ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

«Ο καρκίνος είναι η απόδειξη ότι δεν υπάρχει Θεός»

Σάλο έχουν προκαλέσει στην Ιταλία, μια κοινωνία πιστή στον καθολικισμό, οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Υγείας και ογκολόγου Ουμπέρτο Βερονέζι, ο οποίος είπε ότι
το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς και ο καρκίνος είναι «απόδειξη ότι δεν υπάρχει Θεός».
Ο 88 χρονος γιατρός έκανε τα σχόλια σε μία νέα αυτοβιογραφία του με τίτλο «Η Τέχνη του Ανθρώπου» (Il mestiere di Uomo). «Έχω αντιμετωπίσει κάτι πιο ανεξήγητο από τον πόλεμο: τον καρκίνο» δήλωσε στην Il Messaggero. «Μετά το Άουσβιτς, ο καρκίνος είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο Θεός δεν υπάρχει», είπε ο Βερονέζι, ο οποίος υπηρέτησε τον ιταλικό στρατό κατά τη δεκαετία του 1940. «Η τρέλα του ναζισμού με οδήγησε να διερωτηθώ, όπως είχαν κάνει η Χάνα Άρεντ και ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄: “Πού ήταν ο Θεός στο Άουσβιτς;”», επισημαίνει και εξηγεί ότι αυτή ήταν μία από τις αιτίες που τον οδήγησαν να γίνει γιατρός.

Παρά το ότι μεγάλωσε σε μία έντονα καθολικό χώρα, ο Βερονέζι είπε το έργο του δεν θα μπορούσε να συμβιβαστεί με τη θρησκεία. «Η επιλογή μου να γίνω γιατρός είναι ουσιαστικά συνδεδεμένη με την αυθεντική έρευνα», είπε, η οποία έρχεται σε σύγκρουση με «την έννοια ότι ο Θεός δεν μπορεί να εξηγηθεί». «Δεν μπορώ να σας πω ποια ήταν η πρώτη μέρα μου χωρίς τον Θεό. Σίγουρα, μετά την εμπειρία μου με τον πόλεμο, δεν έχω ξαναπάει σε εκκλησία, αλλά η μείωση της εμπιστοσύνης μου ξεκίνησε πολύ πριν», δήλωσε ο Βερονέζι, περιγράφοντας το« καθολικό δόγμα »που βίωσε στο σχολείο.

Ο Βερονέζι παραιτήθηκε πρόσφατα από την θέση του επιστημονικού διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ογκολογίας (ΙΕΟ), αλλά εξακολουθεί να διαδραματίζει κάποιο ρόλο στον τομέα της υγείας της Ιταλίας. Πέρυσι, είχε εμπλακεί στη συζήτηση για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ζητώντας από την κυβέρνηση να αλλάξει την προσέγγισή της στο αμφιλεγόμενο νέο προϊόν. Τα τσιγάρα χωρίς καπνό θα μπορούσαν να σώσουν μέχρι και 30.000 ζωές στην Ιταλία τον χρόνο, είχε πει, και θα πρέπει να θεωρηθούν ως ευκαιρία για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.


thelocal.it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου