ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Η Ραχήλ Μακρή ένα βήμα πριν από τον θάνατο!

«Με έσωσε η πίστη μου στον Θεό»


Μια μεγάλη περιπέτεια υγείας που την έφερε μόλις μία ανάσα από τον θάνατο έζησε η Ραχήλ Μακρή. Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής έδωσε τιτάνια μάχη για τη ζωή της, καθώς
ήρθε αντιμέτωπη με ένα σοβαρότατο -και συνάμα πολύ σπάνιο- πρόβλημα υγείας,
το οποίο μάλιστα ευθύνεται για σημαντικά ποσοστά θνησιμότητας! Η πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. επέλεξε να κρατήσει μυστικό από το στενό περιβάλλον της, τους συναδέλφους της και φυσικά τους δημοσιογράφους το σοβαρό πρόβλημα υγείας που την οδήγησε επειγόντως στο χειρουργικό τραπέζι.

Μονόδρομος το χειρουργείο

Ωστόσο έγκυρη πηγή από το στενό περιβάλλον της μας αποκάλυψε πως το πρόβλημά της διαγνώσθηκε πριν από περίπου έναν μήνα και μάλιστα η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί τόσο, ώστε όλοι οι κορυφαίοι Ελληνες γιατροί που την εξέτασαν της έδειξαν ως μονόδρομο το χειρουργείο στο εξωτερικό.
Πώς πρωτοεκδηλώθηκε όμως το πρόβλημα υγείας; Το τελευταίο διάστημα η πολιτικός αισθανόταν έντονους πόνους στην κοιλιά, ήταν ωχρή και καταβεβλημένη σωματικά. Ετσι, επισκέφτηκε τον προσωπικό γιατρό της και στη συνέχεια τον γυναικολόγο της, στο ιατρείο του στο νοσοκομείο. Εκείνος, ακούγοντας τα συμπτώματα, άμεσα την υπέβαλε σε μια σειρά σοβαρότατων και επώδυνων εξετάσεων, με απογοητευτικά ωστόσο αποτελέσματα. Το ιατρικό συμβούλιο που ακολούθησε -με τη συμμετοχή ιατρών τριών διαφορετικών ειδικοτήτων- ενημέρωσε την κυρία Μακρή πως τα νέα κάθε άλλο παρά αισιόδοξα ήταν.
Με τόσο έντονα συμπτώματα που της είχαν ήδη εκδηλωθεί, θα μπορούσε -σύμφωνα με τους γιατρούς- μέσα στις επόμενες ώρες να φτάσει έως την καταπληξία ή και τον θάνατο. «Η ζωή σας κρέμεται από μία κλωστή» ήταν τα ακριβή λόγια τους, που σόκαραν τη βουλευτή. Αφού εξέτασαν τα δεδομένα που είχαν στη διάθεσή τους, οι Ελληνες επιστήμονες της διαμήνυσαν πως είχε μπροστά της λίγα 24ωρα προτού η κατάσταση της υγείας της επιδεινωθεί επικίνδυνα. Είχε ήδη περάσει στο τελευταίο στάδιο, που θα ήταν και το πιο ύπουλο για τη ζωή της.
Το ιατρικό team πρότεινε την ιδανικότερη λύση, που ήταν μια συγκεκριμένου τύπου γυναικολογική χειρουργική επέμβαση, η οποία -λόγω της λεπτότητάς της- γινόταν μόνο στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα κανένας γυναικολόγος δεν θα μπορούσε να την αναλάβει γνωρίζοντας τα ποσοστά αποτυχίας της. Η θνησιμότητα στη συγκεκριμένη επέμβαση είναι 50-50. Της εξήγησαν επίσης πως τις περισσότερες φορές γίνεται μετάγγιση πολλών μονάδων αίματος στον ασθενή για την αντιμετώπιση του εμφανιζόμενου σοκ, ενώ προχώρησαν και σε μια σειρά άλλων δυσάρεστων ενημερώσεων, οι οποίες τη... γονάτισαν.
Η στήριξη του συζύγου της

Ψυχολογικά και σωματικά η κυρία Μακρή ήταν ένα ράκος. Ο σύζυγός της Ανδρέας Τσέκενης από την πρώτη στιγμή τής έδινε κουράγιο. Ηταν έτοιμος να κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να σώσει τη γυναίκα του, ακόμη και αν χρειαζόταν να βρεθεί στην άλλη άκρη της Γης. Εκείνο το βράδυ στο σπίτι της η Ραχήλ Μακρή έκλαψε πολύ. Είχε όμως μεγάλη πίστη στον Θεό. Προσευχήθηκε σε Εκείνον, ζητώντας τη βοήθειά Του για να γίνει καλά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε τη μητέρα της. Ξεσπώντας σε λυγμούς, της άνοιξε την καρδιά της. Φυσικά δεν της είπε όλη τη σκληρή αλήθεια προκειμένου να μην την ανησυχήσει. Αρκέστηκε στο γεγονός πως έπρεπε να χειρουργηθεί.
Να φύγει στο εξωτερικό δεν ήθελε. Η ψυχολογία της ήταν χάλια. Παρά τους επώδυνους πόνους που ένιωθε το τελευταίο διάστημα, στις πολιτικές εμφανίσεις της στη Βουλή ή μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ήταν πάντα σοβαρή, ευπρεπής και ευγενική. Σπάνια χαμογελούσε όμως. Πίστευε ότι κάποια στιγμή ο πόνος θα περνούσε κι έσφιγγε τα δόντια. Ομως τα συμπτώματα επέμεναν και κάπως έτσι, με αρκετή καθυστέρηση, οδηγήθηκε στον γιατρό. Δεν έπρεπε να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Η Ραχήλ Μακρή ξεκίνησε τις επαφές μέσω γνωστών προκειμένου να βρει έναν Ελληνα γιατρό που θα μπορούσε να της δώσει μια δεύτερη γνώμη. Εναν επιστήμονα που θα είχε τις γνώσεις, την εμπειρία, τις συστάσεις αλλά και την ανθρωπιά. Και τον εντόπισε σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο. Ο κ. Σταματίου, γυναικολόγος - μαιευτήρας και προσωπικός γιατρός της Ελένης Μενεγάκη, την υποδέχτηκε στο ιατρείο του με χαμόγελο, καθησυχαστικός, ήρεμος, την έκανε να νιώσει ασφαλής.
Είδε τον φάκελο με τις εξετάσεις της και δεν της έκρυψε την αλήθεια. Τη λύπη και τον πόνο διαδέχτηκε όμως μια αχτίδα αισιοδοξίας, αφού της ανακοίνωσε πως δεχόταν να τη χειρουργήσει άμεσα, τις επόμενες ώρες, με την ιατρική ομάδα του. Η εισαγωγή της έγινε την ίδια ώρα στο μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο της Λ. Κηφισίας, με πλήρη μυστικότητα, ενώ το πρώτο διαθέσιμο χειρουργείο κλείστηκε ως έκτακτο. Η Ραχήλ Μακρή επέδειξε μεγάλη ψυχραιμία και γενναιότητα. Οπως είναι στη ζωή της, δυναμική, έτσι παρέμεινε και στο κρεβάτι του πόνου. Κοντά της είχε όλα τα αγαπημένα πρόσωπα, τα οποία της έδιναν κουράγιο.
Εξω από το χειρουργείο, που κράτησε αρκετές ώρες, βρίσκονταν συνεχώς ο σύζυγός της, οι γονείς της και στενοί συνεργάτες από το πολιτικό γραφείο της. Με πλήρη εμπιστοσύνη στον γιατρό και τη δυνατή πίστη της, η Ραχήλ βγήκε από το χειρουργείο ζωντανή. Υποβλήθηκε σε μια πολύ δύσκολη επέμβαση, την οποία μέχρι στιγμής απέφευγαν οι γιατροί στην Ελλάδα. Εγινε η αρχή όμως και η Ραχήλ Μακρή ήταν εκείνη που άνοιξε τον δρόμο... Από τη χαρά της δεν ήξερε πόσα «ευχαριστώ» να πει στον κ. Σταματίου. Πέρασαν μαζί αρκετές ώρες στο ιατρείο και κατόπιν στο χειρουργείο και το δέσιμό τους πλέον ξεπέρασε τα όρια ασθενούς και γιατρού. Εγινε μια σχέση αγάπης, εμπιστοσύνης κι ευγνωμοσύνης μεταξύ ανθρώπου κι επιστήμονα. Η ανεξάρτητη βουλευτής επέστρεψε στα καθήκοντά της. Με χαμόγελο. Ο εφιάλτης ήταν πλέον για εκείνην παρελθόν...


Σταύρος Ζαγκανάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου