ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Aπόλυτος αιφνιδιασμός Σαμαρά: Στις 17 Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο

Λίγα 24ωρα προτού εκπνεύσει το 2014 θα γνωρίζουμε αν η χώρα θα έχει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αν θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου.
Η κυβέρνηση πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς μέχρι χθες όλοι ήταν σίγουροι ότι η Προεδρική ψηφοφορία θα γίνει μετά τις 10 Γενάρη, όμως, Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν την επίσπευση της διαδικασίας, έπειτα από τις θετικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες.


Η πρώτη ψηφοφορία θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου, δηλαδή την άλλη Τετάρτη η επόμενη στις 23 Δεκεμβρίου και η τελική κρίσιμη ψηφοφορία για τους 180 βουλευτές θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση μή συγκέντρωσης των 180 βουλευτών η Βουλή διαλύεται και προκηρύσσονται άμεσα πρόωρες εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Η κυβέρνηση που θα προκύψει θα έχει τη δυνατότητα να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας μόλις με 151 βουλευτές.

Η κυβέρνηση λέει στην παρούσα χρονική στιγμή «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» για όσους πιστεύουν ότι η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε πολιτικές εξελίξεις και εκλογές που θα προκαλούσαν οικονομική κατάρρευση. Την ώρα που η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα είναι σε... φουλ κατάσταση θα επιλέξουν κάποιοι να στήσουν κάλπες;

Είναι ουσιαστικά η μεγάλη πρόκληση για 180 ή και περισσότερους βουλευτές. Θα υποκύψουν στις Σειρήνες του λαϊκισμού που επιδιώκουν πολιτική αναταραχή με οποιοδήποτε κόστος ή θα συνεχιστεί η ομαλή πορεία της χώρας και η διαπραγμάτευση για ένα καλύτερο μέλλον; Δύσκολο μέλλον αλλά τουλάχιστον θα υπάρχει κάτι για να αισιοδοξούμε. Αν πάμε σε εκλογές, αυτό σημαίνει ότι από τις αρχές του 2015 και για ένα μήνα θα έχουμε προεκλογική περίοδο, στη συνέχεια διερευνητικές εντολές (καθώς πιθανόν δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία) και πιθανότατα νέα προσφυγή στις κάλπες. Για δύο μήνες δηλαδή που πήραμε την παράταση – ανάσα από την τρόικα εμείς θα ασχολούμαστε με κάλπες, την ίδια στιγμή που η οικονομία θα καταρρέει, η χρηματοδότηση θα έχει σταματήσει, οι αγορές θα μας οδηγούν στον γκρεμό και η χώρα δεν θα κυβερνιέται από κανέναν, το πλοίο δεν θα έχει καπετάνιο να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό είναι σίγουρα χάος.

Ο Αντ. Σαμαράς που θα κάνει αύριο διάγγελμα και θα ανακοινώσει το όνομα του υποψηφίου Προέδρου, αυτό ακριβώς το δίλημμα θα βάλει: Ομαλότητα ή χάος. Συνέχιση της προσπάθειας ή πάνε χαμένες οι θυσίες πέντε ετών. Και θα θέσει προ των ευθυνών τους όλους τους βουλευτές που έχουν συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών.

Για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ελπίδα. Αυτοί πάνω από την πατρίδα βάζουν το κομματικό συμφέρον. Για τους βουλευτές του ΚΚΕ, δεν μπορεί κανείς να περιμένει τίποτε, είναι άλλωστε οι πιο καθαροί στις θέσεις τους, έστω κι αν δε συμφωνεί κάποιος μαζί τους.

Για τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και των 25 ανεξάρτητων βουλευτών τίθεται το δίλημμα: Τι θέλουν για την επόμενη ημέρα της χώρας. Συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλοι μαζί να χορέψουμε τον χορό του Ζαλόγγου ή μια ακόμη ευκαιρία για κάτι καλύτερο;

Η απάντηση είναι μία: Όχι, η Ελλάδα δεν πρέπει να χορέψει τον τελευταίο χορό.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου