ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Σαμαράς: Προκαλεί η Τουρκία

Στην Κύπρο βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς για τον συντονισμό των ενεργειών Αθήνας και Λευκωσίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.



Σε συνέντευξή του στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε προκλητικές τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η κατάσταση «δεν συγκρίνεται με την εισβολή του '74 και δεν πρέπει να δίνουμε μόνοι μας μια τέτοια εικόνα».

Όπως είπε «Η Ελλάδα και η Κύπρος μαζί έχουν βάλει πολύ ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα την ανάδειξη και αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές μας».

Λίγο μετά σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι στηρίζει την απόφαση του Κυπρίου Προέδρου να αναστείλει τη συμμετοχή του στις συνομιλίες, ενώ διαβεβαίωσε ότι «η αρχή της συναντίληψης και η αρχή του συντονισμού Αθηνών και Λευκωσίας ήταν και παραμένει αναλλοίωτη, σταθερός πυλώνας και παντός καιρού».

Ο Α. Σαμαράς κατηγόρησε την Τουρκία ότι επέλεξε πολιτική, που «δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο». Παρακολουθούμε, ανέφερε, με σύνεση και νηφαλιότητα την κατάσταση και εξέφρασε την ελπίδα η τουρκική πλευρά να εργαστεί ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η χρονική στιγμή που η Τουρκία επιχείρησε να ακολουθήσει πρακτική κλιμάκωσης της έντασης. Η Τουρκία, είπε, επιλέγει αυτή την ώρα να δυναμιτίσει την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη, που «Κύπρος και Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες εργάζονται για να οικοδομήσουν στην εύφλεκτη περιοχή μας».

Καλούμαστε σήμερα, επεσήμανε ο κ. Αναστασιάδης να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά αυτή την πρόκληση και με πνεύμα συναίνεσης να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ο Κύπριος Πρόεδρος επανέλαβε ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί τις όποιες πιέσεις για επάνοδο σε ένα διάλογο, κάτω από απειλές και εκβιασμούς, προκειμένου να επιτευχθεί λύση που θα την υπαγορεύει η στρατιωτική ισχύς.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου