ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Το ΔΝΤ στήνει... κάλπες στην Ελλάδα

Ολοταχώς προς την πρόωρη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και αν δε βρεθούν οι 180 και σε πρόωρες εκλογές προς τα τέλη Ιανουαρίου,
αρχές Φεβρουαρίου, βαδίζει η χώρα, μετά τις δραματικές εξελίξεις στο θέμα των διαπραγματεύσεων.


Όλα αυτά με τη βούλα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Β. Σόιμπλε οι οποίοι έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και οδηγούν την Ελλάδα στην πολιτική αναταραχή, μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και μια αβέβαιη πορεία της χώρας μετά τις κάλπες. Διότι ακόμη και ισχυρή κυβέρνηση να υπάρξει σε ενδεχόμενες εκλογές, οι σκληροί της τρόικας στέλνουν το μήνυμα ότι έχουν δέσει χειροπόδαρα την Ελλάδα και δεν θα την αφήσουν ήσυχη. Ακόμη κι αν χρειαστεί να την καταστρέψουν.

Οι πιέσεις δεν είναι απλώς ασφυκτικές, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για θηλιά στο λαιμό της χώρας που σφίγγει συνεχώς. Λες και δεν πέρασαν τρία χρόνια από το 2011 όταν η Ελλάδα ήταν με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης. Λες και δεν έγιναν τόσες θυσίες που κόστισαν το 25% του εισοδήματος, ο Σόιμπλε και η παρέα του ζητούν πλήρη υποταγή της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δίνουν ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, η κατάσταση είναι δύσκολη. Λες κι έχουμε επιστρέψει στο 2011 και η χώρα βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα όχι μόνο δεν συμφωνεί με τα μέτρα που έστειλε η κυβέρνηση για το 2015, όχι απλά τα απορρίπτει αλλά ζητά από τώρα να πάρουμε μέτρα και για... το 2016 και 2017. Είναι φανερή η προσπάθεια δηλαδή να υπάρξει πλήρες αδιέξοδο το οποίο θα χρεωθεί η Ελλάδα. Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ο εκβιασμός που αμφισβητούν το στόχο της κυβέρνησης για πρωτογενές πλεόνασμα 3%, αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε πολύ κοντά στην κατάκτησή του. Με θυσίες, πόνους, μαγειρέματα, αλλά η χώρα έχει ήδη ένα πλεόνασμα 3,5 δισ. ευρώ το οποίο οι τροικανοί δεν πίστευαν ούτε και πέρυσι ότι θα πετύχουμε.

Όπως δε θέλουν να πιστέψουν ότι θα πιάσουμε και με το παραπάνω τους στόχους για τα έσοδα, από φόρους και από τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Είναι λοιπόν περισσότερο από προφανές ότι η τρόικα δε θέλει συμφωνία, δεν ενδιαφέρεται για έναν συμβιβασμό αφού οι απαιτήσεις ξεπερνούν κατά πολύ και την κυβέρνηση και όλη τη χώρα. Επομένως η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές υπό τις παρούσες συνθήκες και εφόσον δεν υπάρξουν θετικές εκπλήξεις, όπως π.χ. μια πολιτική λύση σε ανώτερο επίπεδο. Η πρώτη είναι να δεχθεί τον απίστευτο εκβιασμό και να αποδεχθεί και μια καταστροφική συμφωνία. Προφανώς δεν είναι στην επιλογή του Αντώνη Σαμαρά κάτι τέτοιο αφού θα οδηγήσει σε διάλυση της Βουλής και σε πολιτική κρίση τεραστίων διαστάσεων.

Η δεύτερη επιλογή της κυβέρνησης είναι να πάρει τη συμφωνία και να την πάει στη Βουλή η οποία είναι σίγουρο ότι δεν θα την αποδεχθεί. Τότε είναι σίγουρη η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και θα αποφασίσει ο λαός τι θέλει. Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις Βενιζέλου ο οποίος είπε: «Πώς θα δοθούν οι εγγυήσεις αυτές; «Οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια».

Βεβαίως ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν έχει εκλογές αλλά δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς. Να μιλήσει για εκλογές ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση δεν είναι και λογικό.

Το πολιτικό αδιέξοδο είναι φανερό και γι' αυτό φέρνει πιο κοντά το σενάριο της επίσπευσης των διαδικασιών για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Η άκαμπτη στάση των τροικανών είναι αυτή που οδηγεί σε ραγδαίες εξελίξεις. Αν η κυβέρνηση βρει τους 180 βουλευτές θα μπορεί να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το διάστημα που θα δοθεί παράταση στο μνημόνιο. Με τα σημερινά δεδομένα όμως οποιαδήποτε συνεννόηση είναι αδύνατη οπότε επανέρχεται το σενάριο των εθνικών εκλογών.

Κι εκεί το αδιέξοδο θα είναι ακόμη μεγαλύτερο και η χώρα ακόμη πιο αδύναμη, με μια κυβέρνηση πιθανότατα ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ξέρει τι της γίνεται. Με ένα κράτος διαλυμένο, μια οικονομία στον αέρα είναι πιο... εύκολος αντίπαλος η Ελλάδα. Θα μας... κάνουν μια χαψιά οι δανειστές. Δυστυχώς οι εξελίξεις είναι πολύ κακές...


antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου