ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Πολιτικός χυλός

Συνηθίζουμε να βρίζουμε τους πολιτικούς. Λαμόγια, άχρηστοι, τεμπέληδες, καλοπληρωμένοι, επαγγελματίες που τα τρώνε και
άλλα τέτοια κοσμητικά επίθετα που δυστυχώς ενώ αφορούν συγκεκριμένους τελικά χτυπάνε ακόμη και εκείνους που είναι σημαντικοί, σπουδαίοι, δουλευταράδες, τίμιοι πολιτικοί.


Όμως, από… αρχαιοτάτων χρόνων υπήρχαν πολιτικοί, ήταν και είναι ένα επάγγελμα που βρίσκεται πάντα σε άνθιση. Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, στη δημοκρατία το πάνω χέρι το έχει ο λαός που αποφασίζει, ψηφίζει, επιλέγει ή απορρίπτει.

Σε όλες τις χώρες που πέρασαν κρίση, έτσι και στην Ελλάδα ευδοκίμησαν και ευδοκιμούν πολλά… πολιτικά φρούτα. Αλλά και πολλά.. απολίτικα. Δηλαδή κάποιοι άσχετοι με την πολιτική, περαστικοί από τα έδρανα, χωρίς ουσιαστική προσφορά στον τόπο και χωρίς πολύ όρεξη για έργο. Είπαμε, περαστικοί που δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά για τους θεσμούς, τους κανόνες της δημοκρατίας και τελικά δεν ξέρουν πώς να υπηρετήσουν τον πολίτη που τους επέλεξε. Αυτοί είναι πιο επικίνδυνοι κι από τους τεμπέληδες επαγγελματίες πολιτικούς.

Δυστυχώς στην Ελλάδα τείνει να δημιουργηθεί ένας πολιτικός χυλός από διάφορους απίθανους νεοσωτήρες οι οποίοι.. είδαν φως και μπήκαν. Ενώ ετοιμάζονται να μας ξανασώσουν κι άλλοι τέτοιοι που δεν έχουν καμιά σχέση με την πολιτική. Πλασάρονται ως αδιάφθοροι και μπορεί κάποιοι να είναι. Όμως είναι και τόσο απίστευτα και εξοργιστικά άσχετοι που τελικά θα κάνουν μεγαλύτερο κακό στη χώρα. Πάρτε για παράδειγμα τον Τσίπρα. Ουδεμιά σχέση με την πολιτική με μόνο του «παράσημο» το 15μελές και ορισμένες καταλήψεις πλασάρεται ως υποψήφιος πρωθυπουργός της μνημονιακής ή μεταμνημονιακής Ελλάδας.

Δείτε τον άλλον υποψήφιο σωτήρα, τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ούτε τα βασικά της πολιτικής δεν γνωρίζει κι όμως, το παίζει μεγαλοπαράγοντας απλά και μόνο επειδή βάζει ένα σακίδιο και πετάει ορισμένες αντισυστημικές αρλούμπες.

Μέχρι και ο… Γκλέτσος έκανε κόμμα και βάζει… Τελεία στη λογική. Και να μας το θυμηθείτε. Θα πάρει 3% και πλέον στις εκλογές, θα βγάλει καμιά 10αριά βουλευτές και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με τις παρεμβάσεις του στη Βουλή. Και τι να πούμε για τους Ψινάκηδες και τις Δούρου που πλασάρονται ως το καινούργιο και στο τέλος – τέλος είναι περισσότερο της συνομοταξίας των «ξεγάνωτων τενεκέδων»;

Εδώ μέχρι και τους Αγανακτισμένους μπαχαλάκηδες της πλατείας Συντάγματος τους βάλαμε στη Βουλή και τώρα διαλύουν τα πανεπιστήμια.

Θα πει κανείς: «Τι λες ρε μεγάλε. Με τους άλλους τους άχρηστους τους πολιτικούς που έχουμε γιατί να μην ψηφίσουμε κανέναν άγνωστο αλλά τίμιο;» Έτσι είναι πράγματι αρκεί αυτός ο τίμιος να ξέρει και τη δουλειά. Γιατί η πολιτική είναι επάγγελμα που κάποιος ξέρει να το κάνει καλά και κάποιος όχι. Κι επειδή διακυβεύονται πολλά, όπως η σωτηρία της χώρας ή η εδαφική της ακεραιότητα δεν μπορεί να αφήνουμε τις τύχες της Ελλάδας σε χέρια, ασχέτων και απίθανων τυχοδιωκτών. Στο χέρι μας είναι να επιλέγουμε πραγματικά άξιους και ταυτόχρονα τίμιους, γιατί υπάρχουν και τέτοιοι. Και στο χέρι μας είναι να στέλνουμε στον αγύριστο εκείνους τους απίθανους, γραφικούς τύπους που θέλουν να μας σώσουν.

Αλλά φτάνει πια αυτός ο πολιτικός χυλός που σαπίζει τη χώρα.



Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου