ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Το CD από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών που θα ενισχύει τα συσσίτια απόρων

«Στην Ελλάδα της Αγάπης»
Στα συσσίτια και στη στήριξη του αγώνα κατά της φτώχειας, τον οποίο δίνει το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,
θα διατεθούν όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του πρώτου CD της ορχήστρας

Κανών με τίτλο «Στην Ελλάδα της Αγάπης», το οποίο θα προσφέρει την προσεχή Κυριακή στους αναγνώστες της η εφημερίδα «δημοκρατία». Η προσφορά γίνεται στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που ξεκινούν από κοινού η εφημερίδα και η Αρχιεπισκοπή, με στόχο την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.
Χθες, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του CD στο πολιτιστικό κέντρο της Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια, τίμησε τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν αφιλοκερδώς. «Θέλουμε μια Εκκλησία δυνατή οικονομικά, που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού μας.
Οπως λέει και το Ευαγγέλιο, δεν μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει μόνο με τα υλικά αγαθά, θέλει και η ψυχή την πνευματική τροφή. Αυτό είναι αναγκαίο, διότι αλλιώς ο άνθρωπος είναι ασθενικός. Διανύουμε μια εποχή που ο καθένας ζητάει μια ζεστή αγκαλιά, να πει τον πόνο του. Και αυτός είναι ο σκοπός της Εκκλησίας. Οταν εμείς κάνουμε ένα βήμα, ο Θεός μάς βοηθάει και κάνουμε δέκα» είπε ο κ. Ιερώνυμος.«Κάνουμε πράξη το ρητό του μακαριότατου Αρχιεπισκόπου “ούτε ένας να μη μείνει χωρίς φαγητό”» δήλωσε ο διευθυντής βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος. Για μια σπουδαία πολιτιστική παραγωγή, που συνδέεται με φιλανθρωπικό σκοπό, έκανε λόγο ο διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Βασίλειος Χαβάτζας.

Γνωστά και άγνωστα παραδοσιακά τραγούδια που περιλαμβάνονται στο CD ερμηνεύουν οι Γλυκερία, Ελένη Βιτάλη, Κώστας Μακεδόνας, Μελίνα Ασλανίδου, Ερωφίλη, Σοφία Μάνου, Παναγιώτης Λάλεζας και Θανάσης Βουτσάς. Μαζί τους τραγουδούν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας Κανών Γιώργος Δεμελής και ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος. Το μουσικό σχήμα συμπληρώνουν οι δεξιοτέχνες Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα), Κυριάκος Γκουβεντάς (βιολί) και Βαγγέλης Τσαγκλής (ταμπουρά με δοξάρι).




espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου