ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η Ευρώπη πιέζει την Τουρκία για το Ισλαμικό Κράτος

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι βρίσκεται στην Τουρκία για να την καλέσει να συμμετάσχει πλήρως στον αγώνα ενάντια στους
μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Η Μογκερίνι και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ ζητούν από την Τουρκία να σταματήσει τη ροή των ξένων μαχητών που περνούν από τα σύνορά της.
Σε tweet που έστειλε από την Άγκυρα, η Μογκερίνι δήλωσε ότι στην ατζέντα της βρίσκεται επίσης η προσπάθεια ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Η Μογκερίνι θα ζητήσει επίσης από την Τουρκία να υποστηρίξει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, παρά τις θερμές σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας. Σε συνέντευξή της στο BBC, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ είπε ότι ενώ η κρίση στη Συρία δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε να λυθεί από τις Βρυξέλλες, η ΕΕ είχε ακόμη ένα ρόλο να διαδραματίσει, όσον αφορά «την ενδυνάμωση περισσότερων πρωταγωνιστών που θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα». «Είμαι βέβαιη, δήλωσε, ότι ο ΟΗΕ μπορεί να παίξει κάποιο είδος θετικού ρόλου».
Η ΕΕ ζητά από την Τουρκία να βοηθήσει στον εντοπισμό των ξένων μαχητών και να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την επικινδυνότητα των πτήσεων στην περιοχή, όπως δήλωσε ένας ανώνυμος αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters. Αξιωματούχοι της ΕΕ θέλουν η Τουρκία να παράσχει περισσότερη βοήθεια και υποστήριξη στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους- αλλά και κατά άλλων τρομοκρατικών ομάδων της Μέσης Ανατολής - ως μέρος μιας πρωτοβουλίας για να περιορίσουν τη χρηματοδότησή τους, καθώς και τη ροή των ξένων μαχητών. «Η επίσκεψη ... είναι μια ισχυρή ένδειξη της στρατηγικής σημασίας των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίαςαλλά και της επιθυμίας μας να εντείνουν την εμπλοκή», δήλωσε η Μογκερίνι.
Οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ έχουν αρχίσει από το 2005, συναντώντας όμως πολλά εμπόδια.
Χιλιάδες Ευρωπαίοι έχουν ταξιδέψει για να πολεμήσουν στη Συρία με τo Ισλαμικό Κράτος ή άλλες ομάδες και για αυτούς η Τουρκία αποτελεί βασικό σημείο διέλευσης. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα πρέπει να δουλέψουν πιο σκληρά για να προλάβουν τους επίδοξους μαχητές να φτάσουν στην περιοχή. Όπως υποστηρίζει,έχει κάνει μεγάλες θυσίες κι έχει φιλοξενήσει μέχρι δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία.
Δέχθηκε περίπου 200.000 Κούρδους της Συρίας από την περιοχή του Κομπάνι στα σύνορά της και μόνο, καθώς μαίνονται οι μάχες στην πόλη μεταξύ Κούρδων μαχητών και Ισλαμικού Κράτους.
Περισσότερες από 30 ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν απευθύνει έκκληση προς όλες τις χώρες να δεχθούν 180.000 πρόσφυγες από τη συριακή σύγκρουση, που αντιπροσωπεύει περίπου το 5% του προβλεπόμενου προσφυγικού πληθυσμού μέχρι το τέλος του 2015, σύμφωνα με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) .
Το θέμα θα συζητηθεί σε συνέδριο στη Γενεύη την Τρίτη.

bbc.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου