ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΜΕΣ. ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ...

Πώς διαμορφώνονται οι ξενοδοχειακές τιμές σε Ελλάδα και εξωτερικό για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης www.trivago.gr;

Αν ακόμα δεν έχετε αποφασίσει να προγραμματίσετε τις διακοπές σας για τα Χριστούγεννα, είστε τυχεροί, γιατί σε αρκετούς Ελληνικούς προορισμούς οι τιμές πέφτουν και σε όσους
ανεβαίνουν το ποσοστό είναι αρκετά μικρό. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago για τον Δεκέμβριο 2014.

Ιωάννινα, Καρπενήσι και Ξάνθη οι οικονομικότεροι προορισμοί

Τα Ιωάννινα, το Καρπενήσι και η Ξάνθη καταλαμβάνουν σίγουρα μια καλή θέση στη λίστα των δημοφιλέστερων χειμερινών προορισμών για τους Έλληνες. Η Αστερούπολη, στο παραλίμνιο Ιωαννίνων, αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους την περίοδο των εορτών. Χριστουγεννιάτικη διάθεση, στολισμένα σπιτάκια με λιχουδιές και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Την ίδια στιγμή, η μέση ξενοδοχειακή τιμή δίκλινου δωματίου για το Δεκέμβριο ακολουθεί πτωτική τροχιά κατά 11% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2013 (72 ευρώ έναντι 81 ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο).

Το ίδιο σκηνικό και στο Καρπενήσι με τη μέση ξενοδοχειακή τιμή να κατρακυλά κατά 15%. Οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν το Καρπενήσι για μια μικρή γιορτινή απόδραση θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 62 ευρώ ανά διανυκτέρευση, έναντι 73 ευρώ το Δεκέμβριο 2013.
Στην Ξάνθη, η μέση ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση υποχωρεί κατά 6% και «προσγειώνεται» στα 58 ευρώ, έναντι 62 τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Στον αντίποδα, ένας από τους προορισμούς στον οποίο αυξάνεται η μέση τιμή δίκλινου δωματίου ανά διανυκτέρευση με ποσοστό που αγγίζει το 37% είναι η Τσαγκαράδα Πηλίου, με την τιμή να σκαρφαλώνει στα 100 ευρώ έναντι 73 το περασμένο έτος. Ομοίως, στο Μεγάλο Πάπιγκο Ιωαννίνων, το ποσοστό αύξησης των μέσων τιμών ανά διανυκτέρευση ανεβαίνει κατά 30%. Οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο ανά διανυκτέρευση 80 ευρώ έναντι 63 ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι ακριβότερες Ευρωπαϊκές πόλεις

Την πρώτη θέση στη λίστα των ακριβότερων Ευρωπαϊκών πόλεων καταλαμβάνει η αγγλική πρωτεύουσα. Το Λονδίνο, για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνει τις φήμες που το ακολουθούν, με τη μέση ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση να σκαρφαλώνει στα 215 ευρώ για τον τελευταίο μήνα του 2014. Την ίδια στιγμή πέρυσι, η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαινόταν στα 194 ευρώ (αύξηση 11%).
Στη δεύτερη θέση η Γενεύη με μικρό ποσοστό αύξησης σε σχέση με το Δεκέμβριο 2013 (μόλις ένα τοις εκατό) και τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να αγγίζει τα 214 ευρώ.

Η πόλη του φωτός, το Παρίσι, καταφέρνει να καταλάβει την τρίτη θέση στη λίστα των ακριβότερων πόλεων της Ευρώπης χωρίς να αυξήσει ούτε στο ελάχιστο τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση σε σχέση με το περασμένο έτος. Έτσι, οι ταξιδιώτες που θα το επιλέξουν για ρομαντικές αποδράσεις θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο 165 ευρώ.

Όσλο και Στοκχόλμη, συμπληρώνουν την «ακριβή» πεντάδα, με μείωση τιμών παρόλα αυτά και στις δύο περιπτώσεις σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2013. Κατά ένα τοις εκατό μειώνονται οι μέσες τιμές (149 ευρώ ανά διανυκτέρευση) στο Όσλο και κατά τρία τοις εκατό στη Σουηδική πρωτεύουσα (147 ευρώ ανά διανυκτέρευση) σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο.

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 175 διαφορετικά online booking sites.*


oladeka.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου