ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Εικόνες ντροπής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Έχουμε γράψει ξανά στο παρελθόν για την κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια. Το χάλι των ελληνικών ΑΕΙ, σε μια χώρα που η Παιδεία έπρεπε να είναι πρώτιστο καθήκον και υποχρέωση για όλους.



Κι όμως, εδώ και χρόνια, αλλά με μεγαλύτερη ένταση τώρα που κάποιοι επιχειρούν να βάλουν μια τάξη στο χάος, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το νέο κατόρθωμα των φοιτητών ήταν να πάνε στο γραφείο του αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ, Α. Καλοκαιρινού και να του αδειάσουν μια σακούλα με σκουπίδια στο γραφείο του. Φωτογραφήθηκαν βεβαίως για το κατόρθωμά τους. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται γιατί δεν τους συναντά ο πρύτανης Θ. Φορτσάκης προκειμένου να συζητήσουν για την υπόθεση της καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο. Η γνωστή ιστορία με τα συνεργεία και τις εργολαβίες που έχουν αφήσει ξεκρέμαστο το Πανεπιστήμιο και τα αμφιθέατρα σκουπιδότοπους.

Έχουν δίκιο οι φοιτητές γι' αυτό που επικρατεί; Βεβαίως. Χίλια δίκια έχουν και είναι αδιανόητο σε μια πολιτισμένη χώρα να υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις στους ναούς τη γνώσης. Αν όμως το δίκιο τους το βρίσκουν με το να κάνουν σκουπιδότοπο το γραφείο του δασκάλου τους, τότε μπράβο τους. Αν αυτό είναι ανατροφή από την οικογένειά τους τότε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Η χώρα αυτή δε σώζεται με τίποτε.

Δεν είδαμε κανέναν φοιτητή να διαμαρτύρεται για τις εγκληματικές ενέργειες που γίνονται μέσα στα Πανεπιστήμια που έχουν και... άσυλο. Είδατε να βγήκε κανείς από αυτούς τους επαναστάτες... σκουπιδιάρηδες να διαμαρτυρηθεί γιατί στο ΑΠΘ την Παρασκευή έπεσαν πυροβολισμοί και τραυματίστηκαν δύο άτομα; Βγήκαν να κάνουν κατάληψη ή να ρίξουν σκουπίδια γιατί οι πανεπιστημιακοί χώροι έχουν γίνει στέκια ναρκομανών, παράνομων μεταναστών και λιανοπωλητών;

Όχι βέβαια. Μόνο να κτίζουν γραφεία, να τα γεμίζουν με σκουπίδια και να βρίζουν και να χτυπάνε καθηγητές. Για όλα αυτά είναι ικανοί...

Δεν ξέρουμε αν είμαστε συντηρητικοί αλλά εμείς στα πανεπιστημιακά μας χρόνια μιλούσαμε στον πληθυντικό και αλλάζαμε διάδρομο όταν πλησίαζε ένας καθηγητής. Από σεβασμό στο πρόσωπό του. Από ευγένεια σε έναν δάσκαλό μας. Μπορεί να πέρασαν χρόνια από τότε, όμως, η συμπεριφορά απέναντι στους καθηγητές, δεν έπρεπε να είναι αυτοί που επιλέγουν οι σημερινοί φοιτητές.

Αυτές οι εικόνες ντροπής θα κάνουν το γύρο του κόσμου. Τσίπα δεν υπάρχει;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου