ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Οι 25 καλύτερες εφευρέσεις του 2014 -Πράγματα που δεν μπορούσε να φανταστεί ο άνθρωπος

Ενα σπίτι φτιαγμένο από εκτυπωτή; Κανείς δεν θα το πίστευε αυτό πριν από μερικά χρόνια. Κι όμως, τα πάντα μπορούν πλέον να εκτυπωθούν τρισδιάστατα.



Πρόκειται για μία μόνο από τις εκπληκτικές εφευρέσεις του 2014. Το TIME βρήκε τις 25 από αυτές τις συσκευές που παρουσιάστηκαν τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της και υπόσχονται να αλλάξουν τη ζωή του ανθρώπου.
Το σκέιτμπορντ που πετά

Κόστος: 10.000 δολάρια
Κινείται σαν μαγικό χαλί, καθώς αιωρείται λίγα εκατοστά από το έδαφος. Μέχρι στιγμής έχουν φτιαχτεί μόνο δέκα. Η μπαταρία του κρατά μόνο 15 λεπτά.
«Εξυπνο» διαστημικό σκάφος

Στις 24 Σεπτεμβρίου το διαστημικό σκάφος της Ινδίας μπήκε σε τροχιά γύρω από τον Αρη. Το κόστος του σκάφους ήταν μόλις 74 εκατομμύρια δολάρια. Εχει μόνο πέντε όργανα που του επιτρέπουν να κάνει απλές εργασίες, όπως η μέτρηση του μεθανίου και η σύνθεση του εδάφους.
Αντιδραστήρας που πραγματοποιεί πυρηνική σύντηξη

Η πυρηνική σύντηξη, η παραγωγή ενέργειας από τη σύντηξη πυρήνων υδρογόνου, ήταν πάντα το ιερό δισκοπότηρο της ενέργειας: αέναα παραγωγική και σε μεγάλο βαθμό καθαρή. Εως τώρα, ήταν ένα όραμα. Τον Οκτώβριο, ο Λόκχιντ Μάρτιν δήλωσε ότι έφτασε στο τεχνολογικό επίτευγμα που θα επιτρέπει την κατασκευή συμπαγών αντιδραστήρων σύντηξης αρκετά μικρών για να χωρούν στο πίσω μέρος φορτηγού, μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Ασύρματος ηλεκτρισμός

Μετά από τα ασύρματα τηλέφωνα και την αντίστοιχη σύνδεση του διαδικτύου, ήρθε η ώρα να συμβεί το ίδιο και με τον ηλεκτρισμό. Η WiTricity ανέπτυξε μία τεχνολογία που δημιουργώντας ένα μαγνητικό πεδίο, μπορεί να ενεργοποιήσει τις συσκευές σε απόσταση περίπου 2,5 μέτρων. Εκτιμούν ότι τα επόμενα δέκα χρόνια όλες οι συσκευές ενός σπιτιού θα ενεργοποιούνται από μία αντίστοιχη κεντρική μονάδα.
Τρισδιάστατη εκτύπωση

Ενα μηχάνημα που μπορεί να δημιουργήσει κάθε αντικείμενο. Παρότι ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, είναι πραγματικότητα χάρη στην εξέλιξη των τρισδιάστατων εκτυπωτών.
«Εξυπνα» ρολόγια

Κόστος: Από 349 δολάρια
Το αντίστοιχο ρολόι της Apple δίνει μία διαφορετική ερμηνεία στον υπολογιστή του καρπού, συνδυάζοντας την οθόνη αφής με τα πλήκτρα. Στέλνει μηνύματα, δίνει οδηγίες, αποτελεί έναν καλό... προπονητή και κάνει πληρωμές μεταξύ πολλών ακόμη λειτουργιών.
Smartphone με κύριο μέλημα τη μυστικότητα

Κόστος: 629 δολάρια
Το Blackphone έχει λειτουργικό που δεν επιτρέπει στα δεδομένα να είναι ευάλωτα σε χάκερ και κωδικοποιεί τις κλήσεις και τα μηνύματα.
Ενα... κουλ ψυγείο

Κόστος: 399 δολάρια
Ο Ράιαν Γκρέπερ ήθελε να μετατρέψει το ψυγείο από τη συσκευή που κρατά δροσερά τα ποτά και αναψυκτικά για ένα πάρτι, στη συσκευή που είναι στο επίκεντρο της γιορτής. Εφτιαξε λοιπόν τη συγκεκριμένη, στην οποία εννοείται ότι μπορούν να αποθηκευτούν τρόφιμα και ποτά, ενώ επίσης έχει μπλέντερ για κοκτέιλ, φωτισμό LED, φορτιστή για κινητό, παίζει μουσική ενώ έχει και ρόδες, για να μεταφέρεται.
Τσιπ που σταματά το σκύψιμο

Κόστος: 100 δολάρια
Το σκυφτό περπάτημα κάνει πολλούς να διαμαρτύρονται για πόνους στη μέση. Η Μόνισα Πέρκας έφτιαξε κάτι που θυμίζει σε όλους να κρατούν τη σωστή στάση σώματος. Το συγκεκριμένο γκάτζετ, με μέγεθος περίπου ενός αντίχειρα, μπαίνει στη μπλούζα και αναλύει τη στάση του λαιμού και της σπονδυλικής στήλης και δονείται όταν θεωρεί ότι δεν είναι η ιδανική.
Αυτοκίνητο που κάνει τον ηλεκτρισμό δελεαστικό

Κόστος: 41.350 δολάρια
Τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αργά και δεν προκαλούν ενθουσιασμό για την οδήγηση, ή αρκετά ακριβά. Η BMW έφτιαξε το I3 το οποίο πιάνει 113 χλμ.-177 χλμ. με μία τρίωρη φόρτιση, ενώ οι οδηγοί χρησιμοποιούν ένα πετάλι για την επιτάχυνση και ως φρένο.
Το tablet που αντικατέστηκε τα laptop

Κόστος 799 δολάρια
Τα υβριδικά αξεσουάρ της Microsoft μετατρέπουν ένα tablet σε laptop που «τρέχει» προγράμματα όπως Word, Excel και PowerPoint. Σε συνδυασμό με ένα λεπτό πληκτρολόγιο και το στήριγμα, το κάνει πιο εύκολο στη χρήση.
Δαχτυλίδι που παίρνει μηνύματα

Κόστος: 195 δολάρια
Οπως πολλές γυναίκες, η Κριστίνα Μερκάντο έχει το κινητό στην τσάντα της, κάτι που σημαίνει ότι διαρκώς το ψάχνει για να ελέγξει αν έχει πάρει κάποιο μήνυμα ή email. Για αυτό έφτιαξε μία σειρά από δαχτυλίδια, προγραμματισμένα να λάμπουν όταν εκείνοι που τα φοράνε πάρουν κάποιο μήνυμα ή κλήση.
Κουτί για χάπια που γίνεται... προσωπικό

Για εκείνους που μπερδεύονται για το πότε πρέπει να πάρουν το κάθε φάρμακό τους. Ο Τι Τζέι Πάρκερ έφτιαξε ένα κουτάκι που στέλνει κάθε εβδομάδα στους πελάτες του διαδικτυακού φαρμακείου του. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα φάρμακα που πρέπει να πάρουν, σε μικρά πακετάκια, οργανωμένα ανά ημερομηνία και ώρα.
Μπανάνες κατά της τύφλωσης

Στην υποσαχάρια Αφρική, το 30% των παιδιών κάτω των 5 ετών κινδυνεύουν να τυφλωθούν επειδή δεν λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη Α μέσω της διατροφής τους. Κατά κύριο λόγο τρώνε μπανάνες, κάτι που έδωσε στον βιογενετιστή Τζέιμς Ντέιλ τη συγκεκριμένη ιδέα, όταν επισκέφθηκε την Ουγκάντα. Με την ομάδα του, άρχισε να φτιάχνει τις «σούπερ μπανάνες», που είναι εμπλουτισμένες με βιταμίνη Α και σύντομα θα διατεθούν στην Αφρική. Για να το πετύχουν, οι δημιουργεί θα δώσουν στους επικεφαλής κάθε χωριού δέκα δωρεάν φυτά «σούπερ μπανάνας» για να τα φυτέψουν.
Τροχός που «σπρώχνει» τους ποδηλάτες

Κόστος: 799 δολάρια
Για πιο ξεκούραστες βόλτες με το ποδήλατο, υπάρχει το Copenhagen Wheel, ο τροχός που μπορεί να μπει στο πίσω μέρος των περισσότερων ποδηλάτων. Εχει επαναφορτιζόμενο μοτέρ μπαταρίας και σε σύνδεση με το smartphone δίνει ώθηση στις ανηφόρες ή σε όλη τη βόλτα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του αναβάτη.
«Διερμηνέας» νοηματικής γλώσσας

Πρόκειται για μία συσκευή που συνδέεται με tablet και μετατρέπει τις κινήσεις της νοηματικής γλώσσας σε λέξεις, σε πραγματικό χρόνο.
Φίλτρο που καταπολεμά τον Εμπολα

Είναι μία συσκευή που συνδέεται με μηχάνημα αιμοκάθαρσης. Το φίλτρο του συγκεντρώνει τα στελέχη του ιού Εμπολα και τα αφαιρεί από το σώμα. Εχει χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά, σε ασθενή στη Γερμανία, αλλά λειτούργησε αποτελεσματικά, θεραπεύοντάς τον. Οι γιατροί ελπίζουν ότι παρόμοια τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και για ιούς όπως η ηπατίτιδα.
Μπαστούνι για selfie

Το 2013 ήταν η χρονιά που μάθαμε τη λέξη selfie. Φέτος, ήταν το έτος που αυτές οι φωτογραφίες εξελίχθηκαν σε πραγματικό φαινόμενο. Δεν χρειάζεται όμως πλέον να τεντώνει κανείς το χέρι του και να ποζάρει. Το «μπαστούνι» για selfie, το οποίο κυκλοφόρησε στην αγορά από διάφορες εταιρείες, επιτρέπει στο χρήστη να πετύχει καλύτερες και περισσότερες λήψεις.
Το κλιματιστικό που «ρίχνει» το λογαριασμό

Κόστος: 279 δολάρια
Το συγκεκριμένο κλιματιστικό, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο, διαθέτει ένα μηχανισμό συνδεδεμένο με εφαρμογή στο κινητό, που ανιχνεύει τις κινήσεις των ανθρώπων στο χώρο και «ανάβει» ή «σβήνει» ανάλογα με το πόσο κοντά είναι στο σπίτι τους. Επίσης, το συγκεκριμένο μηχάνημα ενημερώνει πόσα χρήματα καταναλώνουν οι χρήστες για να δροσίσουν το σπίτι τους.
Το κελί που βοηθά στους φυλακισμένους να χαλαρώνουν

Για 23 ώρες την ημέρα, οι 200 κρατούμενοι στην απομόνωση στη μεγαλύτερη φυλακή του Ορεγκον δεν βλέπουν τίποτα άλλο πέρα από ένα μικροσκοπικό κελί με λευκούς τοίχους. Μία εμπειρία που σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να επιδεινώσει τις ψυχικές ασθένειες και να κάνει τους κρατούμενους αυτοκτονικούς και βίαιους.
Πέρυσι, οι αξιωματούχοι επέτρεψαν σε κάποιους από αυτούς να περάσουν την ελεύθερη ώρα τους στο πρώτο «μπλε δωμάτιο», ένα χώρο άσκησης όπου προβολέας δείχνει βίντεο από ερήμους, καταρράκτες και άλλα τοπία. Αυτό, σύμφωνα με τον Ναλίνι Ναντκάρνι, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ηρεμεί τους κρατούμενους, όπως θα συνέβαινε αν έκαναν βόλτα στο πάρκο. Η ανταπόκριση των φυλακισμένων ήταν τόσο καλή που οι δεσμοφύλακες τώρα χρησιμοποιούν το «μπλε δωμάτιο» σαν μέσο για να αντιμετωπίσουν την κακή συμπεριφορά.
Το tablet που φέρνει το παιχνίδι στον πραγματικό κόσμο

Κόστος: 79 δολάρια
Οπως όλα τα παιδιά, η κόρη του Πράμοντ Σάρμα ξετρελαίνεται για το iPad. Αλλά, όπως όλοι οι γονείς, εκείνος δεν ενθουσιαζόταν όταν η πιτσιρίκα έμενε κολλημένη σε αυτό, όλη την ημέρα. Για αυτό, ο πρώην εργαζόμενο της Google και ο Τζερόμ Σκόλερ βρήκαν έναν τρόπο να «βγάλει» το ψηφιακό παιχνίδι στον πραγματικό κόσμο. Μία εφαρμογή επιτρέπει στην κάμερα του iPad να ερμηνεύσει τα πραγματικά αντικείμενα, επιτρέποντας στο παιδί να φτιάχνει στο δωμάτιό του ένα σχήμα που υπάρχει στην οθόνη, με τουβλάκια για παράδειγμα και το επιβραβεύει αν το κάνει σωστά.
Η μπάλα μπάσκετ που προπονεί

Κόστος: 200 δολάρια
Με εννιά αισθητήρες και Bluetooth, η συγκεκριμένη μπάλα καταγράφει τις «επιδόσεις» αυτού που τη χρησιμοποιεί και τις αποθηκεύει σε μία εφαρμογή στο κινητό, επιτρέποντας στους παίκτες να γνωρίζουν για παράδειγμα την καμπύλη του σουτ τους.
Περιτυλίγματα που τρώγονται

Κόστος: 4 δολάρια για πακέτο με δύο
Τα έφτιαξε ο Ντέιβιντ Εντουαρντς και χρησιμοποίησε σωματίδια αποξηραμένων φρούτων ή άλλων φυσικών συστατικών, που συνδυάζονται με ασβέστιο και ζάχαρη, για να είναι πιο ανθεκτικά.
Οθόνες ψηφιακής τέχνης

Κόστος: 399 δολάρια
Υπάρχουν τόσοι πολλοί καλλιτέχνες, που κάνουν πανέμορφα έργα σε υπολογιστές, αλλά δεν είναι δυνατόν να διακοσμήσουν κάποιο τοίχο. Οχι μέχρι τώρα. Ο Τζέικ Λεβάιν έφτιαξε οθόνες που προβάλουν μόνο έργα τέχνης.
Φιγούρες που ενθαρρύνουν τα κορίτσια

Κόστος: 65 δολάρια το σετ των 7
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα επαγγελματικά όνειρα που κάνουν τα κορίτσια επηρεάζονται από τα παιχνίδια τους. Οταν όμως οι μαμάδες Ντον Ναντό και Τζούλι Κέργουιν άρχισαν να ψάχνουν για γυναικείες φιγούρες δράσης, που ήταν αθλητικές και δυναμικές σε αντίθεση με τις συνηθισμένες κούκλες, δεν μπορούσαν να βρουν τίποτα. Για αυτό, έφτιαξαν οι ίδιες τη σειρά IamElemental, με στόχο να παρουσιάσουν τις γυναίκες σαν ηρωίδες με δυνατές προσωπικότητες. Η κάθε μία τους έχει ένα διαφορετικό στοιχείο, όπως η επιμονή ή η ειλικρίνεια. 




iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου