοντας το άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών έκρινε ότι οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες θεσπίζεται «ως προσόν για την πρόσβαση στις δημόσιες λειτουργίες εκτός από την Ελληνική ιθαγένεια και η ελληνική καταγωγή», είναι αντίθετες στο επίμαχο άρθρο 4 του Συντάγματος.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας σημειώνουν ότι το άρθρο 4 του Συντάγματος «εγγυάται την ίση πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις δημόσιες λειτουργίες» και δεν επιτρέπει διάκριση των Ελλήνων πολιτών ανάλογα με την εθνική τους καταγωγή.

«Είναι απαραίτητο, ενόψει της γεωπολιτικής θέσεως της χώρας, όπως προκύπτει από την νεότερη ιστορία της και του ευαίσθητου χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως σε περίοδο κρίσεως, αυτές να στελεχώνονται μόνο από Έλληνες πολίτες με ελληνική καταγωγή». Αυτό ανέφεραν οι αρεοπαγίτες που μειοψήφησαν.

Με απλά λόγια κάποιος που έρχεται από την… Ουγκάντα, παίρνει την ελληνική ιθαγένεια για ανθρωπιστικούς λόγους, μπορεί στη συνέχεια να γίνεται αξιωματικός του ελληνικού στρατού.

Μερικές χιλιάδες παράνομοι (ή παράτυποι κατά το.. αριστερόν ορθόν) που θα πάρουν για κάποιο λόγο την ελληνική ιθαγένεια θα μπορούν να εισαχθούν και στις Στρατιωτικές Σχολές. Είναι ή όχι αυτό βόμβα στα θεμέλια των Ενόπλων Δυνάμεων; Πώς δηλαδή κάποιοι αποφασίζουν να φτιάξουν ενός είδους «γενίτσαρους» εντός του στρατού; Πώς για παράδειγμα θα πρέπει θα ανεχθούμε δεκάδες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα αλλά με ελληνική ιθαγένεια να είναι αξιωματικοί του στρατού; Η Ελλάδα δεν είναι Ελβετία να μην έχει εχθρούς και αυτή η απόφαση του ΣτΕ, ελαφρά τη καρδία δεν μπορεί να ισχύσει έτσι εύκολα.


Antinews.gr

1 σχόλιο: