ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Θρίλερ για γερά νεύρα...

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της εκλογής Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς τα πάντα είναι ανοικτά.
Άλλοι βουλευτές δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν κι άλλοι εκφράζονται θετικά θέλοντας να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Όπως λένε καλά γνωρίζοντες την υπόθεση η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να συγκεντρώσει αυτή τη στιγμή 170 με 172 βουλευτές και αναζητά τους υπόλοιπους 8 με 10. Αν και αυτή τη στιγμή τα «κουκιά» δεν βγαίνουν, εντούτοις κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Άλλωστε, δεν αποκλείεται να αλλάξουν γνώμη κάποιοι βουλευτές, όπως έκαναν και ορισμένοι που ενώ υπέγραφαν πριν μερικές ημέρες κείμενο για να την ανάγκη να εκλεγεί Πρόεδρος χθες έκαναν όπισθεν ολοταχώς. Όπως π.χ. η Νίκη Φούντα από της ΔΗΜΑΡ ή ακόμη και η ανεξάρτητη Κ. Μάρκου που ψήφισε τον προϋπολογισμό αλλά δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε για Πρόεδρο.

Ωστόσο, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για τη διαδικασία μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου κι ενώ η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Ένα σενάριο που έχει βάλει φωτιά στα πολιτικά γραφεία κάνει λόγο για παραίτηση του Σταύρου Δήμα μετά τη δεύτερη ψηφοφορία όταν και δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει τους 200 βουλευτές που απαιτούνται. Θέλοντας να διευκολύνει την κατάσταση και κάτω από το φόβο του πλήρους αδιεξόδου και της διάλυσης της κυβέρνησης με κήρυξη εκλογών, φημολογείται ότι ο κ. Δήμας θα παραιτηθεί από την τρίτη ψηφοφορία και η κυβέρνηση θα προτείνει άλλο πρόσωπο σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει τους 180 που απαιτούνται για την εκλογή.


Τα ονόματα που ακούγονται δίνουν και παίρνουν, αλλά ξεχωρίζει εκείνο του Φώτη Κουβέλη ώστε να συσπειρωθούν σ' αυτόν οι 155 της συγκυβέρνησης, όλοι της ΔΗΜΑΡ, δηλαδή 10 και πολλοί από τους Ανεξάρτητους. Αν συγκεντρωθούν άλλοι 15 ανεξάρτητοι τότε εκλέγεται Πρόεδρος χωρίς να έχει ανάγκη κανείς τους 12 Ανεξάρτητους Έλληνες που δεν είναι καθόλου σίγουρο αν θα είναι... 12. μέχρι το τέλος της χρονιάς ή αν θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα της χαράς. Άλλωστε, ο Π. Μελάς πριν ανεξαρτητοποιηθεί είπε ότι υπάρχουν 3-4 ακόμη που θα ψήφιζαν κόντρα στον πρόεδρο Καμμένο.

Υπάρχουν πάντως και άλλα ονόματα που μιλούν για μια νέα υποψηφιότητα κεντροαριστερή.

Ωστόσο, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να παίξει με το θεσμό και ότι κάτι τέτοιο θα ήταν προσβολή και στο πρόσωπο του κ. Δήμα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και επίσημη διάψευση από την κυβέρνηση, ίσως και από τον Αντ. Σαμαρά που θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΕΣΕΕ.

Βεβαίως και είναι απολύτως σωστό να μην παίζει κανείς με τους θεσμούς, όπως και να μην προσβάλλονται άνθρωποι όπως ο κ. Δήμας που έχουν αποδείξει το ήθος τους. Όμως, κανείς δεν είναι σίγουρος και για τίποτε τη στιγμή που θα διακυβεύεται κάτι μεγαλύτερο από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Άλλωστε, ο κ. Δήμας θα μπορέσει να σταθμίσει τις εξελίξεις μετά τις 23 Δεκεμβρίου και την τρίτη ψηφοφορία και να πάρει μόνος του τις αποφάσεις που δεν θα δεσμεύουν την κυβέρνηση.

Πάντως, υπάρχει και μια άλλη πτυχή που κανείς δεν έχει αναλύσει σε βάθος. Τι θα γίνει με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής; Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν κανέναν. Αν όμως την τελευταία στιγμή αποφασίσουν να στηρίξουν τον κ. Δήμα δημιουργώντας «ηθικό» ζήτημα στην κυβέρνηση;



Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου