ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Θεωρία θεολόγου-συγγραφέα που προκαλεί: Ο Ιησούς παντρεύτηκε τη Μαρία Μαγδαληνή!

Μια νέα προκλητική θεωρία ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μαγδαληνή, και μάλιστα απέκτησαν μαζί δύο παιδιά,
αναπτύσσεται σε ένα βιβλίο Αμερικανού θεολόγου, που είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει αντιδράσεις.


Σύμφωνα με τον καθηγητή θεολογίας Μπάρι Γουίλσον και την ιστορική συγγραφέα Σίμκα Ιακομποβίτσι, ο Ιησούς όχι μόνο παντρεύτηκε τη Μαρία Μαγδαληνή, αλλά μαζί της απέκτησε και δύο παιδιά.


Μάλιστα, στο βιβλίο τους «Το χαμένο Ευαγγέλιο» αναφέρουν πως η Μαρία Μαγδαληνή και τα παιδιά της αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν, ενώ για τον Ιησού σημειώνουν πως υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για τη ζωή του πριν από τη σταύρωση και για διάστημα 13 ετών.

Αυτή την προκλητική θεωρία τους τη στηρίζουν σε χειρόγραφα 1.450 ετών, τα οποία βρήκαν στη Βρετανική Βιβλιοθήκη. Η δουλειά τους ήταν επίπονη, καθώς χρειάστηκε να μεταφράσουν επί πολλούς μήνες το αρχαίο κείμενο και μέσω αυτού σημειώνουν πως η αρχική Παρθένος ήταν η Μαγδαληνή και όχι η Μαρία.

Το χειρόγραφο βρισκόταν στη βιβλιοθήκη για 170 χρόνια και είναι ύποπτο το γεγονός ότι δεν είχε μεταφραστεί. Η Μαρία Μαγδαληνή είναι σημαντική φιγούρα στις δύο στιγμές της ζωής του Χριστού, τη σταύρωση και την ανάσταση. Επιπροσθέτως, σημειώνουν πως έχει μείνει στην Ιστορία ως πόρνη, ενώ πουθενά δεν αναγράφεται πως ήταν τέτοια.

Δεν θα πρέπει να παραλειφθεί το γεγονός ότι ο Νίκος Καζαντζάκης στον «Τελευταίο πειρασμό», ήδη από το 1953, αναφερόταν σε αυτήν ως γυναίκα του Ιησού, ενώ και ο «Κώδικας Ντα Βίντσι», το δημοφιλές βιβλίο που μετέπειτα έγινε ταινία, αναφέρεται στη θεωρία αυτή.

Το βιβλίο αναφέρεται στη θεωρία που χρησιμοποίησε και η ταινία, ότι οι Μεροβιγιανοί Γάλλοι βασιλείς είχαν καταγωγή από τον Χριστό. Το μόνο στοιχείο που επιβεβαιώνεται για τη Μαγδαληνή είναι η καταγωγή της από την μικρή πόλη Μαγδάλα, που υπάρχει μέχρι σήμερα έξω από την Ιερουσαλήμ.


Star-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου