ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Επαναφέρει θέμα «βασικού μετόχου» η ΝΔ

Ακούγεται έντονα ότι στην πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος υπάρχει νέα πρόβλεψη για τον βασικό μέτοχο στα μέσα ενημέρωσης.
Θα θυμάστε εκείνη την… τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης Καραμανλή με Ρουσόπουλο και Παυλόπουλο να πρωτοστατούν στο πώς θα εκδιώξουν επιχειρηματίες από τα media. Αν και η πρόθεση καλή, διότι δεν μπορεί, κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτός ο σφιχτός εναγκαλισμός των νταβατζήδων με τα εκδοτικά συμφέροντα, η αποτυχία ήταν πλήρης.

Απροετοίμαστοι τότε πήγαν να περάσουν έναν νόμο στο πνεύμα του… Μπαϊρακτάρη και φυσικά οι νταβατζήδες τους πήραν με τις πέτρες. Έστησαν δικηγορικά γραφεία σε Ελλάδα και Βρυξέλλες, έκαναν ατελείωτο λόμπινγκ στην Κομισιόν, «ξέσκισαν» και την κυβέρνηση και απλά ποτέ δεν υιοθετήθηκε ο βασικός μέτοχος.

Ξαφνικά λοιπόν η ΝΔ, σύμφωνα πάντα με τον Π. Παυλόπουλο επαναφέρει θέμα «βασικού μετόχου». Ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε τις προτάσεις του και σύμφωνα με τον ίδιο, η ΝΔ προτίθεται να επαναφέρει στην διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης τις διατάξεις περί «βασικού μετόχου» (άρθρο 14, παρ. 9 του Συντάγματος) που αφορούν στο ασυμβίβαστο μεταξύ ιδιοκτήτη, εταίρου ή βασικού μετόχου ΜΜΕ και ιδιοκτήτη, εταίρου ή βασικού μετόχου επιχείρησης που αναλαμβάνει δημόσια έργα ή δημόσιες προμήθειες, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε απορρίψει τον σχετικό εκτελεστικό νόμο της κυβέρνησης Καραμανλή του 2005 κρίνοντας ότι έρχεται σε αντίθεση με το Κοινοτικό Δίκαιο.

Ο κ. Παυλόπουλος, ωστόσο, επικαλείται την μεταγενέστερη απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου του 2008 σύμφωνα με την οποία, όπως σχολίαζε, δικαιώθηκε στην συντριπτική του πλειοψηφία ο νόμος της κυβέρνησης Καραμανλή πλην του σημείου για τα συγγενικά πρόσωπα.

Όπως είπε, διευκρινίζοντας την θέση του, το Σύνταγμα θα εναρμονιστεί με την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον «βασικό μέτοχο» στο συγκεκριμένο σημείο περί συγγενικών προσώπων, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι με την εναρμόνιση θα ανοίξει και ο δρόμος για τον εκτελεστικό νόμο εφαρμογής της συνταγματικής πρόβλεψης.

Τα ερωτήματα είναι πολλά: Για παράδειγμα έκανε η ΝΔ ή ο Παυλόπουλος καμιά ερώτηση στην Κομισιόν και του είπαν «προχώρα» ή θα φάνε τα μούτρα τους; Και καλά ο βουλευτής «καμμένος» είναι και θέλει να επανέλθει στο προσκήνιο. Η ΝΔ ξέρει τι θέλει;

Το δεύτερο είναι αν υπάρχει ευρύτερος και κεντρικότερος σχεδιασμός γύρω από αυτό το θέμα. Δηλαδή, λίγο καιρό πριν τις εκλογές, προεδρικές ή άλλες και ανοίγεις μέτωπο με τους εργολάβους της ενημέρωσης; Σαν πολύ περίεργο μου φαίνεται αν και ο κόσμος πολύ θα ήθελε να πετάγονται έξω από το παιχνίδι οι γνωστοί νταβατζήδες των media.

Όμως, αν η ΝΔ έχει πράγματι σχέδιο για να καθαρίσει την Κόπρο του Αυγείου θα πρέπει να είναι καλυμμένη από παντού αλλιώς να μας το θυμηθείτε θα την «φάνε ζωντανή».

Για παράδειγμα, θα μπορεί να διώξει π.χ. τον Μπόμπολα που φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι μέτοχος σε εκδοτικά και ταυτόχρονα η οικογένειά του παίρνει δημόσια έργα. Αλλά θα μπορεί να διώξει και τους «μπροστινούς» επιχειρηματιών, εφοπλιστών και λοιπών λαμόγιων; Δηλαδή θα γίνει ξανά πόλεμος για να φύγουν οι γνωστοί που τους ξέρουμε όλοι και θα μείνουν οι νέοι «παίκτες» που από τη μια στιγμή στην άλλη έγιναν εκδότες με χρήμα που δεν ξέρει κανείς από πού ήλθε;

Τι γίνεται άραγε με το «μαύρο» χρήμα που κυκλοφορεί στα media, έντυπα και ηλεκτρονικά; Τι γίνεται με κάποιους που δεν είχαν παντελόνι να φορέσουν και τώρα μοστράρονται ως μεγαλοεκδότες με πλάτες άλλων, υπόδικων και μη;

Τι γίνεται με εφημερίδες και κανάλια που ξαφνικά μοιράζουν εκατομμύρια σε μισθούς και προσφορές; Ελέγχθηκαν ποτέ όλοι αυτοί και θα συνεχίσουν να παίζουν βρόμικα παιχνίδια υπακούοντας στις δουλειές του «Μεγάλου Αφεντικού;»

Εντάξει, λοιπόν. Να συμφωνήσουμε με όσους θέλουν αλλαγές στο σύστημα και ξεκαθάρισμα της βρομιάς που επικρατεί. Όμως, απ’ ότι ξέρουμε κι απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε ο «αέρας» είναι πολύ πιο «βρόμικος» στους νέους νταβατζήδες της ενημέρωσης που παίζουν εξαιρετικά ύπουλα και επικίνδυνα παιχνίδια.

Να φύγουν οι παραδοσιακοί εκδότες που έχουν δουλειές με το δημόσιο, εντάξει μ’ αυτό. Αλλά ποιοι θα μείνουν; Οι εκβιαστές; Τα «πληρωμένα πιστόλια»; Οι άνθρωποι της νύχτας που ξεπλένουν χρήμα σε εφημερίδες, κανάλια και περιοδικά;

Πρέπει να προσέξει πολύ η κυβέρνηση γιατί μπαίνει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Αν θέλει πράγματι να πολεμήσει το σύστημα ας το κάνει. Αλλά συνολικά. Να μην αφήσει κανέναν όρθιο αν έχει τα κότσια. Αλλιώς απλά θα κάνει ξαναμοίρασμα της πίτας με τους νέους παίκτες να είναι «φαγάδες» που δεν καταλαβαίνουν τίποτε και δεν συνεννοούνται με κανέναν. Και που θέλουν κομμάτια της πίτας απλά και μόνο για να γλιτώσουν φυλακές και χειρότερα.


Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου