ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Προκλητικό δημοσίευμα του Spectator: Κυρία Κλούνεϊ, όταν οι Ελληνες ξεπληρώσουν τα δάνειά τους, τότε κι εμείς θα επιστρέψουμε τα Μάρμαρα

Σε μια ευθεία επίθεση κατά της Αμάλ Αλαμουντίν προχώρησε το βρετανικό περιοδικό «Spectator», καθώς σε άρθρο του την κατηγορεί -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι μετέτρεψε την υπόθεση της επιστροφής των Μαρμάρων σε ταινία του Χόλιγουντ.



Ο τίτλος του άρθρου, από μόνος του, είναι ειρωνικός και δηκτικός: «Κυρία Κλούνεϊ, να σας πω κάτι. Οταν οι Έλληνες ξεπληρώσουν τα δάνειά τους, τότε κι εμείς θα επιστρέψουμε τα Μάρμαρα». Το κείμενο, δε, βρίθει κατηγοριών κατά της Αμάλ Αλαμουντίν.

Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το Χόλιγουντ έχει τη φήμη να φτιάχνει ιστορίες όπου ένας δικηγόρος είναι ο ήρωας ή ότι η Αγγλία είναι ο κακός της υπόθεσης. Η τελευταία επική εκδοχή έχει και τα δύο, μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ταινία, αλλά με την πραγματικότητα».

Και συνεχίζει το περιοδικό: «Μόλις μια εβδομάδα μετά τον γάμο της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, η πλέον φωτογραφημένη δικηγόρος επισκέφθηκε την Αθήνα για να συνδράμει στις προσπάθειες που κάνει η ελληνική κυβέρνηση να πάρει πίσω τα Μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο».

Κάπου εκεί γύρισε και μια… ξώφαλτση επίθεση και στην Ελλάδα: «Με δεδομένο ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει περιπέσει σε ένα γενικό χάος λόγω της οικονομικής κατάρρευσης, θα περίμενε κανείς να έχει πιο άμεσα ενδιαφέροντα από μια σειρά μαρμάρων που με τη συνδρομή των τότε ελληνικών αρχών σώθηκαν, στις αρχές του 19ου αιώνα, από το να λαξευτούν από τους χωρικούς».
Στην… πυρά που άναψε το περιοδικό μπαίνουν και οι Έλληνες πολιτικοί: «Αλλά, βέβαια, ξεχνάμε κάτι: τι θα έκαναν οι Έλληνες πολιτικοί αν γυρνούσαν τα Μάρμαρα; Δεν θα είχαν κάτι άλλο πατριωτικά να φουσκώνει τα στήθη τους, έτσι ώστε να τραβήξουν την προσοχή από τις αποτυχίες τους».
Και η ειρωνική πρόταση του περιοδικού έχει ως εξής: «Εις το όνομα της ευρωπαϊκής αρμονίας προτείνουμε το εξής: όταν η Ελλάδα αποπληρώσει το δάνειο των 240 δισ. δολαρίων που πήρε για να εξέλθει από την κρίση, τότε θα επιστρέψουμε κι εμείς τα Μάρμαρα. Μέχρι τότε η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αποδεχθεί τον ρόλο του λόρδου Έλγιν για να σώσει την ελληνική κληρονομιά και επίσης να αποδεχθεί πως το Βρετανικό Μουσείο έχει κάνει εξαιρετική δουλειά για την προβολή τους».


arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου