ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

To παιχνίδι αλλάζει - επιδέξιοι πολιτικοί υπάρχουν;

Κι όμως, γυρίζει. Μετά από μια καταστροφική εβδομάδα, όπου οι αγορές έδειξαν τα δόντια τους, φαίνεται ότι αλλάζει το κλίμα.
Οι επενδυτές επιστρέφουν στο Χρηματιστήριο το οποίο κέρδισε μεγάλο μέρος από το χαμένο έδαφος.

Τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων έγιναν ξανά ελκυστικά και οι αποδόσεις έπεσαν κάτω από 8% με προοπτική να φτάσουν σε επίπεδα που η έξοδος στις αγορές δεν θα είναι απαγορευτική.

Οι εκθέσεις ξένων οίκων ξαναβάζουν την Ελλάδα στο χάρτη λέγοντας ότι πέτυχε σπουδαία πράγματα κι ότι είναι κοντά στην οριστική έξοδο από το μνημόνιο. Και εν πάση περιπτώσει δεν υπάρχει αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα της καταστροφής που υπήρχε πριν μία εβδομάδα.

Τι μεσολάβησε άραγε; Πολλά και σίγουρα οι επόμενες ημέρες μπορεί να είναι καλύτερες. Για παράδειγμα την Κυριακή αναμένονται τα στρες τεστ των τραπεζών και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι καλά. Δεν θα απαιτούνται δηλαδή πολλά κεφάλαια για τις 4 τράπεζες ή τουλάχιστον θα είναι διαχειρίσιμα ποσά. Είναι κομβικό σημείο καθώς θα ξεμπλοκάρουν και θα μπορέσουν να ρίξουν χρήμα στην αγορά, χωρίς να πάρουν από το μαξιλάρι των 11 δις που έχει το ΤΧΣ.

Το γεγονός αυτός δίνει αέρα στα πανιά της αγοράς και είναι ένα μπόνους στην πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.

Υπάρχουν κι άλλα καλά νέα όπως ότι το πλεόνασμα είναι κοντά στα 3 δις ή ότι ο τουρισμός έχει έσοδα 14 δις ευρώ φέτος ενώ περίμενες λιγότερα. Επίσης σημαντικό είναι ότι υπάρχει μια καταλλαγή της πολιτικής κατάστασης, παρά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει φωτιά και να προκαλέσει αναταραχή.

Τέλος, φαίνεται να υπάρχει μια συνεννόηση με την τρόικα για την πιστωτική γραμμή στήριξης με αντικείμενο διαπραγμάτευσης να είναι μόνο οι όροι που θα επιβληθούν.

Στα κακά νέα είναι ότι η προεκλογική περίοδος δεν έχει περάσει. Ότι οι ξένοι φοβούνται την πολιτική αστάθεια και ακόμη περισσότερο τρέμουν στην ιδέα των ερασιτεχνών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι όλα αυτά δημιουργούν ένα κοκτέιλ που πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του χρόνου περιμένοντας καλά νέα και από το εξωτερικό. Όπως η κίνηση Ντράγκι να αγοράζει και τιτλοποιημένα δάνεια αλλά και ομόλογα εταιρειών ή η απόφαση να μειωθεί το κούρεμα στα ενέχυρα που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες στην ΕΚΤ για να δανειστούν.

Όμως, η κατάσταση είναι κρίσιμη, οι καιροί είναι πονηροί και η κυβέρνηση πρέπει να δείξει σοβαρότητα και καλό μυαλό. Πρέπει να ξεφύγει από τους ερασιτεχνισμούς που την κατατρύχουν όπως με τον ΕΝΦΙΑ και με τις 100 δόσεις. Άλλωστε, όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει τον βηματισμό να πάει σπίτι του. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια κι άλλος χρόνος να χαθεί. Είναι η τελευταία ευκαιρία για την κυβέρνηση και ίσως για τη χώρα. Έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα των καταστάσεων;

Υπάρχουν ηγέτες να πάρουν στις πλάτες τους τη χώρα, ειδικά τώρα που και ο εξ ανατολών κίνδυνος έχει αποθρασυνθεί; Αν δεν υπάρχουν στην παρούσα κυβέρνηση τότε η χώρα είναι χαμένη. Διότι οι επόμενοι είναι τρις χειρότεροι.



Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου