ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Προς συγχώνευση Eurobank & ALPHA BANK μπροστά στον «κίνδυνο» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;

Οι πολιτικές εξελίξεις και η πολύ πιθανή έλευση του "ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του" στην κυβερνητική εξουσία, έχουν θορυβήσει πολλά από τα σημερινά κέντρα οικονομικής εξουσίας και επιρροής,
τα οποία προετοιμάζονται από τώρα, ώστε να προλάβουν καταστάσεις και να ολοκληρώσουν σχέδια, τα οποία θα είναι δύσκολο να ανατραπούν την επόμενη ημέρα. Από τα σχέδια αυτά, δεν αφίστανται και δύο από τις συστημικές τράπεζες, η Alpha Bank και η Eurobank.


Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έχουν γίνει ήδη οι πρώτες συζητήσεις και ότι η συγχώνευση, σε αυτή μάλιστα τη φάση, συμφέρει τόσο την Alpha Bank, όσο και την Eurobank, για διαφορετικούς λόγους την κάθε μία.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, δεν φαίνεται να μπορεί να συγκεντρώσει τους 180 ψήφους στη Βουλή, αποτελεί πλέον βεβαιότητα για ολοένα και περισσότερους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, που θεωρούν δεδομένη την εκλογική ήττα των σημερινών εταίρων – Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ – και νίκη με διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο ακριβώς σκέφτονται και οι δύο προαναφερόμενες τράπεζες. Για το λόγο αυτό, θα επιδιώξουν να προχωρήσει το σχέδιο της συγχώνευσής τους, πριν τις βουλευτικές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν πιθανότατα την ερχόμενη Άνοιξη, με δεδομένο ότι είναι απίθανο να βρεθούν 180 βουλευτές, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να μην γίνουν εκλογές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ειδικά η διοίκηση της Alpha Bank, είναι αυτή που επιδιώκει την επίτευξη του deal, καθώς θεωρεί βέβαιο ότι θα βρεθεί εκτός, με την ανάληψη της εξουσίας από τον »ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του».

Αλλά και ο Πρεμ Γουάτσα και οι λοιποί ξένοι μέτοχοι, που απέκτησαν τον έλεγχο της Eurobank, κατά τη διαδικασία της τελευταίας αύξησης, λέγεται ότι βλέπουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή την προοπτική, καθώς και τα κεφάλαια που θα εισφέρουν στην νέα αύξηση που θα χρειαστεί, μετά τα τελευταία τεστ αντοχής, θα είναι κατά πολύ λιγότερα, ενώ θα ωφεληθούν και από τον ισχυρότερο ισολογισμό της Alpha Bank.

Αν πράγματι προχωρήσει αυτό το deal, πριν τις εκλογές, τότε εκτιμούν ότι θα παραμείνει η (κοινή) διοίκηση Μαντζούνη – Μεγάλου, καθώς τα ποσοστά ΤΧΣ και ιδιωτών, υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου ισόποσα (θα εξαρτηθούν από τη σχέση ανταλλαγής).

Το όλο θέμα της επιδίωξης του deal Alpha Bank – Eurobank, έχει μία ακόμα αιτία, το γεγονός ότι η επιδιωκόμενη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της πρώτης, μέσω Warrants, δεν προχωράει, παρά τα όσα διέδιδαν εδώ και καιρό διάφορα κέντρα ενημέρωσης (περί δημόσιας πρότασης με μετρητά), επιδιδόμενα σε καραμπινάτη παραπληροφόρηση επενδυτικού κοινού.

Γνώστες του εκκολαπτόμενου deal, αναφέρεται από τις ίδιες πηγές μας ότι, είναι τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, όσο και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Παπασταύρου, ενώ »άτυπη ενημέρωση», λέγεται ότι είχαν ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, όσο και η ηγεσία του ΤΧΣ, χωρίς βεβαίως να είναι γνωστή η άποψη και η θέση των δύο κορυφαίων θεσμικών φορέων.

Σε κάθε περίπτωση και ασχέτως του αν θα περπατήσει ένα τέτοιο πολύ δύσκολο εγχείρημα, στο χώρο των τραπεζών, θα έχουμε σίγουρα ένα νέο τοπίο, μετά την οριστικοποίηση των χρηματοδοτικών τους αναγκών, από τη δημοσίευση των τεστ αντοχής τους, το πιθανότερο εντός του μηνός, πολύ περισσότερο μετά την ολοκλήρωση των νέων αυξήσεών τους.


arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου