ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ποιοι υπονομεύουν την υποψηφιότητα Δήμα

Ούτε τρία 24ωρα δεν πέρασαν από την ανακοίνωση της επιλογής του Σταύρου Δήμα ως υποψηφίου και κάποιοι ανοικτά και κρυφά έχουν αρχίσει να τον «ροκανίζουν». Γιατί άραγε;

Γιατί ξαφνικά κάποια μεγαλοσυμφέροντα με προσβάσεις στα Media αποφάσισαν να «φάνε» κάποιον πριν ακόμη αποφασίσει η Βουλή γι' αυτόν;

Και ποιον θα ήθελαν στη θέση τους αυτά τα κέντρα που επιχειρούν να οδηγήσουν τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς;

Ο κ. Δήμας απ' όλους χαρακτηρίζεται ικανός, καθαρός, πετυχημένος, μετριοπαθής και φυσικά ευρωπαϊστής. Άλλωστε, για Πρόεδρο τον επιλέγουμε με βασικό και κεντρικό καθήκον να είναι ο θεματοφύλακας του πολιτεύματος. Γιατί λοιπόν δεν είναι ο Δήμας ικανός και είναι κάποιος ας πούμε... κεντροαριστερός; Αυτοί που προωθούν άλλες λύσεις ασφαλώς και ξέρουν περισσότερα.

Ωστόσο, είναι αν μη τι άλλο προσβλητικό να διακινούνται σενάρια που φουντώνουν τις τελευταίες ώρες για τη διαδικασία μέχρι την 29η Δεκεμβρίου.

Το ένα σενάριο διακινείται από συγκεκριμένους επιχειρηματίες που εδώ και χρόνια διάκεινται φιλικά στον Φ. Κουβέλη. Το σενάριο αυτό λέει ότι θα παραιτηθεί ο Δήμας στην τρίτη ψηφοφορία και θα έρθει σωτήρας ο Κουβέλης να αναλάβει το «βάρος» της Προεδρίας για να μην πάει η χώρα σε εκλογές.

Το άλλο σενάριο λέει ότι θα υπάρξει συμφωνία Σαμαρά – Τσίπρα για εκλογή συναινετικού Προέδρου και μετά εκλογές σε λίγους μήνες.

Υπάρχει και το σενάριο της εκλογής Προέδρου κοινής αποδοχής, της διάλυσης της κυβέρνησης και του σχηματισμού νέας με φυγή Σαμαρά. Ό,τι δηλαδή έγινε το 2011 με τον Λ. Παπαδήμο.

Θα υπάρξουν κι άλλα, θα γίνουν κι άλλες ζυμώσεις, θα ακουστούς κι άλλα τερατώδη. Και είναι να απορεί κανείς πώς θεωρεί λύση μια έμμεση θεσμική εκτροπή, μια μεσοβέζικη πρόταση ή μια συμφωνία της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ δήθεν για να σωθεί η χώρα.

Όλα αυτά κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας, όμως, δεν είναι απίθανο και να συμβούν επειδή πολλές φορές τα παραπολιτικά κέντρα εξουσίας, οι νταβατζήδες του πολιτικού συστήματος που κινούνται στον άξονα Βόρεια – Νότια προάστια, πολλές φορές είναι πιο ισχυροί από τα κόμματα και κυρίως από την κοινωνία. Δυστυχώς αυτά τα παράκεντρα έχουν πρόσβαση σε μέσα ενημέρωσης, διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, έχουν μεγαλοδημοσιογράφους να κάνουν τη βρόμικη δουλειά αλλά και βουλευτές να προωθούν τις δικές τους ιδέες ως «κινήσεις» για τη σωτηρία της πατρίδας.

Όμως, όλοι αυτοί το μόνο που θέλουν είναι να ελέγχουν τα πάντα, να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις, Προέδρους, κόμματα. Άλλωστε, έτσι δεν έγινε και ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εξουσίας;


Δεν ξέρουμε αν είναι καλή η κακή η επιλογή Δήμα, ας προτείνουν άλλοι ονόματα που πιστεύουν ότι είναι καλύτερα. Είναι όμως σίγουρα μια επιλογή που μπορεί να δώσει διέξοδο στο πολιτικό αδιέξοδο που υπάρχει. Και που θα σώζει τα προσχήματα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ και η εξωθεσμική παρέα του θέλει να θέσει σε ομηρία τη χώρα και τις πολιτικές εξελίξεις.

Η μόνη λύση, η μόνη επιλογή για να μην καταρρεύσει η χώρα με πρόωρες κάλπες είναι να δώσουν την απάντησή τους οι βουλευτές. Να κλείσουν στόματα ψηφίζοντας για Πρόεδρο και μετά βλέπουμε που πάμε και τι θα κάνουμε με την τρόικα.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τους ανεξάρτητους βουλευτές και για άλλους που βρίσκονται σε διαφορετικά κόμματα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά που βλέπουν ότι έρχεται καταιγίδα. Ότι πλησιάζει ο Αρμαγεδδών που θα φέρει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι βουλευτές που θέλουν να ψηφίσουν Δήμα αλλά που φοβούνται μήπως είναι δακτυλοδεικτούμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι, αυτός ο εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει. Για πρώτη φορά αποκτά νόημα η ψήφος κατά συνείδηση. Συνείδηση για το που πάει αυτή η χώρα που έχει φτύσει αίμα.

Όσο για τη Νέα Δημοκρατία, δεν πρέπει να ακούσει τις διάφορες Σειρήνες. Πρέπει να στηρίξει μέχρι τέλους τις επιλογές της γιατί σε άλλη περίπτωση θα εμφανίζεται να έπεται των εξελίξεων. Το μπαλάκι περνά στους βουλευτές που με την ψήφο τους δεν θα κρίνουν τον επόμενο Πρόεδρο. Αλλά θα κρίνουν τις αποφάσεις που θα επηρεάσουν όλους τους Έλληνες.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου