ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Αυτή την παιδεία θέλουμε;

«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία». Μια έκφραση συγκλονιστική και ταυτόχρονα ιστορική, με βαρύ φορτίο. Ήταν το σήμα κατατεθέν μια εποχής στην οποία η Χούντα σκίαζε τα πάντα και η εν λόγω φράση αποτέλεσε τη διέξοδο των ελεύθερων Ελλήνων, φοιτητών και μη.

Αυτή η φράση πέρασε στην ιστορία κι ευτυχώς τα τελευταία χρόνια δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί σ' αυτή την «κουτσή» Δημοκρατία μας. Εκτός από κάποια αριστερά γκρουπούσκουλα, που συνήθως δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, που κάνουν επανάσταση στα 18 και στα 30 πατάνε επί πτωμάτων. Αυτοί κατά καιρούς μιλάνε για «Ψωμί, Παιδεία. Ελευθερία», ονειρευόμενοι της... γενιάς του Πολυτεχνείου.

Και δεν ντρέπονται, δεν κοιτάνε τα μούτρα τους στον καθρέφτη. Όπως εκείνοι που πήγαν στο γραφείο του πρύτανη του ΕΚΠΑ, το κατέλαβαν και έβαλαν ένα πανό με την συγκεκριμένη φορτισμένη φράση. Έβγαλαν και μερικές... selfies για να έχουν να τις δείχνουν στις γκομενίτσες για την... επανάσταση που έκαναν. Τρομάρα τους. Αντάρτες της φακής με τα λεφτά του μπαμπά που μπουκάρουν όπου γουστάρουν και ζητάνε συνδιοίκηση με τις πρυτανικές αρχές. Θα κουνιόνταν αν ήταν στο Χάρβαρντ; Θα τους πέταγαν έξω με τις κλωτσιές. Εδώ βρίσκουν και κάνουν.

Τι λέτε βρε βρομόπαιδα που έχετε για ινδάλματά σας τον... Τσίπρα και τον Στάλιν; Σας έλειψε ποτέ το ψωμί. Μπουχτήσατε στα χάμπουργκερ και τα φρεντοτσίνο στις καφετέριες έξω από τις Σχολές. Εκεί που περνάτε τις ώρες σας μιλώντας για... ένοπλη πάλη και ετοιμάζοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον Μαζιώτη και τον Παλαιοκώστα.

Σας έλειψε η παιδεία; Όλα δωρεάν και στο τέλος καίτε τα βιβλία και βρομίζετε τους τοίχους των σχολών σας δείχνοντας τον σεβασμό στα λεφτά που δίνουν οι μπαμπάδες σας για να έχετε δωρεάν παιδεία.

Σας έλειψε η ελευθερία; Ε όχι δα. Εισβάλλετε όπου σας γουστάρει, απειλείτε καθηγητές και φοιτητές, κλείνετε τα πανεπιστήμια και τους δρόμους, κάνετε μπάχαλο το Σύνταγμα. Ελευθερία είναι αυτό ή μήπως αναρχία για να κάνετε ότι θέλετε χωρίς κανείς να σας λέει κάτι.

Πήγαν λοιπόν οι επαναστάτες της δραχμής και απαίτησαν να παίρνουν μέρος στις συζητήσεις των πρυτανικών αρχών και να αποφασίζουν από κοινού. Και τόλμησε ο Φορτσάκης να τους πει ότι τέλειωσε το μπάχαλο, και οι νεολαίοι, η ελπίδα της χώρας ούρλιαζαν κι έβριζαν το δάσκαλό τους.

Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που θέλουν να υπηρετήσουν και οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Με βουλευτές – καταληψίες και με στήριξη μπαχαλάκηδων και τρομοκρατών. Υπηρετούν την πατρίδα με τον τρόπο αυτό;

Έλεος. Κάποιοι σκυλεύουν ακόμη στο πτώμα του Πολυτεχνείου και στα συνθήματά του.


Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου